reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Ivaz moja siostra ma w tej chwili wózek po drugiej siostrze BREAKER to ten jest dopiero ciężki.... Tym bardziej, że na stałe jest spacerówka, a na to daje się gondole. Nie wiem jak te nowsze modele, ale ten do lekkich nie należy. W porównaniu do niego to Bexa b3 jest lżejsza.;-)

reklama
Ivaz moja siostra ma w tej chwili wózek po drugiej siostrze BREAKER to ten jest dopiero ciężki.... Tym bardziej, że na stałe jest spacerówka, a na to daje się gondole. Nie wiem jak te nowsze modele, ale ten do lekkich nie należy. W porównaniu do niego to Bexa b3 jest lżejsza.;-)
Ale i tak do wnoszenia jest ciężka, ja teraz mam jane slaloma waga 9kg (kupiłam używanego na allegro) i maclarena xlr 7,6kg ale to są spacerówki i o niebo lepiej sie wnosi. Trudno znależć lekki wózek, chyba najlżeszy jest jane nomad wazy ok 10 kg w wersji z gondolą, ale on jest bardzo drogi.:-(

już pisałem o tym wózeczku, moim zdaniem Implast Vibe, zobacz świeże posty, niestety trzeba się troszkę śpieszyć bo wózków już nie produkują, i pozostało ich mało na rynku, ewentualnie niedługo premiera wózka Magic z barierką zamiast dwóch rączek (marka Espiro) niestety fotek jeszcze nigdzie nie ma (pewnie ze dwa tygodnie)

Ivaz masz rację do najlżejszych nie należy, ale jest piękny... Niestety coś za coś. Myślisz,że mojej siostrze się spodoba... Właśnie dziś go kupiłam. Jeszcze tylko duża czerwona kokardka i prezent gotowy. Z niecierpliwościom czekam na rozwiązanie.... W przyszłym roku mają się przeprowadzić do swojego wymarzonego domku to nie będzie problemu z noszeniem wózka. :-)

Podczytywałam ten wątek gdy poszukiwałam wózeczka będąc w ciąży, zdecydowałam się na V-travel (też v-cross Babyworld), mimo, ze nie ma zbyt wielu opini na temat ich wózków. Widze, że czasem ktos podpytuje o ten wózeczke, więc pisze jaka jest moja opinia po 8mc użytkowania:

o zaletach można przeczytać w opisie na stronce www lub na aukcjach Allegro, więc pisze tylko to co mi przeszkadza w v-travel :

-ciężki (ale z tym się liczyłam), jak wkładam do auta to wypinam kółka, niestety te przednie ciężko się odpinają, można połamać paznokcie nawet krótkie :(
-stelaż składa się, ale i tak trzeba mieć spory bagażnik, żeby go zmieścić, my mamy combi, więc jest o.k.,
-złożenie budki w gondoli wymaga naciśnięcia przycisków z dwóch stron budki- średnio wygodne rozwiązanie,
-budka w spacerówce nie odpina się, a czasem przydałoby się ją wypiąć :( generalnie źle wyprofilowana, materiał wewnętrzny zwisa do środka jakoś tak dziwnie, poza tym ten wewnętrzyny materiał to nie jest to bawełna tylko jakiś lichy jak na worki rolnicze :(
-tapicerka kiepskiej jakości, dziecko się w niej poci, dlatego trzeba wyłożyć dodatkowo kocykiem:( ciężko sprać plamki, niestety mi się to nie udało i mam na budce kilka przybrudzonych miejsc, które mimo wyprania nie zeszły :(
-kosz na zakupy jest pojemny, ale ciężko coś do niego włożyć, bo bokiem tylko małe rzeczy przejdą, a tyłem i przodem nie da rady, bo siedzisko blokuje dostęp, na fotkach tego nie widać, a w praktyce chyba nikt tego nie przemyślał :( ja radziłam sobie odpinając jeden uchwyt kosza i wkładając od dołu większe sprawunki.
-folia przciwdeszczowa jest do gondoli, a do spacerówki musiałam sama sobie dokupić,
-osłonka na nóżki to tylko przed lekkim wiaterkiem osłoni malucha,trzeba włożyć pod nią kocyk, bo inaczej jest raczej prowizoryczną osłoną,
-i na koniec: PASKOWA REGULACJA oparcia siedziska to maksymalna porażka, nie kupujcie wózków z takim prymitywnym rozwiązaniem regulacji, bo tylko można się wnerwić szarpiąc się z podciąganiem paseczka :( a jeszcze jak ten pasek w tym "ściągaczu" się czasami zawinie to trzeba poszarpać, żeby znowu można było regulować oparcie.. Wygląda to śmiesznie jak się stoi na chodniku i poświęca parę minut, żeby podciągnąć oparcie, gdy w innych wózeczkach wystarczy klik i już siedzonko jest podcignięte..
-nie wiem jak jest z gwarancją, ale przez sklep byłoby dużo wygodniej niż odsyłanie gdzieś do producenta, mimo, że wysyłasz na ich koszt, jakoś ciężko mi uwierzyć, że odeślą po 3 dniach jak to pani obiecywała..

troche ponarzekałam, ale ogólnie wózek nie jest zły, ale drugi raz bym go nie wybrała, za tą cene można mieć coś lepszego.
obecnie moje maleństwo ma 8mc i poszukuje nowego wózeczka...

