reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Hej dziewczyny....mnie się podoba wózek firmy KAJTEX..model sprint...i jestem już na niego zdecydowana na 99%...ale może wiecie coś więcej na jego temat?? (np.. czy ma jekieś wady oprócz tego ,że nienależy do najlżejszych)...ale to mnie akurat nie przeraża..
A oto on..
sprint38tx.jpg

sprint48dh.jpg

reklama
Dziewczyny, czy wiecie gdzie można zobaczyc "na żywo" wózki firmy El-jot, lub może macie jakiś kontakt do tej firmy? Na zdjęciach b. fajnie wyglądają :),

Ginger nie zrażaj sie do Emmaljungi. Fakt smart jest ciężki ale zobacz np classic z nowej kolekcji 2005. Ja właśnie taki kupiłam w zeszłam tygodniu i jest naprawdę super. Jest niesamowicie wyważony podnosi się go na wzniesienia np chodniki jedna ręką, próbowałam na razie bez zawartości czyli kruszynki :laugh: Jest naprawdę super amortyzowany i ta gondolka- same zalety. Teraz Emmaljunga ma promocje na modele classic i edge z zeszłego roku na "starym" mocowaniu stelaża i kosztuje 1500 zł więc myśle, że cena atrakcyjna razem z torbą i śpiworkiem. No i na tym wózeczku zaistalujesz fotelik maxi cosi a są naprawdę rewelacyjne jeżeli chodzi o wykonanie i bezpieczeństwo. W ogóle firma Emmaljunga słynie z tego, że robi wózki po dzieci a nie dla bajerów, moze nie należy do najlzejszych (z gondolką 15kg) ale wszystkie wózki tyle ważą a tu masz na pewno gwarancję wygody dla Twojego maleństwa. J akurat jestem zdania, że dla dziecka nie ma co oszczędzać. Wózek dobrze wybrany to wydatek jednorazowy-a potem komfort jazdy na najblizsze 2 lata.
Ale tak jak pisałaś najlepiej zobaczyć wózek na własne oczy, mi sie podobał deltim fokus ale ...to nie to jak go zobaczyłam od razu z niego zrezygnowałam, więc lepiej się dobrze zastanowić, pojeździć i wybrać najlepszy

Ale sie dzis zdziwilam!Dostalam maila od El- jota z adresem sklepu,w ktorym moga byc ich wozki,tak wiec jak lepiej sie poczuje i bedzie cieplej to pojade zobaczyc czy jest.Czekam tez na relacje Gazelaczka,jak go wytestuje :)

Bylam w sklepie i widzialam wózki ElJot. Co prawda nie bylo akurat modeli CAPRI, ale widzialam Carmen i Tess. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Wozeczki zgrabne, ladne w środku wyłożenie [w kolorze ecri, zdejmowane i można wyprac]. Pod wylozeniem gondolki jest materacyk, dzieki czemu wszystko jest bardzo mięciutkie. Cudnie sie bujaja - niektore modele są na paskach, inne na wahaczach. No i tu sie zaczynaja problemy z modelem CAPRI, bo o nim nigdzie nie jest napisane ze ma miekkie zawieszenie. Wszystkie inne modele maja taki wlasnie opis [miekkie zawieszenie lub bardzo miekkie zawieszenie na paskach]. Przy Capri jest napisane tylko amortyzacja na wszystkie kola i nie wiem o co chodzi.

Chyba zadzwonie do producenta i zapytam sie jak wygląda amortyzacja w CAPRI. W sklepie w W-wie na Al. Solidarności 78 mają sprowadzić ten model i tu sie pochwale ze chyba dzieki mnie  ;D Właścicielka sklepu po raz pierwszy ode mnie usłyszala o tym modelu i bardzo sie zainteresowala ze względu na jego wagę. A jak go sprowadza to sobie obejrze i zdam dalsze relacje. Acha, juz w tym tygodniu mam zadzwonic i może coś się dowiem.

pozdrawiam wszystkich wózkowych poszukiwaczy

Acha, i jeszcze jedna rzecz - dla niektórych może ważna. Można w sklepie zamawiać różne kolory wózków. Z tych które akurat były na stanie nie bardzo mi się podobały - tylko jeden był fajny. Ale sam materiał wózka całkiem spoko. Poza tym jak dla mnie przy zaletach tych wózków mogę darować sobie kolorystyke. Ceny takie jak na stronie www.tanimarket.pl [z tego co szperałam na internecie tu było najtaniej], a może nawet tańsze?

Generalnie im dłużej o tym myślę tym bardziej się nakręcam na ten wózek ;D Żeby tylko jeszcze CAPRI ładnie się bujał.... Ale nic. Ciąg dalszy śledztwa jutro. 8)

Gazelaczku, czekam na dalsze wyniki szpiegowania ;D W Białymstoku nie mam szans na oblukanie wózka, a nie moge do Wawy pojechac bo maluch byntuje sie juz po 40km :-[

1. Jak dokladnie zbudowana jest gondolka, czy mozna w nije regulować plecki
2. co z tym zawieszeniem?
3. jaki jest mechanizm odpinania gondolki

reklama
Odpinanie gondolki - bardzo proste. Po bokach gondoli wystaja dwa malutkie pręciki które należy wyjąć z rowków w stelażu. Praktycznie wygląda to tak, że trzeba przekręcic o 90 stopni takie pokrętełka z boku, zlapac za uszy gondoli [chywa sie je w bocznych kieszeniach] i nastepnie trzeba wykonac pewna sekwencję ruchow [ za uszy trzeba podniesc najpierw tyl gondolki do gory, a potem ruchem do tylu wysuwa sie cale nosidlo]. Jak juz sie odkreci pokretelka to resztę operacji mozna wykonac jedną ręką, dziecko spokojnie w srodku moze lezec czy spac. Takie rozwiązanie widzialam w wielu poslkich wozkach. Brzmi to jasno?

Do góry