reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
A Karola tylko wodę pije :eek: co prawda dawno nie próbowałam jej dawać soczków ani herbatek, ale 2 miesiące temu te rzeczy byly nie do przelknięcia :sorry:

A Karola tylko wodę pije :eek: co prawda dawno nie próbowałam jej dawać soczków ani herbatek, ale 2 miesiące temu te rzeczy byly nie do przelknięcia :sorry:

super :-D
dobre nawyki od maleńkiego.
Skrzat kiedyś w ogóle nic nie chciał pić.
potem był okres z cyklu: trzy łyki wody i koniec.
teraz pije silnie rozcieńczony sok - najbardziej smakuje mu banan-marchew-jabłko. muszę sie wziąć na powrót za przyzwyczajanie go do samej wody.

Filip pije wode, w sumie jak go uczyłam pić z kubeczka to mu dawałam soczek ,a pozniej rozcieńczałam coraz bardziej i teraz jesteśmy na wodzie ;-)

Marta pije wodę, ale dużo chętniej słabe herbatki (te rozpuszczalne Hipp lub Bobovita), a najchętniej soki- chociaż i tak dolewam jej tyle wody, ile soku:tak:.
Soki tylko bez cukru (sprawdzam skład, bo różnie z tym bywa)- Hipp, np. 'Soczysta Marchew 100%'.

ja dziś zrobiłam spaghetti :tak: takie bez tłuszczu - wszystko na wodzie ;-) najpierw cebulka z czosneczkiem w małej ilości wody, zmiękły to dodałam mięsko i dolałam wodę, a potem utarta marchew, pietruszkę i seler i co jakiś czas wodę dolewałam, nie za dużo, żeby nie było za rzadkie :tak: a no i pomidorki z puszki dodałam, Oli odjęłam i doprawiłam tylko bazylia i majerankiem, a nam troszkę mocniej ;-) zobaczymy czy Oli posmakuje :-)

u nas Ola w sumie tylko herbatke pije, robię jej rano i ma na cały dzień :eek: wypija mi przez cały dzień ok 100 ml - czasem nawet mniej :confused2: ogólnie mało mi pije... no ale cyca też w ciągu dnia, więc pewnie nie potrzebuje tak dużo innych płynów ;-)

Dziewczyny tak się zastanawiam, był już temat miodu i ja absolutnie jeszcze nie wprowadzam, ale idą święta i w pierniczkach jest miód, jak myślicie, czy taki przetworzony w temp. 180 stopni może też zaszkodzić, czy można dać pomemłać pierniczka naszym Maluchom?

reklama
Zrobiłam dzisiaj spaghetti według przepisu mamjakty dla nas i małego i mu smakowałoooo :-) a na deser był wafel grzesiek w czekoladzie tez smakował:tak:

Do góry