reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZKI

witam dziewczyny ja wlasnie sie zaczynam rozgladac za wozkami i mam na oku pare chcialam sie zapytac czy ktoras z was moze miala lub ma wozek

hauck-i'coo Platon 4???
http://www.detskydum.cz/detail.aspx?kt=1314

na tej www on jest ,poniewaz szukam opini na jego temat :)

albo wozek

http://www.hartan.de/produkte/main.php?artnr=2250-21-601&vari=1

z gory wam dziekuje
rowniez podoba mi sie wozek TAKO CITY VOYAGER ale niewiem czy jest miekki w jezdzeniu moze ktoras z was go posiada to chetnie poslucham rad:)

reklama
My już zrobiliśmy zakupy - popatrzcie:
wozekwww.jpg

To taki pierwszy mały Mercedes dla naszego Dzidziusia :) Nam się podoba, ale czy jemu bedzie pasował?? - nie ma wyboru - bo drugiego mu Tata nie kupi :) Po złożeniu wózeczka nie było żadnego zaskoczenia. Dostaliśmy to co chcieliśmy. Wózek jest w miarę lekki ok. 10kg, dość zwrotny (testowaliśmy na sucho bez obciążenia:)) Polecamy ten wózek i zakupy w Calineczce. Jeśli chodzi o wózki PP - to w Calineczce mają najtaniej - nie ma co szukać!!! Pozdrawiamy

Witam, ja właśnie kupiłam wózek dla mojej dzidzi, która przyjdzie na świat we wrześniu.
Wózek jest marki Emmaljunga, można obejrzeć pod adresem http://www.familyshop.com.pl/TOWARY/Emmaljunga/Smart.html (mój kolor to wimbledon), kosztował 1650 PLN (+130 PLN parasolka).
Wygląda na bardzo solidny i trwały, ma duże fajne koła, jest bardzo ładnie wykonany. Mam nadzieję, że się sprawdzi, słyszałam pozytywne opinie o tej marce, a może Wy coś wiecie na temat wózków Emmaljunga?
Pozdrawiam!

emmmaljunga jest bardzo dobrym wózkiem. My mamy wersję clasic sport. Świetnie spisuje się na różnego rodzaju wertepach, trawnikach, krawężnikach itp. No i rozmiar siedziska spacerówki - dziecko napewno będzie miało wygodnie. Ale niestety parasolka do emmaljungi to jakiś niewypał.

wracając do parasolki to może ja ją źle montuję....może ktoś wie gdzie powinna być prawidłowo przypięta.

Vader :)
Bardzo fajny wózeczek! Widzę ze zdjęcia, że to Peg Perego, tylko nie wiem jaki model? Czy to Atlantico, czy może inny model?
Pozdrawiam!

Vader :)
Dzieki za odpowiedz, widze a wlasciwie czytam, ze dbasz o zdrowie zony ;)
Ja tez bede dzwigac wozek i to na 2 pietro, wiec bardzo zalezy mi na lekkim, ale jednoczesnie dobrze amortyzowanym wozku.
Wlasciwie to juz zdecydowalismy sie na Atlantico, rowniez dzieki radom Zużaczka :-*, teraz zastanawiamy sie czy dokupic tez fotelik Peg Perego? A Wy dokupiliscie tez fotelik, czy raczej innej firmy?
Jesli moge o cos spytac apropo wozka to z czego sa kolka: gumowe czy z pianki?
Pozdrawiam!

Przychylam się do zdania większości... Kupowałam wózek wielofunkcyjny bo to jedna inwestycja itp. itd... Teraz mój synek ma roczek a ja już parę miesięcy temu zainwestowałam kolejny raz - tym razem w najzwyklejszą "laskę" - i to był strzał w 10!

reklama
Cześć!!!
Fotelik Primo Viaggio - właśnie do nas "jedzie". Kupiliśmy uzywany 4x z gwarancją do stycznia 2006 :) po okazyjnej cenie. Warto poszukać uzywanego fotelika, poniewaz nowe są baaardzo drogie, a takie małe dziecko i tak nie jest w stanie go zniszczyć w którkim czasie w jakim bedzie on używany. Zdecydowaliśmy się na P V, bo:
- ma bazę i przez to szybciej i łatwiej montuje się go w samochodzie - widzieliśmy i sprawdzaliśmy to ze 100x "live", z montażem fotelika bez bazy jest troszkę zabawy :)
- można go wpiąć w Atlanico, mając na uwadze termin porodu (wrzesień) - nie sądzę by był w ten sposób wykorzystywany, ale zawsze można :)
- jest fajnie wykonany, z dobrych materiałów.

Jutro fotelik jest u nas - to Ci go pokarzemy. Zobaczysz jakie bayeranckie kolorki.

Jaśli chodzi o kółka Atlantico to nie one ani z pianki ani gumowe. Dla mnie to one są z jakiegoś lekkiego materiału (coś jak plastik, ale nie palstik :) Kółka są ogumowane.

Sam wózek jak wcześniej pisałem należy do jednych z najlżejszych i fajnie się go prowadzi po mieszkaniu - cały czas ćwiczę na sucho :)

Do góry