reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

Ja się wtrące;-)jestem mamą lipcową 2008 i mam X landera XA i jestem z niego baaaaaaaaaaaaaardzo zadwolona. Kuba jeździ jeszcze w gondoli i nie zamierzam jeszcze zakładać spacerówki, zrobie to za jakiś miesiąc , półtora, także każdy ma swoją opinię o x landerze:tak:

reklama
iwon hehe okropny ten wózek z wyglądu :-)
Anika ja jestem z 3kołowca zadowolona mam na dużych kołach i rewelka i do lasu na wertepy i na chodniki, nawet po plaży przejedzie jak się mamusia postara hehe nie zdarzyło mi się żeby wózek zachwiało. Ta gondola jest troszkę mała ale Michał i tak od 5/6 miesiąca jeździł w spacerówce więc myślę że wystarczy, ja gondolę muszę kupić. A tak już jeśli któraś z Was chce naprawdę porządny wózek i ma troszkę więcej kasy to polecam Emmaljungę to jest mercedes wśród wózków, my dostaliśmy od znajomych, jedyny mankament to to że ciężki strasznie dlatego zmieniliśmy spacerówkę na x-landera, chociaż też ciężki to jednak nie waży tyle co emma, no ale naprawdę polecam

To ja też się wtrącę jako mama "doświadczona". Nie polecam żadnej marki, bo każdy ma inne okoliczności. Ja miałam Roana Maritę i pod pewnymi względami jestem baaardzo zadowolona, pod pewnymi nie. Ale np. teraz już troszkę to inaczej by wyglądało, nowe mieszkanie itd. Jeśli któraś z Was będzie miała szczegółowe pytaniea chętnie odpowiem :tak:

Ale wg mnie ważne-wygodne jest:
- pompowane koła - jadą po WSZYSTKIM: gładki asfalt, kamienie, trawa, las, plaża, błoto, a niektóre krawężniki są dla nich niezauważalne
- duża gondola - to dziecku ma być wygodnie
- wózek trzyfunkcyjny: gondola, spacerówka, fotelik wpinany na stelaż - szczególnie to ostatnie: bomba, kiedy potrzebujemy coś załatwić autkiem i musimy często i szybko się rozkładać i składać z wózkiem jak i na wypady gdzie jest mało miejsca.
- pojemna, fajna zdejmowana torba - tego mi brakowało w Roanie.

Wielkość i waga to już wg mnie kwestie indywidualne - ktoś ma większy, ktoś mniejszy samochód, ktoś ma windę ktoś nie, ale myślę, że jednak priorytetem jest wygoda dziecka.

o catherinka przypomniałaś mi, do Jane też można wpiąć fotelik samochodowy
Magduś to prawda, po lesie czy plaży prowadzi się jak masełko. Dlatego na pewno nie będziemy zmieniać wózka. Raz że hmm po co drugi raz wydawać kasę a dwa że mam sprawdzony sprzęt i innego nie chcę :-)

My mamy Emmaljungę, ale w tej wersji lekkiej, czyli z koszem materiałowym i kołami z jakiejś tam bajeranckiej gąbki. ;-) Faktycznie kosztowała nie mało, ale musieliśmy ja wnosic przez pół roku na 4 piętro i dlatego musiał to byc wózek lekki. Sprawdziła sie w 100% i zastanawiam się, czy w związku z dość głębokim śniegiem nie ściągnąć jej jutro ze strychu, bo po śniegu prowadzi się idealnie.

ja tez nie heh nic specjalnego mi sie wydaje ze ten tez jest dobry wozekhttp://allegro.pl/item518016988_nowosc_v4_nastepca_v3_coneco_torba_2xfolia_koc.html
ja juz mam dosc szukania jest mnostwo wozkow,,ale i tez suuperr cenowo heheheh:-):-):-):-)

ja juz chyba wczesniej pisałam dla Jagody mielismy Bebe Confort na stelazu trophy air 6, ale jak wyrosła z gondoli to urodziła sie moja siostrzenica i dla córki kupilismy ABC design spacerówkę. Z tego wózka jestem bardzo zadowolona - pomimo ze nie jest lekki to bardzo fajnie sie prowadził, miał obrotowe przednie kółka i przekładaną rączkę - co jest bardzo wygodne (w BebeC jest mozliwośc obrócenia spacerówki - ale trzeba przekładać sidzisko z dzieckiem albo ustawić w jedna strone i tak juz na stałe) a tu w zależności czy wiało czy mała spała czy chciała patrzeć to przekładałam rączke i było super.
Teraz tez oglądaliśmy wózek z serii ABC na stelazu condor - i tez na, przypadł do gustu np tu: NOWOŚĆ ABC DESIGN CONDOR 6S KOLEKCJA 2009+WYS0zl (520634426) - Aukcje internetowe Allegro
widzielismy go "na zywo i jest ciekawy" ale jeszcze pomyślimy co zrobic bo własciwie to gondole do bebe confort mamy tylko stelaż musiałabym dokupic bo w starym sie juz rozleciał - wyeksploatowany przez 3 dzieci ;-)

jak ja juz pisalam wczesniej mialam dla coreczki tez wozek ale juz nie pamietam jaka firma,fakt ciezki ale to byl gleboko spacerowy i miesioc zanim zaszlam w cioze sprzedalam go heheh zeby to czlowiek wiedzial to by i drugie sie wychowalo na tym wozku:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: a teraz siedze non top i szukam cos ciekawego i dobrego:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Mąż w pracy, ja buszuje po necie........ I wypatrzyłam:
NOWOŚĆ WÓZEK MEGAN+KOŁA POMPOWANE Z ŁOŻYSKAM (518411501) - Aukcje internetowe Allegro

efik1 - WÓZEK TAKO NATALIA CHROM + wysyłka 0zł! (514636566) - Aukcje internetowe Allegro

WÓZEK BABY MERC + FOTELIK+KOŁO POMPOWANE+GRATIS! (522565636) - Aukcje internetowe Allegro

Może to tylko moje wrażenie ale z tego co zauważyłam to te bardzo drogie wózki nie są w cale takie lepsze i funkcjonalne. Na nasze drogi to wózki muszą mieć dość duże i mocne koła a te nowoczesne wózeczki maja tak "śmiesznie" małe kółeczka że przypuszczalnie po pierwszym spacerze po parku i lesie się rozlecą.... bo tak wyglądają. Ale to oczywiście nie koniecznie musi sie potwierdzać w praktyce........

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon tylko zauwaz ze wszystkie te wózki nie maja typowej gondoli tylko miekką torbę wkładana na spaceórwkę - a dla noworodka i jego kręgosłupa ponoc jest lepsza twarda gondola- tzn ze sztywnym i płaskim dnem - ale to tylko moje zdanie

Do góry