reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Zadzwonilam do El-Jota. Gadalam z jakąś nie-kumatą babką, ale chyba dowiedzialam sie co trzeba. No i generalnie po lawinie dobrych wiadomości teraz czas na gorsze wieści:
- w gondolce nie ma regulacji pod plecki
- wózek jest na amortyzatorach, co oznacza, że ani na paskach, ani na wahaczach. Pani powiedziala że nie jest to typowy wózek do bujania.

Kosz na dole jest z miekkiego materialu [nie metalowy] i dzieki temu wozek jest lżejszy.
I tu pytanie do doświadczonych mam - czy regulacja pod plecki jest bardzo ważna? No i jak z tym bujaniem? Zapewne jest b. wazne, ale wiekszosc wozkow gondolek można huśtać nawet jesli nie maja paskow. Co prawda pewnie wozek szybciej sie rozklekocze :) Ale moze ktos wie jak w ogole wygląda takie hustanie w wozkach bez paskow? Chyab tez dziala na dzidziolka?

Generalnie powyzsze wiesci wcale mnie nie zniechęcają. Zaczynam tylko zastanawiac sie, czy może nie kupić jakiegoś ElJota ważącego 12 kg [chyba Carmen jest taka, no i ma paski] i wymontowac metalowy kosz. Na pewno mozna gdzies kupic materialowy do podwieszenia. W ostatecznosci można uszyć takie cudo. Albo w ogóle najlepiej samemu skonstruować wózek marzeń ;) :D :p

reklama
GazelaczkuJa poprzednio mialam wozek na pasach, ale bujanie wogóle nie było potrzebne dla boguchy - wystarczyło ruszyc wozek z miejsca i juz chrapał. Tych bez pasow nie radze bujac - kólka szybko sie rozklekoczą. Gondolka podnoszona jest fajna, bo najczesciej maluch nie lubi lezec na plasko - a wygladac na swiat, wazna jest tez przy refluksie (cos o tym wiem niestety). Tylko za kazdy bajer placi sie dodatkowo i za taka cene mozna wiele wybaczyc i radzic sobie inaczej. Kosz matalowy jak dla mnie był do bani - nawet przy wózku z duzymi kolami - wszystko na nim skakało jak żyd po pustym sklepie ;D i musialam zawsze wszystko w reklamówke pakowac, żeby nie pogubic. Nie wiem czemu jeszcze takie cuda robią??

Hej !! Eliall mi też bardzo podoba sie ten wózek z tutka, napisz prosze czy łatwo sie składa i wogóle...czy jest fajnie wykonany ?? z tej firmy fajny tez jest model Piotrus !!

Dziewuszki, Opatrznosc Boska jednak nademna czuwa! Znalazlam wózki chicco ct1 trio na allegro (sporo tam kupuję) za UWAGA!!!!!! 600zł... czyli praktycznie 1/4 gaktycznej ceny!! Podsmierdnęlo mi to jednak trochę - i skontaktowalam się ze szwagrem który na allegro siedzi od zarania dziejów... i co? Za 5 minut gosc miał konto zawieszone! Okazało się, ze przekrety robił - ana szczeście tylko jedna osobe udało mu sie nabic w bambuko. Jak to dobrze, ze mam taka wredna, podejżliwą nature... 600zł poszło by się gonić.

Cześć kobietki! Zachodzę w głowę jak się robi takie cudeńkowe suwaczki? ;D Przeczytałam chyba wszystkie Wasze opinie i w najbliższym czasie postaram się podzielić z Wami również moim doświadczeniem. Niestety moje ogromne doświadczenie :laugh: :laugh: wcale nie pomaga mi w wyborze następnego wózia. Teraz jest chyba jeszcze tragiczniej. Podpowiedzcie mi proszę jak się robi ten suwaczek ::)

editek, jest na str. głównej "ciąża, poród , połog" watek o wstawianiu suwaczka, tam dokładnie opisali co jak i kiedy. POzdrawiam.

Żużaczku dziękuję za pomoc :), właśnie staram się w tym połapać. Wprowadziłam tu trochę zamieszania, ale jak tylko uzupełnię się o suwaczek i może jakąś fotkę przyłączę się do dyskusji o bryczkach :D Bardzo liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam.

Wiekszosc z nas jest na maxa zakręcona z wózeczkami, ja tez podobnie jak Ty, myslałam, że będzie mi przy 2 maleństwie latwiej - ale gdzie tam. Tym bardziej, ze musze teraz zwracac uwage na co innego niz 7 lat temu. Gdybym nie była taka stara, poczekała bym jeszcze 2 lata - az wykończymy domek, no ale teraz czeka mnie tachanie bryczki na 4 piętro :mad:

Żużaczku, jakiś koleś na allegro też wprowadził 3 razy wózek peg-perego Piumonta za 600 zł i też ma konto zawieszone, wiec może to ten sam bo też podejrzanie niska cena. Pozdrawiam

reklama
Ja tez bylam dzis na zwiadach za El- jotem.Niestety nie mialam tyle szczescia,co ty Gazelaczku,bo w moim sklepie byly wszystkie wykupione,ale beda w przyszlym tygodniu :laugh: Co prawda babka tez chyba byla zdziwiona jak mowilam o Capri i Matrixie,ale mysle ze jak cos to da sie je sprowadzic- ja jestem bardziej za Matrixem,bo ma wieksza gondole i podnoszona.Pytalam sie czy faktycznie sa takie lekkie,to babka powiedziala ze tak,bo takich 16 kg. (jak Roan np.) to ona wogole nie ma.Tak wiec pozostaje mi czekac do przyszlego tyg,ale juz jestem na niego napalona ;D jeszcze przez twoje nowinki Gazelaczku!

Do góry