reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZKI

I tu się z Tobą zgodzę, bo o ile gondola jedo jest fajna i wygodna to juz spacerówka tak naprawde jest tylko przejsciowym dodatkiem

reklama
Właśnie jesteśmy na etapie szukania wózka - potrzebny nam na kwiecień w sklepie z wózkami polecono nam dwa
1. V-travel
2. Implast Bolder SD

może macie jakieś doświadczenia z tymi modelami - chętnie czegoś się dowiem od użytkowników

Witam
Ja mam Murę Maxi Cosi i jestem zachwycona...
Gondola duża i bardzo wygodna!
Spacerówka... Jest zwrotna, montowana przodem i tyłem, pałąk wyjmowany, świetnie się prowadzi po dziurach- sprawdzia się w lesie na polnnych i miejskich drogach! Nie jest najlżejsza waga ok 15kg, nie składa się jak "parasolka" za to siedzenie i poarcie jest sztywne i stabilnie podtrzymuje kręgosłup:tak: i co istotne spacerówka rozkłada się na płasko!

ja tez mam bartatinę jedo i wg mnie gondolka super - mała jeździła do 7 m-ca i mogłaby dłużej, ale spodobała jej się spacerówka.
stelaż, zawieszenie i koła też ok, nie ma drogi nie do przejechania :tak: teraz jak śnieg spadł, mimo małego mrozu nasz wózek jako jedyny śmiga na spacery :-ptrochę musiałam kosz na zakupy przerobić, żeby większe ciężary dźwigał, ale za to sporo można do niego zładować ;-)
Spacerówka juz gorzej, po pierwsze musiałam naciągnąć pasy, żeby wózek nie leciał do przodu, przestałam wozić w torbie ciężkie rzeczy, bo wózek tez leciał w przód... małą ma teraz 19 m-cy i jeszcze w niej jeździmy,ale juz siedzisko ciasne się robi, no ale córka jest dośc duża ;-) na wiosne przesiadamy się do lekkiej spacerówki, tylko musze znaleźć z przekładaną rączką, bo mała musi jechać przodem do mnie, zawsze sobie gadamy ;-)
podsumowując - wózek fajny na 1,5-2 lata, w zależności od wielkości dziecka :tak:

hmm co do wózków uzywanych.... kupiłam małej spacerówkę, niby swietnej firmy, wcale nie za grosze, ale jestem rozczarowana, małej na pewno nie będę w niej wozić , każdy wózek wole pomacać i wypróbować, niz kupowac w ciemno, bo dobrej firmy...

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny
W kwietniu przyjdzie na świat nasze maleństwo chyba chłopczyk i chcieliśmy z mężem kupic wózek.Wybór padł na x-landera xt lub bexę b3 bo najbardziej przypadły nam do gustu a cena jest prawie taka sama.Może ktoś miał stycznośc z tymi dwoma wózkami i podpowie który wybrac.

Nie widziałam bexy ale Xlander ma dwi wady - duże gabaryty po złożeniu (ni problem,jesli macie duży bagażnik) i ciężar. Ma też sporo zalet- genialni amortyzuje, świetnie jździ po nierównym terenie, kółka obracane, gondola duża. Spacerówka rozkłada się do pozycji pół-leżącej ale mojej córce to wystarczyło. Ogólnie jestem z niego zadowolona. Nic się nie zepsuło.

Możliwe , że będę niedługo sprzedawała cały Xlanderowy zestaw (gondola+spacerówka+fotelik+torba)...

reklama
Do góry