A ja kupiłam sobie na zimę uzywaną spacerówkę jane slaloma, i musze przyznac ze wózek doskonały, lekki (ok 9kg),na duzych pompowanych kołach, ma obszerne siedzisko, chyba największe na rynku, bardzo dobrze się prowadzi, ma dwa rodzaje zawieszenia miękkie i twarde, dwa rodzaje hamulów (ręczny i nożny), ma super regulację oparcia na palcach, mega wygodną oprcie rozkłada się na wiele pozycji, wystarczy lekko pociągnąc za pasek, a oparcie delkiatnie albo się rozkłada albo podnosi. Po odpięciu bocznych suwaków przy budce mozna budkę naciągnąć pod sam pałąk, Jedyna maleńką wadą wóżka to mały koszyk
Polecam z głębi serca, lepiej kupic porządny markowy używany wóżek niz jakiegos nowego, taniego gniota. Ja za swojego zapłaciłam 450zł jast w stanie bardzo dobrym +++, po zimie sprzedam go na pewno za ta samą kwotę i na 100% następni użytkownicy będą z niego zadowoleni.
Acha wczesniej miałam jedo vedi, w porównaniu do slaloma to porażka pod każdym względem. Od jakości materiałów z jakich jest wózek wykonany po komfort prowadzenia

Podczytywałam ten wątek gdy poszukiwałam wózeczka będąc w ciąży, zdecydowałam się na V-travel (też v-cross Babyworld), mimo, ze nie ma zbyt wielu opini na temat ich wózków. Widze, że czasem ktos podpytuje o ten wózeczke, więc pisze jaka jest moja opinia po 8mc użytkowania:

o zaletach można przeczytać w opisie na stronce www lub na aukcjach Allegro, więc pisze tylko to co mi przeszkadza w v-travel :

-ciężki (ale z tym się liczyłam), jak wkładam do auta to wypinam kółka, niestety te przednie ciężko się odpinają, można połamać paznokcie nawet krótkie :(
-stelaż składa się, ale i tak trzeba mieć spory bagażnik, żeby go zmieścić, my mamy combi, więc jest o.k.,
-złożenie budki w gondoli wymaga naciśnięcia przycisków z dwóch stron budki- średnio wygodne rozwiązanie,
-budka w spacerówce nie odpina się, a czasem przydałoby się ją wypiąć :( generalnie źle wyprofilowana, materiał wewnętrzny zwisa do środka jakoś tak dziwnie, poza tym ten wewnętrzyny materiał to nie jest to bawełna tylko jakiś lichy jak na worki rolnicze :(
-tapicerka kiepskiej jakości, dziecko się w niej poci, dlatego trzeba wyłożyć dodatkowo kocykiem:( ciężko sprać plamki, niestety mi się to nie udało i mam na budce kilka przybrudzonych miejsc, które mimo wyprania nie zeszły :(
-kosz na zakupy jest pojemny, ale ciężko coś do niego włożyć, bo bokiem tylko małe rzeczy przejdą, a tyłem i przodem nie da rady, bo siedzisko blokuje dostęp, na fotkach tego nie widać, a w praktyce chyba nikt tego nie przemyślał :( ja radziłam sobie odpinając jeden uchwyt kosza i wkładając od dołu większe sprawunki.
-folia przciwdeszczowa jest do gondoli, a do spacerówki musiałam sama sobie dokupić,
-osłonka na nóżki to tylko przed lekkim wiaterkiem osłoni malucha,trzeba włożyć pod nią kocyk, bo inaczej jest raczej prowizoryczną osłoną,
-i na koniec: PASKOWA REGULACJA oparcia siedziska to maksymalna porażka, nie kupujcie wózków z takim prymitywnym rozwiązaniem regulacji, bo tylko można się wnerwić szarpiąc się z podciąganiem paseczka :( a jeszcze jak ten pasek w tym "ściągaczu" się czasami zawinie to trzeba poszarpać, żeby znowu można było regulować oparcie.. Wygląda to śmiesznie jak się stoi na chodniku i poświęca parę minut, żeby podciągnąć oparcie, gdy w innych wózeczkach wystarczy klik i już siedzonko jest podcignięte..
-nie wiem jak jest z gwarancją, ale przez sklep byłoby dużo wygodniej niż odsyłanie gdzieś do producenta, mimo, że wysyłasz na ich koszt, jakoś ciężko mi uwierzyć, że odeślą po 3 dniach jak to pani obiecywała..

troche ponarzekałam, ale ogólnie wózek nie jest zły, ale drugi raz bym go nie wybrała, za tą cene można mieć coś lepszego.
obecnie moje maleństwo ma 8mc i poszukuje nowego wózeczka...

nie zgodzę się z tobą co do paskowej regulacji oparcia to zależy od wózka, w moim jane slalom oparcie rozkłada i składa się się jedna ręką, wystarczy delikatnie pociągnąć za pasek i oparcie rozłozy się cicho i łagodnie do pozycji w jakiej dziecku jest wygodnie, no ale to też wózek z wyższej półki, więc takie szczegóły ma bardzo dobrze dopracowane.

Cześć dziewczyny ;)
Czy któraś z Was słyszała może o wózkach firmy Raf-Pol??? To wózki polskiej firmy w bardzo przystępnych cenach. Zastanawiam się nad kupnem takiego wlaśnie ale ciekawa jestem czy ktoś go może miał i może się podzielić opinią w użytkowaniu tego wózeczka????
ss28.jpg

Oto zdjęcie ;)

Pozdrawiam serdecznie

Cześć dziewczyny ;)
Czy któraś z Was słyszała może o wózkach firmy Raf-Pol??? To wózki polskiej firmy w bardzo przystępnych cenach. Zastanawiam się nad kupnem takiego wlaśnie ale ciekawa jestem czy ktoś go może miał i może się podzielić opinią w użytkowaniu tego wózeczka????
ss28.jpg

Oto zdjęcie ;)

Pozdrawiam serdecznie

reklama
Do góry