reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Nie ma sprawy ;-)

I jeszcze jedna wazna rzecz dziewczyny - jak juz kupicie swoj upatrzony wozek to bierzcie pod uwage ,ze trzeba go konserwowac ! Niestety nowe technologie i czesci uzywane teraz do produkcji stelazy sa bardziej podatne na zmiany temperatur czy piach ,ktory zbiera sie w kolach podczas spacerow.Dlatego kupcie sobie olej silikonowy w spray-u ( np WD 40 ) i pryskajcie nim w okolicach amortyzatorow wozka , przy nasadzie kol i wlasciwie w miejsca ktore sie w wozku reguluje - bedziecie mialy pewnosc ,ze dlugo nic sie nie bedzie w nim psulo :-) .

reklama
A ja chcialabym kupic ten wozeczek &IMPLAST WÓZEK BOLDER 3,4 NEW 2008+TORBA+DHL0 (308825964) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

..:: BOBO W�ZKI DZIECI�CE ::.. ► Bebecar Mutsy Peg Perego: BOLDER 4 2008+ torba GRATIS!

spacerwoka jest tez dla ,mnie wazna a tu jest 99cm dlugosci spania :) a gondola ma 90cm ..!!!

Moze ktos mial do czynienia z tym wozkiem ????
i jeszcze teraz te zobaczylam tanszy, z fotelikiem w zestawie no ale mniejsza gondola...ktos cos wie na tez temat? V-CROSS/KOLEKCJA 2008.BEZPOS.Z FABRYKI (311710663) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Niech odezwa sie dziewczyny,które używały wózków quinny speed sx , bebeconfort hight trek, casualplay lub innych wielofunkcyjnych wózków godnych polecenia niemajacych jakiś wad ja potrzebuje dobrego wózka abym nie musiała za rok go wymieniać a opcja trzyfunkcyjnego nawet sie oplaca.Dlatego jesli testowałyscie takowe wózki dajcie znac i prosze o opinie o nich .Najbardziej bym była zadowolona z trzykołówki na pompowanych kolach,zadne tam piankowe!:wściekła/y:

Quinny speedi jest fajna spacerowka , duzy plus to kola ktore nadaja mu lekkosci w prowadzeniu ( typowy wozek do joggingu ale tez bardzo wywrotny ) ma jednak bardzo ubogie wyposazenie .Buda kiepsko zakrywa dziecko przed sloncem , nie ma pałąka ( choc z tego co sie orientuje pasuje od wozka Chicco Multiway o ile uda Ci sie jeszcze kupic go osobno) ale najwieksza wada jest regulacja oparcia , tu sie niestety nie popisali - ustawiasz je tasmą i nie dasz rady ustawic pozycji max siedzącej :crazy:.Poza tym brak pokrowca na nozki , oslona foliowa ( oryginalna ) jest droga a inne niestety nie zabezpieczaja wozka jak trzeba. To tyle jesli chodzi o Quinny spacerowke bo jesli zamierzasz kupic go jako wielofunkcyjny to gondola tez ma wiele do zyczenia - jest mala a wewnetrzny material sie mechaci .Wozek Casual play S - 4 jest rewelacyjny ! Gondola jest dosc duza ( troche ciezka ale za to mozna ja wpinac do auta co wykluczy wydatek na fotelik do roku czasu) i ladnie wykonana.Spacerowka jest bogato wyposażona bo posiada palak , bude ,ktora ustawisz pod kazdym katem i dodatkowa wysciolke, ma tez pokrowiec na nozki ( w sklepie moze byc wersja bez pokrowca wiec warto zapytac o komplet ) i osłonę przeciwdeszczową..Przednie kolo jest podwójne i to gwarantuje stabilnosc a zarowno zwrotnosc , no i kolejny plus to wielkosc po zlozeniu - bez problemu zmiesci sie w kazdym aucie.Wybralabym Play -a :tak:

