reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZKI

Zuzaczku - Atlantico na pewno ma dobre zawieszenie! Gdy z mezem kiedys chcielismy kupic pegperego zastanawialismy sie nad Venezianą albo Atlantico. I bysmy kupili Veneziane bo ma przekladana rączkę i rozklada sie na plasko, ale w Atlantico o niebo lepsza byla amortyzacja! A ostatecznie i tak pewnie kupimy ElJota, hi hi Ale tylko dlatego ze tanszy, no i spacerowki jednak nie maja bujania. Za to kolejny misiaczkowy wehikuł to bedzie PegPerego. ;) :)

reklama
Cześć!!!
Mnie bardzo podoba się: spacerówka - Peg Perego A3 + fotelik samochodowy tej samej firmy: Primo Viaggio. Jedny minus takiego zestawienia to cena :( Nasze maleństwo przyjdzie na świat we wrześniu i zdecydowealiśmy z żoną, że nie bedziemy inwestowali w duży i ciężki wózek z gondolą, a wybierzemy lekką spacerówkę (mieszkamy na I piętrze w bloku). Przejrzałem już wszystkie oferty wózków :) i taki wybór - Peg Perego - wydaje nam się najbardziej trafny. Pozdrawiam

Vader, my tez kupujemy peg perego ale zestaw atlantico + nawetta no i ten sam fotelik. Jesli decydujecie sie na wózek bez gondoli to sprawdx dokładnie amortyzację. Choc polecam dokupienie gondolki. Mój syn urodził sie w sierpniu (ten tez sie tak urodzi) i gondolka mimo pieknej pogody bardzo sie przydała. Noworotka łatwiej umoscic w takim koszyczku niz w samej spacerówce - wiem z doswiadczenia. Potem gondolke mozna sprzedac np. na allegro a przy cenie wózka nie kosztuje tak wiele - 699zł. w calinaczce (taniej nie znalazłam).

Żużaczku a jaka jest różnica pomiędzy A3 Peg Perego a atlantico - wyglądają dokładnie tak samo?! Co do gongoli jeszcze się zastanawiamy. Zimą nie mamy zamiaru spacerowac godzinami z maleństwem i dlatego wstępnie zrezygnowaliśmy z głebokiego wózka. Taki wózek i tak wystarcza na ok. 7-8miesięcy - więc czy warto??? Rodzice mieszkają 4 min. od nas - by zanieść do nich małego zapakujemy go w fotelik i jakoś przetransportujemy. Tak samo ma się sprawa z wyjazdem do lekarza. Nie mamy zamiaru taszczyć ze soba ciężkiego wózka. Ale jeszcze sprawa nie jest przesądzona... :)

Dawidowa - czy już udało Ci się kupić wózek? Może przypadkiem kupiłaś El-Jota i możesz coś napisać na jego temat? ;) :) Ja nawet znalazlam sklep w którym można bylo obejrzec wszystkie modele - z CAPRI włącznie. Pojechalismy tam z mezem zeby w koncu wybrac dla naszego malucha bryke [prezent na dzien dziecka, hi hi] i... sklep w likwidacji! Ech... ciężko z tymi ElJotami....

Hej Lordzie ;)
Atlantico jest lzejszy a zresztą zobacz dokladne paramatry na stronie tego sklepu (tu sa najdokładnijesze opisy obu modeli).
Nie mowie o kupowaniu cięzkiego wózka głebokiego, tylko o dokupieniu gondoli do spacerówki (swietnie sie mocuje). A maluch doskonale sie czuje na spacerach zimowych!! Nie rezygnujcie z nich. Jesli temp. nie jest nizsza niz-5 -6 stopni to jak najbardziej trzeba wychodzic! A co do wyjazdów do lekarza to gondolka własnie jest niezastapiona - ta od peg perego ma rączke jak koszyczek i dodatkowo moze słuzyć jako kolyska.

link: http://www.familyshop.com.pl/TOWARY/PegPerego/AtlanticoNavetta.html
Nastawiłam akurat na strone z atlantico + navetta ale znajdziesz tu tez sam atlantico i wasz. Pozdrawiam

reklama
AT4 wazy 14,5 kg a atlantico bez gondoli - sama spacerówka 8,9kg :D....

ahahaha... bo ja sprawdzalam nie ten co trezba hihi...

Ale zwróc uwage, ze a# ma mniejsze koła i gorsza amortyzację co jest chyba niewspółmierne do małej róznicy wagi

Do góry