reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Co byście poleciły z wielofunkcyjnych, jaką firmę: CONECO czy X-LANDER? Oglądałam w necie opisy producentów i wydaje mi się, że różnią się głównie ceną, tzn. X-Landery są droższe. Ale znajoma ma właśnie X-Landera i jest zadowolona, mi też się podoba. A nie znam opinii osób mających wielofunkcyjne CONECO.
Macie jakieś rady?

reklama
Może zajrzyj tutaj Opinie o wózku Coneco V3 i Toledo - Częstochowa - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Mnie ten wątek wyleczyl z myślenia o wózkach Coneco - szczególnie ta druga połowa odpowiedzi.

Pozdrawiam Hania
Hmm... Dzięki bardzo. Faktycznie opinie niezbyt pochlebne. Chyba odżałuję i jak już dojdzie do zakupu to jednak X-Lander, szczególnie, że miałam okazję widzieć jego użytkowanie i podobał mi się. Zakup po Nowym Roku, więc mam jeszcze trochę czasu:-)

witam :) jestem w 6tym mc i rozglądamy się za naszym pierwszysm wózkiem. Sporo już czytałam i wytypowałam kilka modeli. Wczoraj widzieliśmy niektóre na żywo i aktualnie naszym typem jest Jedo Fyn 4ds z gondolą freeline. Czy któraś z Was lub Waszych znajomych miała do czynienia z Jedo Fyn?

co do Espiro GTX to też wczoraj oglądaliśmy- nawet pani z obsługi sklepu miała problemy z rozłożeniem, musiała się trochę naszarpać aby wypiąć czy to gondolę, czy spacerówkę. Może to tylko kwestia "wyrobienia" poszczególnych elementów. Najlżej wychodził fotelik, ale potrzeba było do tego 3 rąk.

Niestety właścicielką takiego wózka ani fotelika nie byłam, jednak koleżanki z forum mówią o nim zgodnie "za szeroki", przez co nie w pełni poręczny.

Tyle co mogę powiedzieć, to wszystkie foteliki samochodowe typu "nosidełko" spełniają swoje funkcje bez względu na testy, ale niestety ich ciągły montaż staje się przy dłuższym użytkowaniu strasznie irytujący. Gdy jechałam danego dnia w więcej niz jedno miejsce dostawałam szału, a sęk tkwi właśnie w zapinaniu tych wszystkich fotelików - tu nie ma znaczenia model. Bez platformy IZOFIX jest ciężko - z drugiej strony taki fotelik wystarczy na góra 10msc, więc można przeżyć :-p

O wpinaniu fotelika w stelaż wózka powiem - niezbędne!!! Jeśli planuje się cz częste wypady z dzieckiem np. do centrum handlowego to polecam. Dzieci często zasypiają podczas jazdy autem i grzech je budzić by przełożyć w wózek. Druga strona medalu też jest taka, że jak się jedzie do marketu na zakupy to niestety z wózkiem zakupowym i wózkiem z dzieckiem i tak samemu nie da się rady, więc to kwestia potrzeb.

A co do fotelików ogólnie - kuzynka kupiła Maxi Cosi Cabrio za 500zł bo najlepiej wypada w testach, ja fotelik z kompletu od mojego wózka za 140zł, a w komplecie miałam do niego: daszek, ocieplacz na nóżki i moskitierę. Finał był taki, że moja córka przejechała w tym foteliku 8tyś km w samej trasie i codziennie sporo km po mieście. Jej syn nie znosi podróży autem i poza wizytami u lekarza nigdzie samochodem się nie ruszją :-( Ale fotelik przydaje się też jako leżaczek w domu :tak:
Powodzenia w wyborze, (ufff jak się cieszę, że mam już to za sobą)

Ja mialam dla mojej mlodej fotelik na poczatek wlasnie maxi cosi cabrio i dla mnie ta marka fotelikow jest NAJ...drugi fotelik tez mamy tej firmy...
Wozek mielismy Bugaboo do ktorego pasowal wlasnie maxi cosi fotelik...dla mnie duet doskonaly :-) Aczkolwiek dziecko nie powinno przebywac dluzej w foteliku niz to potrzebne-np.uzywac go jako lezaczka w domu.Z zapinaniem tez nie bylo problemow...na szybkie zakupy w markiecie bralismy mloda do wozka z zakupymi w foteliku ale juz na dluzsze bralam wozek...:tak:

Załączniki

• 70110SA01-55053.jpg
    70110SA01-55053.jpg
    8,1 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Moja kolezanka uzytkuje ten wozek od 4 miesiecy.........jak na razie jest bardzo zadowolona...mialam przyjenosc go kilka razy prowadzic......super:tak:. krawezniki, piach dziury nie straszne, dobra amortyzacja.Fajan regulowanba raczka, siatka calkeim spora i dosyc solidna na.Ladnie sie prezentuje.,...................cos na wzor X-landera tyle ze tanszy , szeroki wybor kolorow, a i a wieksza spacerowkr od X-landera i lepsza regulacje oparcja.....moj synek 2 letni w tej spacerowce ma jeszcze spoor miejsca a w X-landerze nie.
Tylko jest dosyc ciezki

Ostatnia edycja:
E-STERA dzięki za odpowiedz:tak:.Słyszałam o tym że jest ciężki ale to nie jest najwarzniejsze;-), zależy mi żeby się leciutko prowadził nawet jedną ręką no i żeby maleństwu było wygodnie:-).
Czekam na dalsze opinie:tak::-).

reklama
A czy któraś miała wózek wielofunkcyjny firmy Baby World? V-Travel np?
Wydał mi się lekki, zwrotny i w umiarkowanej cenie, ale... jak sie sprawuje?

Do góry