Witam wszystkie mamusie.Ja mam na imię Agnieszka a mój synek Pawełek.Jestem nowa na tym forum.Zmagam się z problemem wyboru spacerówki.Zastanawiam się między Chicco CT 0.1 a Maclarenem XLR.Widziałam na żywo tylko Maclarena.Bardzo mi się podoba, ale wydaje mi się, że ma za wysoko rączki jak dla mnie( mam 160 cm wzrostu):baffled:.Czy któraś posiada może chicco ct 0.1?W maclarenie podoba mi się daszek( zasłania dziecko przed słońcem).Czy daszek "cabrio"chroniący przed słońcem w chicco ct 0.1 jest skuteczny i czy ma pojemny koszt na zakupy? :confused:

Proszę o pomoc przy wyborze wózka spacerowego, żeby był dobry funkcjonalny, ale nie drogi tak do 500zł. Wózków jest tyle, że nie wiem co wybrać proszę was doświadczone mamy o rade. Podobają mi sie wózki firmy Graco.

Quinny speedi jest fajna spacerowka , duzy plus to kola ktore nadaja mu lekkosci w prowadzeniu ( typowy wozek do joggingu ale tez bardzo wywrotny ) ma jednak bardzo ubogie wyposazenie .Buda kiepsko zakrywa dziecko przed sloncem , nie ma pałąka ( choc z tego co sie orientuje pasuje od wozka Chicco Multiway o ile uda Ci sie jeszcze kupic go osobno) ale najwieksza wada jest regulacja oparcia , tu sie niestety nie popisali - ustawiasz je tasmą i nie dasz rady ustawic pozycji max siedzącej :crazy:.Poza tym brak pokrowca na nozki , oslona foliowa ( oryginalna ) jest droga a inne niestety nie zabezpieczaja wozka jak trzeba. To tyle jesli chodzi o Quinny spacerowke bo jesli zamierzasz kupic go jako wielofunkcyjny to gondola tez ma wiele do zyczenia - jest mala a wewnetrzny material sie mechaci .
My jeździmy Quinny Speedi i sobie chwalimy :-). Gondolka wcale nie jest taka mała. standardowa raczej.;-);-)Nasz 4 miesięczny mieści się bez problemu i ma jeszcze miejsce się rozepchnąć, no i śpiworek jeszcze wchodzi. Mnie się tam nie mechaci w środku materiał:baffled:.

Pałąk do spacerówki faktycznie od chicco pasuje. Bez problemu można go dokupić w sklepach Mama i Ja za 50 złotych:szok::-). zupełni nie przemyśleli folii przeciwdeszczowej i daszek jest dość krótki w spacerówce. Ale ja sobie mimo wszystko bardzo chwalę :-):-) bo leciutki jest, łatwo sie składa a to ważne jak sami z Młodym się na spacer wybieramy:cool2::cool2:. Zwrotny jest i łatwo się schody z nim forsuje, tylko trzeba uważać, żeby testu łosia nie zaliczyć:baffled:. Ogólnie - na plus

Ja wożę synka w casuaplay s4 i jestem bardzo zadowolona, wygodny wózekdla dziecka,obszerny,laty w prowadzeni, dobrze wykonany, łatwo się sklada, duże pompowane koła-polecam!!!!

Witam Drogie Mamcie i Przyszłe Mamcie. Planuję kupić wózek do dziecka, niestety moje finanse ograniczam do mniej więcej max 1000zł na zakup wózka, najlepiej w zestawie z fotelikiem. Dobre wrażenie zrobił na mnie V3 firmy Coneco, czy któraś z Was miała z nim do czynienia? Warto go kupić. Zależy mi jednak na wózku wielofunkcyjnym, bo dwóch nie miałabym gdzie trzymać.

reklama
Witam a ja mam wózek firmy Polak ale powiem że nie jestem z niego zadowolona z kilku powodów:pierwszy powód to taki że od samego początku wózek ściągał mi na prawą strone co było straszną niewygoda podczas spacerów,wózek ten ma także opcje przekładania rączki i to jest drugi problem,ponieważ jak dam rączke po stronie budy to ledwo daje rade go pchac bo jest bardzo ciężki.Jak na złośc jak mała była malutka to nie był aż tak odczuwalny ten dyskomfort.Reklamacji nie złożyłam bo wózek kupiłam w hurtowni i miał on bardzo krótką gwarancje.Teraz planujemy drugie dziecki i wiem napewno że kupię nowy wózke i z innej firmy.A przede wszystkim lżejszy.

Do góry