reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Aletko, opis tego wózka jest fantastyczny, ale ty chyba nim nie jeździsz. Ja mam mutsy urban rider od trzech miesięcy i co mogę na jego temat powiedzieć to:
1. na pewno rama z kołami do letkich nie należy
2. jeździ się nim super ale tylko do przodu, do tyłu trzeba dużo trenować ;)
3. po złożeniu stoi sam ale tylko w wersji spacerowej
4. wygląda świetnie zwłaszcza z fotelikiem samochodowym (wiele osób się nim zachwycało do czasu aż usłyszało jego cene ;D )
5. koła naprawde rewelacyjnie się sprawują i ściąga się je błyskawicznie
6. łatwo się składa ale na pewno nie jedną ręką ;)

Ogólnie lubię swój wózek, bardzo mi się spodobał i żaden inny nie wchodził w rachubę.

Moją przygodę z wózkami dziecięcymi rozpoczełam blisko 6 lat temu i zaczełam od pożyczonego wózka od brata który służył mi przez trzy miesiące, a następnie przesiadłam się na wózek typu parasolka firmy pier carden rozkładany na płasko i on był z nami przez 4 lat, później pożyczyliśmy znajomym i myślę że wiosną znowu do niego powrócimy. Jego jedyną wadą były dwie rączki, bo nie dało się go prowadzić jedną ręką.

Myślę że tak naprawdę nie ma idealnych wuzków, bo każdy znajdzie coś co jest w jego bryce nie tak. Na pewno przed tym zakupem trzeba się dobrze zastanowić i wybrać jedyny słuszny model ;D

reklama
My kupiliśmy wózek 3-funkcyjny firmy KRASNAL odradzam zdecydowanie, koła bardzo miękkie SKRZYPIĄ,spacerówkę da się zrobić ale nie da się prowadzić by dziecko jechało przodem CHYBA, ŻE JEST SIĘ SIŁACZEM

wózek firmy MUTSY
naczytałam się sporo zanim go kupiła, w sklepie tez mi się podobał, ale niestety tak jak pisze Danusia wózek strasznie cięzki - mimo tej aluminiowej ramy - cięzko wnieść ( trzeba wjechac po jednym schodku) na I pietro.
wyglada na gigantyczny wózek.
a jak się złozy to wcale taki mały nie jest.

ja dzisiaj widzialam wozek mutsy jak pewno malzenstwo szlo z nim. pan trzymal pania za reke a druga prowadzil wozek, no i wrazenie na mnie zrobilo to, ze sprytnie leciutko jedna reka skrecil wozkiem o 90 stopni....gdzie przy innych wozkach widze, ze cisna calym ciezarem dwoma rekoma, podnosza przy tym kola przednie i dopiero zakrecaja....
a co do ciezaru to chyba nie ma porzadnego wozka lekkiego, w sensie nie zrobionego z plastiku ze tu moze peknac, tam trzasnac? tak mi sie wydaje...w tej chwili mutsy jest moim faworytem i jak bedzie dzidzia niedlugo to podejrzewam, ze na ten wozek sie skusimy :)

My mamy Slalom Pro (Jane) hiszpanski wozek. Jest bardzo lekki, jak na duze spacerowki - 8,7 kg. Ma przednie kolo skretne, z mozliwoscia zablokowania.
Dla zainteresowanych www.jane.es

witajcie! Mam prosbe do MalenaRon (i innych uzytkownikow slaloma pro)- napisz cos wiecej o slalom pro. Mam zamiar kupic ten wozek, ale wiadomo, w sklepie wszystko wyglada super i leciutko sie prowadzi, a pozniej okazuje sie, ze wejscie po kilku schodkach to problem... Powiedz, czy uzywalas tego wozka z gondola?i czy nie byla zbyt mala? czy skladanie budki nie budzilo dziecka? i jak sie nosi gondole?chodzi mi o to, czy ten uchwyt nad budka zdaje egzamin, czy nie lepsze sa raczki? (bo ja mam ciagle wrazenie, ze mi dziecko moze wypasc... :( ; I czy w spacerowce mozna obracac siedziskio, czy da rade polozyc malucha na plasko i niezaleznie regulowac podnozek? I czy ogolnie wozek nadaje sie na nasze drogi? Aha, uzywasz tez fotelika jane? jak tak, napisz jak sie spisuje?(nie jest za maly?)A na koniec zdradz gdzie kupilas ten model? bo z tego co wiem, w Polsce nie ma szans :( Mozna nabyc w Hiszp., Czechach albo od sasiadow zza Odry...

