reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Rukmini, dzieci uwielbiają wszelkie szumy :-) widziałam również taką zabawkę pluszaka z funkcją szumu :-) włączasz i dziecko zasypia :-)
Co do wózka, wydaje mi się, że usypianie w nim będzie jak najbardziej na miejscu, wystarczy pewnie sama jazda w przód i tył.

reklama
Ja mam mieszkanie 47 m2 i zastanawiam się, czy jeśli kupie wózek z amortyzacją, to będę mogła w nim bujać do snu dziecko.
Miejsce i tak mi będzie zajmował, więc może się do tego jakoś jeszcze przyda.
Moją siostrę tak usypialiśmy, ale to było 20 lat temu i wózki były nieco inne. Głębokie, wielkie, bujały się na wszystkie możliwe strony. Moja siostra to uwielbiała.

A ja postaram się powielić sposób mojej mamy, która kładła mnie do łóżeczka i włączała cichutko radio. Byłam grzecznym dzieckiem i po kilku minutach kręcenia i gaworzenia podobno zasypiałam :cool2: Nie było też problemu później, gdy dostałam takie bardziej "dorosłe" łóżko, czyli tapczanik - nigdy nie spałam z rodzicami, poza jedną nocą kiedy wróciłam po tygodniowym pobycie w szpitalu, ale to była bardziej inicjatywa mojej mamy niż moja - tęskniła za mną i martwiła się, więc potrzebowała bliskości :-) Może mój synek wrodzi się we mnie i też będzie grzecznie zasypiał w łóżeczku... ;-)

Dzieci maja to do siebie ze zasypiają na spacerach wiec jak zaśnie w foteliku to zonk. Rzadko którego malucha da się przenieść wtedy do luzeczka a spać te 2 godziny nie powinno w foteliku... Niestety płaskie dla malucha musi być a płaska spacerowka w której nie trzeba pasów zapinac żeby dzidzia nie wyjechała dołem to rzadkość. Ja mam spacerowke peg perego uno i jej się robi taka jakby gondole ale desery ma slabiutkie. Kupilismy to na wyjada wakacyjny dla 5 miesięcznego malucha.

Wszystko juz poczytalam, siedzisko w razie takiej potrzeby można przepiać w druga stronę, w porownaniu do innych ma więcej plusów niż minusów. No i dluga gondolka bo 83cm. Chciałabym tylko znaleźć kogoś kto juz go używa żeby mógł się wypowiedziec. Wózek jest 5mcy na rynku i ciężko znaleźć opinie o nim.

Faktycznie mało opinii... Chciałabym zobaczyć ten wózek w realu, ale mieszkam chyba w jakimś wózkowym trójkącie bermudzkim - w promieniu 75 km kiepsko z Quinny i pewnie z tym też będzie, szczególnie że to nowość.

Wozka dla bliźniaków to chyba nigdzie nie ma do poogladania, w smyk megastore maja 1 szt. Easywalker w Katowicach, innych brak, taka informacja z infolinii.
Chyba będziemy sie decydowac miedzy baby jogger city mini (lekki) a "czołgiem" dorjan (ciężki, tańszy)
:)

Ja kojaze ze kobitka znajoma chwaliła sobie taki wózek z mama&papas podwójny. Ale nie wiem czy da się obie części używać jako noworodków bo ona jedna ma dla starszego dziecka a w drugiej takiego noworodka wozila.

Jup mi koleżanka ktora ma kolezanke w sklepie z wozkami polecala dwa wózki abc zoom i bebetto 42. Ale ja jestem zauroczona bj city select choć te gondole kiepskie bo ta dzidzia na dole pokrzywdzona

Asiaf - mama&papas jest malo popularny w pl chyba, to co znalazlam to aria fajna spacerowka, jeszcze poszukam innych ,dzięki
Karenm- ten abc zoom nawet fajny, ale one wszystkie maja gondole jak bj city s. jedna pod druga tylko może większe?
U mnie narazie nr 1 bj city mini tylko fotelikow sie nie wpina...tu lepszy jest select :)

City mini fajny ale obok siebie a ja chcę jeden za drugim raczej ale zobaczę jeszcze .szkoda ze na żywo nie można zobaczyc

reklama
Jup a kupujesz przed porodem wózek? Ja chce kupić dopiero po wyjściu ze szpitala i tak dostawa trwa 2 dni a od razu na spacer nie pójdę

Do góry