reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Hej, przymierzam się do zakupu wózka, interesuje mnie TAKO jumper. Wygląda solidnie. JAkie macie doświadczenia z tym wózeczkiem?. Będę wdzięczna za każdą poradę.

reklama
Witam.
Nadeszła chwila kiedy muszę kupic wózek. Przeglądałem już dużo stronek i niestety wybór jest ogromny. Potrzebuję wózka , który spełniał by podstawowe wymagania: wygodny dla maluszka, zarówno gondola jak i spacerówka; lekki, łatwy w prowadzeniu, przede wszystkim w trudnym terenie: drogi gruntowe i leśne, łąki (mieszkamy na wsi), łatwy w składaniu i aby po złożeniu miał małe gabaryty. Na pierwszy rzut oka podobają mi się takie wózki, niestety jest ich sporo:
Emmaljunga:
-Cerox
-CityCros
-Edge Duo Combi
-Mondial Duo Combi
-Smart Duo Combi
PegPerego:
-Classico Culla
Bebecar:
-Style AT
-Stylo AT
-Vector AT
Mutsy:
- Urbanrider
Xlander:
-XA
-X3
SilverCross:
-Sleppover Clasic
Inglesina:
-Magnum Bike
-Sofia Bike
Jedo:
-Bartatina

Prosze Was o radę, który wybrać. Nie chciałbym niepotrzebnie przepłacać, za coś co nie jest wart swojej ceny. Zależy mi głownie na opiniach fachowców: serwisantów, sprzedawców i przede wszystki osób, które mają porównanie między kilkoma wózkami w ich codziennym użytkowaniu.
Zgóry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam

Moge Ci opisać kilka które znam.
1.Emmaljunga
-Smart Duo Combi
*wygodny dla maluszka, zarówno gondola jak i spacerówka- Gondola jest duża, z tego co pamiętam oscyluję w granicach 80 cm długości, gdzie standard to 75 więc jest spora i naprawdę wygodna, co do spacerówki to juz jest trochę gorzej( moim zdaniem oczywiście), na plus montowanie w obie strony, ale jest przy tym dość krótka i wąska, a w dodatku pałąk nie jest wypinany, można go jedynie odkręcić kluczem.
*lekki- waga to coś ponad 18 kilogramów więc do lekkich nie należy.
*łatwy w prowadzeniu przede wszystkim w trudnym terenie- w trudnym terenie będzie sprawował się bardzo dobrze, cztery duże pompowane kółka( co także ma związek z dużą wagą) dają gwarancję, że "pójdzie po wszystkim";]
*łatwy w składaniu i aby po złożeniu miał małe gabaryty- składanie jest dość proste, ale po złożeniu już taki mały nie jest, opuszcza się tylko praktycznie w dół( jak to zazwyczaj bywa przy wózkach podchodzących pod klasyczne)
-Mondial Duo Combi- praktycznie identyczny jak ten wyżej tylko wykonany z droższych materiałow, gondola jest "klimatyzowana":p( ciągły obrót powietrza przez specjalne "dziury" w gondoli) czyli dziecko w niej się raczej nigdy nie zgrzeje, może jakiś kilogram, dwa lżejszy.
-Edge- tego już dawno "nie miałem w rękach", ale z tego co pamiętam różni się od pierwszego tylko ramą praktycznie. Ma przekładaną rączke i regulację twardości zawieszenia.
*Nie chciałbym niepotrzebnie przepłacać- więc w Emmaljundze możesz zrezygnować z Mondiala i Edge.

Peg Perego:
-Classico Culla:
*wygodny dla maluszka, zarówno gondola jak i spacerówka-tak jak wyżej gondola większa niz standard, coś około 79 cm długości, spacerówka także w dwie strony montowana i trochę lepiej przemyślana niż w Emmaljundze, bo da się między innymi wymontowac łatwo pałąk. Także jest trochę dłuższa jeśli dobrze pamiętam.
*lekki- Waga to gdzieś tak 14-15 kg więc jest też lżejsza od szweda.
*łatwy w składaniu i aby po złożeniu miał małe gabaryty- identyczne składanie jak wyżej, jak to wózek klasyczny;] Dodam, że w obu łatwo wypina się kółka.
*Nie chciałbym niepotrzebnie przepłacać- Z tego co pamiętam tu też dość dużo wychodzi za komplet(3w1) bo za każdy element płaci się oddzielnie, zaczynając od ramy.

Resztę wózków postaram się opisac jutro jak znajdę chwilę.

Pozdrawiam i Wesołych Świąt.

Witam. Byłem dziś w sklepie i bardzo spodobał mi się edge duo comb, chociaż trochę ciężki. Czy warto kupić używkę z allegro? Czy lepiej coś nowego na gwarancji za ok 1800zł? Co powiecie jeszcze na temat wózków Herqules- Raptor 4 Spin?

Popieram napewno dużo lepsza uzywana emmaljunga niż jakies tam jedo

A ja jestem bardzo mile zaskoczona bartatiną jedo!!!:tak: wózek jest świetny, ma duża gondolke, jest na wachaczach, prowadzi sie bardzo lekko, teraz nawet po sniegu smiga bez problemów, ma duże pompowane koła:tak:
Bez skrupułów moge ten wózek polecić, ma przystepna cene i naprawde nie żałuje tego zakupu:-)No i do tego 24 miesięczna gwarancja.

reklama
Do góry