reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Witam,
Ja polecam wózek Mutsy, bardzo miły wózeczek. Prowadzi się go jedną ręką, nawet po takim śniegu jak dziś, moja 6 - letnia córka radzi sobie z nim bezproblemu. Na schody dobrze się wciąga (nie nosiłam i nie próbuję, cięzki, ale tak jak większośc wózków z pompowanymi kołami) ze śpiącym dzieckiem bez większego problemu. Bardzo polecam. Ale bagażnik, to faktycznie trzeba mieć do niego spory, szczególnie, gdy dodamy gondolę.
Wózek polecony mi przez znajome zachwycone Mutsy, które jeżdżą nim już ponad 2 lata i wad poza wagą, jeszcze się nie dopatrzyły. Cena też spora, ale przecież to wózek na lata, a targowac się warto, nam się udało kupić 13 % taniej.
Pozdrawiam
Małgosia

reklama
Cześć dziewczyny! Dużo było napisane o Focusie Deltima. A czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z innymi wózkami tej firmy? Planujemy właśnie zakup Voyagera 005 (to wózek uniwersalny), ale niestety nie znamy żadnej praktycznej opinii o tym wózku. Czy wiecie może, czy warto go kupić?

Cześć Dzewczyny!
Wreszcie udało mi się znaleźć opinie dotyczące wózka TACO city voyager! Prosiłabym jeszcze o kilka. Ja potrzebuję czegoś masywnego. Chciałabym zapytać jak prowadzi się ten wózek bo w opisie podano że waży 21 kg, więc dużo.Nie będę go dzwigać, no jedynie wkładać do auta.Zaznaczę że mieszkam w górzystym terenie, mieszkam pod lasem i czasem będę musiała przebijać się przez wysoki snieg i nie występują u mnie piękne i równe chodniki.Potrzebuję pancerniaczka.Może coś doradzicie?

Ja mam pytanie dotyczące HAUCKA CRUISERA-uniwersalnego trójkołowca, czy ktoś może jest lub był jego użytkownikiem, jakie są opinie?
Dodam że dzidzia urodzi się końcem maja i zastanawiam się czy ten wózek nie będzie zbyt gorący, bo na zdjęciach wygląda jakby był zrobiony z ortalionu...
Czy może lepiej zainwestować dwa razy tyle kasy i mieć ROANA MARITĘ?
Prosze o pomoc.

Ja również polecam MUTSY 8) :D
nie mamy gondolki i wcale nie jest potrzebna
w tym wypadku można zaoszczędzić 800 pln 8)
urodziłam we wrześniu i jak do tej pory nie żałuję, że nie mam gondolki
zamiast gondolki mamy fotelik samochodowy Prima Play MUTSY, jeden z niewielu na polskim rynku, który można ustawić w pozycji płaskiej - na leżąco
bardzo wygodna sprawa, bo gdy dziecko zaśnie w samochodzie, to nie trzeba wypinać spiącego dzieciaka i przenosić do wózka
poprostu wypinamy fotelik z pasów i wpinamy w podstawę wózka

jestem bardzo zadowolona z tego wozika

wersję spacerową mamy jeszcze w kartonie i myslę, że za około 2-3 miesiące będziemy już pozbywać sie nosidełka, fotelika i gondolki w jednym :(
trzeba będzie rozejrzeć się za fotelikiem samochodowym dla starszaka ;)

dodam jeszcze, że fotelik samochodowy jest jednoczesnie nosidełkiem

fajna kolorystyka POLECAM ! :)

ja mam deltim x lander trzykolowy, gondola + spacerowka, cena okolo 1300 o ile dobrze pamietam (byla jakas promocja)
Generalnie moge sie jak na razie wypowiedziec o gondoli, spacerowki nie uzywalam jeszcze. Budka bardzo glosna i ciezko sie sklada. Ja przy pierwszej probie rozlozenia budki ulamalam kawalek plastkiu, raczka nie jest przekladana a jak ciagne wozek tylem to lata mi we wszystkie strony ze wzgledu na 3 kolka. Poza tym nie jest wcale taki lekki mimo aluminiowego stelarza.
Maly kosz na zakupy i trudno sie cokolwiek do niego wklada, no ale za to ladnie wyglada ;).

melanie-ja też przymierzam się do kupna tego wózka, własnie bez gondoli tylko z fotelikiem. wyglądają na porządne, chociaż cena niemała.

Mutsy jest porządny więc z tąd jego cena, ja kupiłam używany komplet i całość gondola, spacerówka, fotelik z łącznikami kosztował mnie niecałe 2000zł i myślę że z nie wielką stratą uda mi się go ponownie sprzedać ;)
Co do gondolki to ja często z niej korzystałam w domu i na dłuższych plenerowych wyjazdach bo mój szkrab uwielbia spać na brzuchu, a na wyjazdy do sklepu lub do znajomych braliśmy tylko fotelik.
Dziś korzystamy nadal z godolki choć synek skończył juz 6 miesięcy i waży ponad 8 kilo to nadal jest mu wygodnie leżeć w gondolce. Dzięki temu że jest płytka widzi świat na około i nie marudzi. Tak więc może warto kupić gondolke zwłaszcza dla jesiennych bobasów bo jednak ona chroni bardziej przed wiaterkiem niż otwrty fotelik. Zawsze można kupić używaną za 400-500zł tym bardziej, że cały środek wyjmuje się do prania.
Teraz rozglądałam się za lekką spacerówką, ale po mutsy każdy wózek wydaje mi się tandetą która zaraz się rozleci, a już na pewno nie będzie prowadzić się z taką lekkością 8)

reklama
Do góry