Niestety właścicielką takiego wózka ani fotelika nie byłam, jednak koleżanki z forum mówią o nim zgodnie "za szeroki", przez co nie w pełni poręczny.
Tyle co mogę powiedzieć, to wszystkie foteliki samochodowe typu "nosidełko" spełniają swoje funkcje bez względu na testy, ale niestety ich ciągły montaż staje się przy dłuższym użytkowaniu strasznie irytujący. Gdy jechałam danego dnia w więcej niz jedno miejsce dostawałam szału, a sęk tkwi właśnie w zapinaniu tych wszystkich fotelików - tu nie ma znaczenia model. Bez platformy IZOFIX jest ciężko - z drugiej strony taki fotelik wystarczy na góra 10msc, więc można przeżyć
O wpinaniu fotelika w stelaż wózka powiem - niezbędne!!! Jeśli planuje się cz częste wypady z dzieckiem np. do centrum handlowego to polecam. Dzieci często zasypiają podczas jazdy autem i grzech je budzić by przełożyć w wózek. Druga strona medalu też jest taka, że jak się jedzie do marketu na zakupy to niestety z wózkiem zakupowym i wózkiem z dzieckiem i tak samemu nie da się rady, więc to kwestia potrzeb.
A co do fotelików ogólnie - kuzynka kupiła Maxi Cosi Cabrio za 500zł bo najlepiej wypada w testach, ja fotelik z kompletu od mojego wózka za 140zł, a w komplecie miałam do niego: daszek, ocieplacz na nóżki i moskitierę. Finał był taki, że moja córka przejechała w tym foteliku 8tyś km w samej trasie i codziennie sporo km po mieście. Jej syn nie znosi podróży autem i poza wizytami u lekarza nigdzie samochodem się nie ruszją :-( Ale fotelik przydaje się też jako leżaczek w domu
Powodzenia w wyborze, (ufff jak się cieszę, że mam już to za sobą)