reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

A jak Wam się podoba Buzz Quinny Vibskov???
Podobno ma cyć od marca w sklepach, ciekawe jaka cena???

Tiaa, wygląda plażowo, ale ja mam buzz'a i nie polecam go! Dostałam w spadku używany i szlag mnie trafiał, że kółko przednie nie działa, tzn jest obrotowe, a tak naprawde działa tylko na równym chodniku, bo na wiejskiej drodze to wiadomo, że trzeba blokować, a np w dużych sklepach gdzie powinien wózek byc zwrotny to kółko się ślizga po nawierzchni, zamiast właśnie się lekko obracać:)
Druga wada to zupełnie nie przemieszcza się po śniegu czy błocie, przednie kółko wbija się poprostu w ziemie i zatrzymuje! Katasrofa zwłaszcza na wiejskich drogach!
I trzecia d... to dziecko jest zawsze w tej samej pozycji, tzn można położyć, ale dziecko na boczku już nie pośpi, bo spacerówka jest taka kubełkowa, że nawet jak jest pozycja leżąca to nóżki są wyżej:( nie ma możliwości rozłożenia na płasko!
I czwarta porażka to torba którą się montuje na wózku wisi taaak suuuper, że kopiesz idąc, myślalam, że to ja jestem długostopa, ale ostatnio widziałam dziewczyne na spacerku w/w wózkiem i torba była cała w błocie od butów! rewelacja!
I... pakując go do auta trzeba zdjąć spacerówke! DRAMAT!

Kupiłam spacerówke Quinny Freestyle i lata a nie jedzie:)

reklama
witam!

kiedy 4 lata temu wybieralismy wozek zastanawialismy sie nad 3-kolowcem i w ogole jakos tak rozgladalismy sie za wozkiem z masa bajerow. pojechalismy do sklepu i dostalismy oczoplasu... na szczescie podszedl do nas pan i zaczal nas przepytwac... kiedy sie urodzi dziecko, gdzie mieszkamy itp. na temat mojego favoryta --> 3-kolowca powiedzial tylko tyle ze czesto psuje sie to przednie kolko no i ze podjazdy nie sa dostosowane do 3-kolowcow ;-( maz z kolei pytal o mozliwosc przekladania raczki... pan stwierdzil ze czasem sie taki bajer przydaje ale... wozka nie da sie dobrze wywazyc w obie strony - zawsze jedna strona bedzie mniej stabilna od drugiej... no i tak zbil nas calkowicie z tropu... ja chcialam wozek za 1700 zl., maz ciuta tanszy a pan nas tu przekonuje do staromodnie wygladajacego Roana Marity za niecale 1000 zl... no i kupilismy ten wozeczek i teraz tez taki kupimy ;-)
zawieszenie wygodne - gondola palstkiowa z mozliwoscia regulowania oparcia - u nas to akurat wazne bylo bo mlody urodzil sie w lipcu i trzeba go bylo gondolka do wiosny dowozic... czasem zalowalam ze nie mozna przelozyc raczki (swiecac slonce, wiatr...) ale nauczylam sie ciagnac wozek i mlodemu bylo wygodnie ;-)

dobrze ze trafilismy na super sprzedawce bo inaczej meczylibysmy sie jak kolezanka z super modnym wozkiem a tak facet nie sprzedal na raz drogiego wozka ale potem wszystkie foteliki byly kupowane u niego wiec nie starcil za duzo ;-)

Cześć,
Chciałam się podzielić moimi wrażeniami na temat wózków. Pierwszym wózkiem jaki używałam był X-lander XT i mam co do niego mieszane uczucia. Kupiłam wózek 3-funkcyjny i myślę że był to błąd. Wózek ten ma wady i zalety ale suma sumarum więcej wad. Największą wadą jest zbyt duże przednie koło, które bardzo utrunia prowadzenie gdyż źle sie skręca. Poza tym budka w gondoli ma tylko jedną pozycję, może być zupełnie złożona albo zupełnie rozłożona , oprócz tego jest ciężki i mimo że nie musiałam go wnosić po schodach bo zostawiałam go w garażu to i tak jest to duże utrudnienie kiedy używasz środków komunikacji miejskiej itp. gdyż w naszym kraju podjazdy i windy to coś o czym można jedynie marzyć. Zaletą wózka są duże, pompowane koła, szeroka gama akcesoriów i hamulec, który jest bardzo łatwy w użyciu.
Drugim wózkiem jaki używam obecnie jest Jane CareraPro Matrix. Jest to wózek zupełnie z innej bajki, trudno go porównać. Po pierwsze jest to wózek 4 kolowy i nie sprawia żadnych problemów w prowadzeniu, po drugie jest bardzo lekki, po trzecie bardzo praktyczny, budka w spacerówce ma 5 pozycji tak, ze kiedy pada można zupełnie zakryć dziecko. Jest to wózek dwufunkcyjny typu matrix czyli gondola pełni równocześnie funkjcję fotelika co czyni ten wózek bardzo praktycznym lecz sprawia że gondola jest mniejsza i ja używałam jej tylko do konca 5 miesiaca. Wadą tego wózka jest torba która ma dziwny system przymocowania do uchwytu za pomocą zatrzasków które otwierają się gdy obciążenie torby jest zbyt duże i hamulec, który jest dośc niewygodny i trudno siue go odblokowywuje

I zapomniałam jeszcze dodać że z perspektywy czasu mogę powiedzieć że wózka nie należy kupować zbyt szybko a wybierając go przede wszystkim należy się kierować jego przeznaczeniem i stylem życia jaki prowadzisz oraz miejscem gdzie mieszkasz. Moim zdaniem gondole używa się bardzo krótko i lepiej nie kupować trójfunkcyjnego a zainwestować w dobrą, lekką spacerówkę

Witajcie!

Pisałam wcześniej, ale niestety nie uzyskałam odpowiedzi na swoje watpliwości.
Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z Was mógłby napisać swoje zdanie na temat dwóch wózków: MIKADO MILANO oraz JEDO BARTATINA?
Juz prawie byłam zdecydowana na ten pierwszy, kiedy dzisiaj w sklepie miałam możliwość zobaczyć Jedo Bartatinę. Wydają mi sie bardzo podobne, ale w Bartatinie zdecydowanym plusem jest cicho składająca się budka.
I jeszcze jedno - na necie piszą o Bartatinie na paskach i na wahaczach. Na czym polegają różnice?

Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam!!!

Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z Was mógłby napisać swoje zdanie na temat dwóch wózków:
MIKADO MILANO oraz JEDO BARTATINA?
Juz prawie byłam zdecydowana na ten pierwszy, kiedy dzisiaj w sklepie miałam możliwość zobaczyć Jedo Bartatinę. Wydają mi sie bardzo podobne, ale w Bartatinie zdecydowanym plusem jest cicho składająca się budka.
I jeszcze jedno - na necie piszą o Bartatinie na paskach i na wahaczach. Na czym polegają różnice? Co jest lepsze?

Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam!!!

reklama
Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z Was mógłby napisać swoje zdanie na temat dwóch wózków:
MIKADO MILANO oraz JEDO BARTATINA?...

Bartatinę bardzo polecały moje koleżanki z pracy - 2 miały osobiście i testowały na własnych maluszkach. Ja się zdecydowałam na inne "podwozie" (VEDI) ale też z tej firmy... co do drugiego to nie wiem nic.

Do góry