reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki

Rukmini, dzieci uwielbiają wszelkie szumy :-) widziałam również taką zabawkę pluszaka z funkcją szumu :-) włączasz i dziecko zasypia :-)
Co do wózka, wydaje mi się, że usypianie w nim będzie jak najbardziej na miejscu, wystarczy pewnie sama jazda w przód i tył.

reklama
Ja mam mieszkanie 47 m2 i zastanawiam się, czy jeśli kupie wózek z amortyzacją, to będę mogła w nim bujać do snu dziecko.
Miejsce i tak mi będzie zajmował, więc może się do tego jakoś jeszcze przyda.
Moją siostrę tak usypialiśmy, ale to było 20 lat temu i wózki były nieco inne. Głębokie, wielkie, bujały się na wszystkie możliwe strony. Moja siostra to uwielbiała.

A ja postaram się powielić sposób mojej mamy, która kładła mnie do łóżeczka i włączała cichutko radio. Byłam grzecznym dzieckiem i po kilku minutach kręcenia i gaworzenia podobno zasypiałam :cool2: Nie było też problemu później, gdy dostałam takie bardziej "dorosłe" łóżko, czyli tapczanik - nigdy nie spałam z rodzicami, poza jedną nocą kiedy wróciłam po tygodniowym pobycie w szpitalu, ale to była bardziej inicjatywa mojej mamy niż moja - tęskniła za mną i martwiła się, więc potrzebowała bliskości :-) Może mój synek wrodzi się we mnie i też będzie grzecznie zasypiał w łóżeczku... ;-)

Dzieci maja to do siebie ze zasypiają na spacerach wiec jak zaśnie w foteliku to zonk. Rzadko którego malucha da się przenieść wtedy do luzeczka a spać te 2 godziny nie powinno w foteliku... Niestety płaskie dla malucha musi być a płaska spacerowka w której nie trzeba pasów zapinac żeby dzidzia nie wyjechała dołem to rzadkość. Ja mam spacerowke peg perego uno i jej się robi taka jakby gondole ale desery ma slabiutkie. Kupilismy to na wyjada wakacyjny dla 5 miesięcznego malucha.

Wszystko juz poczytalam, siedzisko w razie takiej potrzeby można przepiać w druga stronę, w porownaniu do innych ma więcej plusów niż minusów. No i dluga gondolka bo 83cm. Chciałabym tylko znaleźć kogoś kto juz go używa żeby mógł się wypowiedziec. Wózek jest 5mcy na rynku i ciężko znaleźć opinie o nim.

Faktycznie mało opinii... Chciałabym zobaczyć ten wózek w realu, ale mieszkam chyba w jakimś wózkowym trójkącie bermudzkim - w promieniu 75 km kiepsko z Quinny i pewnie z tym też będzie, szczególnie że to nowość.

Wozka dla bliźniaków to chyba nigdzie nie ma do poogladania, w smyk megastore maja 1 szt. Easywalker w Katowicach, innych brak, taka informacja z infolinii.
Chyba będziemy sie decydowac miedzy baby jogger city mini (lekki) a "czołgiem" dorjan (ciężki, tańszy)
:)

Ja kojaze ze kobitka znajoma chwaliła sobie taki wózek z mama&papas podwójny. Ale nie wiem czy da się obie części używać jako noworodków bo ona jedna ma dla starszego dziecka a w drugiej takiego noworodka wozila.

Jup mi koleżanka ktora ma kolezanke w sklepie z wozkami polecala dwa wózki abc zoom i bebetto 42. Ale ja jestem zauroczona bj city select choć te gondole kiepskie bo ta dzidzia na dole pokrzywdzona

Asiaf - mama&papas jest malo popularny w pl chyba, to co znalazlam to aria fajna spacerowka, jeszcze poszukam innych ,dzięki
Karenm- ten abc zoom nawet fajny, ale one wszystkie maja gondole jak bj city s. jedna pod druga tylko może większe?
U mnie narazie nr 1 bj city mini tylko fotelikow sie nie wpina...tu lepszy jest select :)

City mini fajny ale obok siebie a ja chcę jeden za drugim raczej ale zobaczę jeszcze .szkoda ze na żywo nie można zobaczyc

reklama
Jup a kupujesz przed porodem wózek? Ja chce kupić dopiero po wyjściu ze szpitala i tak dostawa trwa 2 dni a od razu na spacer nie pójdę

Do góry