Tulka 82 Wózki firmy Jane możesz kupić w Krakowie. Ja kupiłam spacerówkę parasolkę model energi i jestem bardzo zadowolona. Inne modele z tego co widziłam też solidnie wyglądały.

Magdbig - w EuroTrade maja tylko slaloma a ja chce slaloma pro:) Stad tez moje pytanie o to czy kolezanka kupila ten model w Polsce? Pozdrawiam serdecznie!

reklama
tulka82 pisze:
witajcie! Mam prosbe do MalenaRon (i innych uzytkownikow slaloma pro)- napisz cos wiecej o slalom pro. Mam zamiar kupic ten wozek, ale wiadomo, w sklepie wszystko wyglada super i leciutko sie prowadzi, a pozniej okazuje sie, ze wejscie po kilku schodkach to problem... Powiedz, czy uzywalas tego wozka z gondola?i czy nie byla zbyt mala? czy skladanie budki nie budzilo dziecka? i jak sie nosi gondole?chodzi mi o to, czy ten uchwyt nad budka zdaje egzamin, czy nie lepsze sa raczki? (bo ja mam ciagle wrazenie, ze mi dziecko moze wypasc... :( ; I czy w spacerowce mozna obracac siedziskio, czy da rade polozyc malucha na plasko i niezaleznie regulowac podnozek? I czy ogolnie wozek nadaje sie na nasze drogi? Aha, uzywasz tez fotelika jane? jak tak, napisz jak sie spisuje?(nie jest za maly?)A na koniec zdradz gdzie kupilas ten model? bo z tego co wiem, w Polsce nie ma szans :( Mozna nabyc w Hiszp., Czechach albo od sasiadow zza Odry...   
Hej, ja kupilam slalom pro w Norwegii, tu mieszkamy. Niestety nie uzywalam ani gondoli, ani fotelika. Wozek jest rzeczywiscie bardzo lekki, a to dlatego ze jest aluminiowy i siedzisko spacerowki nie jest osobno zakladane jak w przypadku niektorych wozkow (np quinny comfort), a samo obicie z lekka wkladka zastepujaca siedzisko jest instalowane na stelarzu (podobnie jak w quinny speedi). Nie wiem czy to dobrze wytlumaczylam. Dlatego tez w spacerowce nie mozna obracac siedziska. Podnozek ma dwie pozycje. Malucha da sie polozyc na plasko. Oparcie jest regulowane podobnie jak w slalomie - na pasek z tylu. Duzo lepszy system niz w quinny speedi. POdaje za przyklad speedi, poniewaz wczesniej mialam ta spacerowke...ale musialam sie jej pozbyc....nie nadawala sie do uzytku i na norweski klimat :p. Budka zamyka sie bezszelestnie, przynajmniej w spacerowce. Latem mozna odpiac dolna czesc budki (z tylu) tak zeby dziecko mialao przewiew. Wozek prowadzi sie bardzo latwo, jest bardzo skretny. Sprawdza sie na drogach norweskich...ja czesto go uzywam tez na drogach lesnych, gdzie tez sie sprawdzil. Dodatkowy plus to material, ktory nie przemieka latwo. Co jeszcze...koszyk jest troche maly, ma za to dobry dostep z boku. Raczka jest dobrze wyprofilowana. Wozek sklada sie latwo, szczegolnie jak sie dojdzie do wprawy. Po zlozeniu stoi w pozycji pionowej, jak zwolnisz hamulec to mozna go za soba ciagnac, co sie przydaje przy wnoszeniu po schodach. Wady: tylko jedna(jak na razie) obicie budki z tylko (na czesci zwisajacej) odstaje e troche dziwny sposob, ale tylko wtedy kiedy material nie jest przypiety do tylu oparcia. Ja jestem bardzo zadowolona(wreszcie), to jest moj 3 wozek, a moj synek ma dopiero niespelna 8 miesiecy. Pozdrowienia
Najnizsza cene za ten wozek znalazlam na wloskiej stronie http://www.ebabycom.it/product_info.php?cPath=65_45_80&products_id=348 ...w przypadku zamowienia do Norwegii dodatkowo odjety byl vat...nie wiem jak to wyglada jezeli sie zamawia z polski...jezeli sie zalogujesz to pod koniec probnego zamawiania pokaze cala cene.... Ja zaplacilam za niego ok 1700 zl i to po duzej obnizce (po znajomosci) przed kosztowal 2500 (chora cena) powodzenia

Do góry