reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

normlne jak do zupy tyle ze wlewasz na gotowane mleko mozesz na rzadko albo na gęsto jak wolisz potem na talerzu juz troche masełka i cukru

moje lubia tzw kluseczki z miseczki czyli na gotujace mleko wrzucasz kluseczki zrobione z maki i wody a potem zasypać troche maką (mieszac trzeba cały czas)
na koniec szczypta soli na talerzu cukier i masełko

reklama
Blanka rano i na kolację wciąga kaszkę mleczno-ryżową na gęsto 200 ml wody. Wieczorem jeszcze potem doprawia cycem.
Taka drobinka a nie wiem gdzie to wszystko mieści.
o tak przy drugim jest się bardziej odważniejszym co do nowości.

A wczoraj Blanka zjadła 5 plasterków szyneczki chudziutkiej, co zjadła to się dopominała o jeszcze. Pierwszy raz takie coś jej się zdarzyło.

U nas Ola ostatnio kolacje jada nijakie, kaszki troszkę skubnie, chlebka nie bardzo chce :eek: Ona je drugie danie ok 17 to może to przez to, no i jeszcze po 18 trochę owocu skubnie, także u nas po kąpieli jest cycanie i to jest w ramach kolacji, A kaszki robię jej na śniadanko raz na jakiś czas, ostatnio jaglaną ale nie błyskawiczną tylko taką zwykłą, z owocami.

U mnie Malwa wędliny wcale nie chce, woli chlebek z masłem,:-), jajko też niekoniecznie dlatego jej przemycam w zupkach w obiadkach. Parówki też niekoniecznie - ale to akurat mnie nie martwi. :-) dziś na drugie śniadanie dałam jej lane kluseczki z mąki kukurydzianej i jadła jakby chciała a nie mogła:szok: potem biszkoptem dopchała. Wczoraj dałam jej trochę jogurtu z mleka koziego no i na razie nic się nie dziej.
I powiem wam że nie mam jakoś pomysłu na drugie śniadanie
na śniadanie ok 9 zjada kasze na gęsto ze 180 ml mleka i potem ok 13 obiadek. w między czasie owoce albo chrupki, ale chciałabym dawać coś innego bo wydaj mi się że źle ją karmię:no:

Karolka na szczęście chlebek bardzo lubi, kaszkę tylko na kolację - robię na oko, więc nie wiem ile zjada :eek: a ostatnio robilam knedle z truskawkami - smakowały maludzie bardzo :tak: do picia ostatnio dostaje soczki z kartonika ze słomką - zadziwiła mnie, bo nie było żadnego kłopotu z korzystaniem ze słomki :-D

Malwina bardzo lubi soczki ze słomką zwłaszcza jak naciska na karton i cały sok wylatuje :-):-):-):-). też zdziwiona była że wiedział co z tym zrobić

U nas rano kaszka jakieś 180ml, potem w czasie snu czyli ok 13 180ml mleka, z obiadem bywa różnie czasami coś zje ale tylko jak jest od nas z talerza, ok 18 dostaje Danio albo jakis jogurcik, i tak po 20 mleczko z kleikiem!!Także bardziej mleczna dieta u nas!!
No i dodam ze w trakcie dnia zawsze jaieś przylepki się trafią!!

u nas jogurty odpadają mała ma alergie i jedziemy na pepti. dałam jej wczoraj troche jogurtu koziego ale niestety dziś wysypka na brzuszku:-:)-(

reklama
To moja ma teraz mega apetyt...rano 9.00 kaszka mleczno-ryż owocowa 180ml ok 11 deserek 14 obiadek - zupka 16 powtórka zupki 18 budyń ok 100ml 20 kaszka zbożowa 210ml . I pomysleć że waży tylko 9300g;-);-)
W międzyczasie je chrupki kukurydziane, wafelki ryżowe i ciasteczka.
Ale za to nie chce chleba,sera, szynki po prostu nic... moze troche szkubnie parówki;-)

Do góry