reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
Madzia takie mleko kozie z kartonu podasz? U Kuby przy większej ilosci Bebika też coś wyłazi na skórze tylko on raczej za mlecznymi nie przepada jogurtów i deserków nie tyka Za to ostatnio posmakowało mu kakałko

kupiłam w kartoniku jak mu te liszaje znikna to spróbujemy Pierwszy raz ma takie wielkie...
dzis posmarowałam go az cutivate dałm wapno i 10 kropelek zytrecu

Na szczęście młodemu aż tak nie dokucza Zwiększyła mu się powierzchnia suchej skórki i trochę się drapie Testy z krwi wyszły nam nijak więc tak na prawdę nie wiadomo czy to to ale moim zdanie to może być lekka skaza:-( Niestety jak powiedział nam profesor po tych wynikach stawianie diagnozy to jak wróżenie z fusów:confused2: może skaza może wziewna a moze alergia na matkę:nerd::eek::-D

dziewczyny potrzebuje Waszej rady!!!
otoz odstawiam Krisa od cycka i niewiem jak to rozegrac wieczorem...
do tej pory dostawal kaszke mleczna przed wieczorna kapiela a po kapieli cyca do snu, a teraz niewiem czy wystarczy mu sama butla mleka czy zagescic je troszke kleikiem ryzowym czy jakas kaszka bezmleczna... z gory dziekuje za podpowiedzi...

A może kaszka na gęsto a po kąpieli sama butle z herbatką lub mlekiem? w sumie to ja sie na tym temacie nie znam bo my tylko 4 miesiace sie karmiliśmy....Ale koleżanka własnie tak zrobiła i podziałało....Potem smoczek i do łóżeczka...No i wiadomo,że było trudno na początku ale jakos dali radę....to tylko taka moja sugestia...:sorry:

perla moja Oliwia była butelkowa. Na noc robiliśmy jej mleko 3 i do tego kaszka ryżowa smakowa żeby zagęścić jej ale żeby leciało przez smoczek. Nie pamiętam proporcji. I spała do rana. Jak miała 2 lata sama odstawiła się od butelki. Z tym że ona od 8 tygodnia przesypiała nam całe noce.
Kaszki na gęsto nigdy nie lubiła i nie jadła. Bo Blanka to inna bajka.

Albo możesz zamiast mleka zrobić kaszkę mleczną i dodać tylko wodę i przez butlę.

Perla u nas zwykle jakaś kanapeczka, albo serek, deserek na 1,5 h przed kąpielą a na kolacje czyli przed snem butla gęstej kaszki mleczno- ryżowej. Czasami jeszcze do tego chce cyca, zwykle wtedy kiedy wyjdzie mi kaszki trochę mniej. Jednak w nocy sie budzi 1-2 na cyca a czasami przesypia

dziewczyny potrzebuje Waszej rady!!!
otoz odstawiam Krisa od cycka i niewiem jak to rozegrac wieczorem...
do tej pory dostawal kaszke mleczna przed wieczorna kapiela a po kapieli cyca do snu, a teraz niewiem czy wystarczy mu sama butla mleka czy zagescic je troszke kleikiem ryzowym czy jakas kaszka bezmleczna... z gory dziekuje za podpowiedzi...

witam, ja co prawda nie karmie piersią ale robię tak: kąpiel i po kąpieli dostaje kaszkę ryżową bobowity bardzo je lubi robie je na pepti. I tak 210 ml mleka i ok 4 łyżek stołowych kaszki. i Malwa zjada całą taką michę łyżeczką. ale ok 2-3potrafi się na butle obudzić:-) Powodzenia

reklama
dziewczyny bardzo Wam dziekuje za rady!!! chyba sprobuje zagescic nocne mleczko kaszka ryzowa np.malinowa i zobaczymy!

Do góry