reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Hej Byłam posiadaczką wózka Tako Julia. Jezu nigdy więcej!!! Ciężki jak cholera. Byłam w ciąży kiedy go kupowaliśmy, więc nie mogłam go podnieść, a dla męża był "normalny". Na dzień dobry okazało się, że wózek skręca w jedną stronę, ale to pół biedy, bo pani w sklepie dała 3 kółka od tego wózka, a 4 od innego Tako. Potem zepsuły się elementy regulacji rączki. Ok wysłałam do producenta, przysłali nowe. Nieco inne, ale jakimś cudem mąż je zamocował. A, zapomniałam wspomnieć, że wózek nadal skręcał, akurat w czasie reklamacji był pan serwisant. Stanął na moim wózku coś pociągnął, pokopał i pokazał mężowi co robić, bo oznajmił. że jak żona wjedzie np na krawężnik to to się może znowu stać. No ludzie to ja mam nie przejeżdzać po krawęźnikach!!! Wózek jechał prosto bez dziecka, z dzieckiem skręcał. I tu moje drogie - na karcie gwarancyjnej- znalazłam wpis, że polska norma dopuszcza 0,5 m odchylenia wózka na odcinku 5m. Tak więc 5 kroków i prostujemy wózek. A koniec mojej przygody był taki, że wózek wyblakł mi od słońca (a Nikodema urodziłam w styczniu) i po 5 mc pojechał do kolejnej reklamacji. Przysłali mi nowy wózek, zupełnie w innym kolorze. Nie przyjęłam. Po wielkich zmaganiach, kłótniach w sklepie i telefonicznych z producentem, dzięki mojej pomysłowości, oddali mi moje790zł.HURRA
Może ktoś nie miał takiego pecha... ale ja wózkom Tako mówię zdecydowane NIE ;D

reklama
Zapomniałm wspomnieć o koszu. Jak zapakowałam tam 2 mleka, chleb, jakieś tam drobne zakupy i główkę kapusty (którą ledwie wepchnęłam, bo jakoś ciężko tam było cokolwiek włożyć) to kosz mi poprostu odpadł. Napy się poodpinały. No cóż - może nie wolno przewozić kapusty ;D
Obecnie mam spacerówke Graco Ultima, troche sztywna, ale nie narzekam.
No i kosz nie odpada... ;)
I kapusta sie mieści...
Pozdrawiam wszystkie Mamuśki

Zuzanna ja mam Tako voyager i też jakoś specjalnie nie jestem z niego zadowolona,też mi się wydawało ,że jakoś dziwnie ucieka mi na bok,ale to nie jest największy problem-mój Kacper urodził się w czerwcu więc wiadomo duże słońce no i tak jak piszesz wózek poprostu wyblakł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czy wyblaknięcie jest podstawą do reklamacji??????????????????????bo na takim świstku wyczytałam że nie!!!!!!!!!Proszę o odpowiedz bo chciałabym ten wózek poprostu oddać lub przynajmniej wymienić na inny nie wyblaknięty.

Karinka też czytałam o uszkodzenach termicznych itp. Z zaj... czerwonego wózka zrobił mi się jakiś marchewkowy i była bardzo wielka różnica między budką, a resztą wózka. W Twoim przypadku to jest 6mc, a przecież ludzie jeżdżą wózkami 2 lata i jeszcze wstawiają do komisu. Nie wiem jak to wyglada u Ciebie, u mnie różnica w kolorze była duża. Zadzwoniłam do producenta i zapytałam, czy wózek ma prawo zmienić kolor po 5mc. powiedział, że nie i że przez jakiś okres czasu wózki były produkowane z wadliwego materiału (właśnie czerwonego) i że wymienią. Dziwny zbieg okoliczności, że akurat czerwony...Facet wogóle ze mną nie dyskutował, a dzwoniłam nieco wściekła, co mnie też zdziwiło. Nic nie pytał jak użytkowałam wózek itp. jakby problem był mu dobrze znany. W sklepie stwierdzili, że to pierwszy taki przypadek, ale jak wiadomo to czy ktoś Ci prawdę powie ;D
Więc moja droga dzwoń, jak to się mówi "z gębą". Nakrzycz, ponarzekaj, pokłóć się trochę... mów, że dziecko najczęściej spało w ogrodzie gdzieś pod drzewkiem, w cieniu... jak trzeba to kłam.
Trzymam kciuki, ze się uda. No i koniecznie napisz co sie mądrego dowiesz.

Zuzanna mój wózek był w kolorze ciemno szarym a teraz jest popielaty!!!!!!!!!!!!! osłonka na nóżki wogóle nie pasuje do reszty-wygląga jak od innego wózka !!!!!!!!!!!!!! a przecież materiał miał być exlusiw!!!!!!!!!!!!! wysłałam meila do producenta a teraz czekam na odpowiedz,jeśli do jutra się nie odezwą to tam dzwonie !!!!!Podbudowałaś mnie i mam nadzieję że mi się uda !!!!!!!!!!!Napewno napiszę jak mi poszło.

Dzwoniłam wczoraj do producenta i on stwierdził ze moge ten wózek zawiesc do sklepu i zobacza co da sie zrobic-nawet nie pytał jak go uzytkowałam itd pewnie mieli juz duzo takich przypadków !!!!!!!!!!!!! Facet w sklepie powiedział ze spróbuje mi załatwic inny kolor tapicerki :laugh: wiec zobaczymy co z tego wyjdzie.
Zuzanna to dzieki twojemu opisowi go zareklamowałam,poniewaz myslałam ze wyblakniecie nie jest powodem do reklamacji.Wielkie dzieki

Witam ponownie.
Karinka bardzo się cieszę, że moje "ponarzekanie" komuś się przydało.
Ponadto wychodzę z założenia, że gwarancja gwarancją, a zadzwonić i zapytać zawsze można.
Mam nadzieję, że przyślą Ci śliczny, nowy i nieblaknący wózek ;D
A wracając do wózka, to mój też miał materiał exlusiw...
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego

Zuzanna my już po reklamacji,wymienili nam wózek na całkiem nowy,nowy kolorek i wogóle,myślę nawet że ten nowy dużo lżej się prowadzi i widzę kilka zmian.Producen się wysilił bo w poniedziałek go zawieżliśmy a dziś już odebraliśmy nowy.W sklepie poinformowałam,że jeśli ten też nam wyblaknie to oczywiście z nim przyjadę,mam czas do czerwca :laugh:
Jeszcze raz wielkie dzięki za twój post !!!!!!!!!!! inaczej chyba nadal bym jeżdziła tym bladusem :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
A ja mam ARO LEX PLUS (cos tam ) cięzki jest jak jasna cholera, troche mi skreca ale to moja wina bo na flaczku jechałam i mi sie troszke kolo zspuło ::) co do tapicerki REWELACJA nic sie nie zieniła nawet jak do pralki wrzuciłam ;D - kosz jest ok tyle, że jak jest male dziecko tzn funkcja gondolki to cięzko co kolwiek tam wsadzić, jak juz oparcie jest wyzej jest ok ...... a le ta cholerana waga - wózek waży 15 kilo, moje dziecko aktualne 8 kilo + jakies zakupy i mam darmowa siłownie, problem polega natym, że mam prawa reke zepsuta i musze manewrowac tylko lewą - efekt : zakwasy jak sie masz :mad:

Do góry