Ginger nie zrażaj sie do Emmaljungi. Fakt smart jest ciężki ale zobacz np classic z nowej kolekcji 2005. Ja właśnie taki kupiłam w zeszłam tygodniu i jest naprawdę super. Jest niesamowicie wyważony podnosi się go na wzniesienia np chodniki jedna ręką, próbowałam na razie bez zawartości czyli kruszynki :laugh: Jest naprawdę super amortyzowany i ta gondolka- same zalety. Teraz Emmaljunga ma promocje na modele classic i edge z zeszłego roku na "starym" mocowaniu stelaża i kosztuje 1500 zł więc myśle, że cena atrakcyjna razem z torbą i śpiworkiem. No i na tym wózeczku zaistalujesz fotelik maxi cosi a są naprawdę rewelacyjne jeżeli chodzi o wykonanie i bezpieczeństwo. W ogóle firma Emmaljunga słynie z tego, że robi wózki po dzieci a nie dla bajerów, moze nie należy do najlzejszych (z gondolką 15kg) ale wszystkie wózki tyle ważą a tu masz na pewno gwarancję wygody dla Twojego maleństwa. J akurat jestem zdania, że dla dziecka nie ma co oszczędzać. Wózek dobrze wybrany to wydatek jednorazowy-a potem komfort jazdy na najblizsze 2 lata.
Ale tak jak pisałaś najlepiej zobaczyć wózek na własne oczy, mi sie podobał deltim fokus ale ...to nie to jak go zobaczyłam od razu z niego zrezygnowałam, więc lepiej się dobrze zastanowić, pojeździć i wybrać najlepszy