reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Ja poki co myślę o Kinderkrafcie.
W swoim wózku 2w1 woziłabym długo ale nie miał skretnych kół więc kupiliśmy parasolke. Ogólnie mi nie przeszkadzały wymiary tego 2w1 spacerokaw byla spora wiec i wygodna, nie telepala sie ;) Mam nadzieje ze teraz też posłuży sporo. Przynajmniej z 1,5r gdzie dziecko jeszcze dość lekkie więc całość w miarę się pcha.

reklama
:)
Ja mam Baby design husky. Traktor straszny... Ale pojedzie po wszystkim.
Jak długo uzywałaś spacerówki z tego wózka? Dobrze się używało?

Mi nawet pasuje, że on taki pancerny, a przy tym zwrotny i właśnie wydaje mi się, że ma całkiem przyzwoitą spacerówkę, która składa się razem ze stelażem.
Co prawda najlżejszy nie jest, ale i tak waży mniej niż kajak "jedynka" ;)

Po przeanalizowaniu moich potrzeb, możliwości finansowych i miliona opinii o różnych wózkach zdecydowałam się na wózek właśnie z Baby design, przy czym jest mi wszystko jedno czy to będzie model Husky, Lupo czy Dotty, bo to i tak jeden i ten sam stelaż, tylko różnią się wykończeniem. Chcę wersję z 2018 roku, w jakimś neutralnym kolorze, bo chcemy ten wózek wykorzystać dla naszych potencjalnych kolejnych dzieci.
Przeglądam co jakiś czas oferty sklepów i czekam aż się pojawi w jakiejś dobrej promocji egzemplarz spełniający moje kryteria.

Mam zamiar chodzić z wózkiem po leśnych i polnych drogach, po płytach betonowych itd., więc ważne dla mnie jest, że to właśnie taki traktor :D a od 2018 chyba wszystkie te modele mają torbę z materiału, a nie z siatki i poprawiony uchwyt torby (to były główne zarzuty do tych wózków).

Jeśli dziecię nie będzie protestować, to mam zamiar wrzucić do tej torby na dole dużą michę i latać z wózkiem na grzyby :p

Dalej nim jezdze. I nigdzie Go nie oddaje. Pozostaje na samotne wypady. Kocham Go ja i kocha Go moj maz.. i kocha Go moj syn.

Ale musze sprostowac jedna rzecz.. spacerowka nie sklada sie razem ze stelarzem. Chyba, ze ja czegos nie obczailam przez 2 lata.

Odnosnie zdolnosci terenowych.... To wysatrczy, ze powiem, ze "wjechalismy" nim do schroniska w dolinie Chocholowskiej w zeszlym roku. Radzil sobie lepiej niz niejedna spacerowa jaka widze na zasniezonym, prostym chodniku!

Co do torby.. ja swoja wymienialam bo po prostu byla dla mnie za mala[emoji23] ala ja tam pol domu woze.

:)
Jak długo uzywałaś spacerówki z tego wózka? Dobrze się używało?

Mi nawet pasuje, że on taki pancerny, a przy tym zwrotny i właśnie wydaje mi się, że ma całkiem przyzwoitą spacerówkę, która składa się razem ze stelażem.
Co prawda najlżejszy nie jest, ale i tak waży mniej niż kajak "jedynka" ;)

Po przeanalizowaniu moich potrzeb, możliwości finansowych i miliona opinii o różnych wózkach zdecydowałam się na wózek właśnie z Baby design, przy czym jest mi wszystko jedno czy to będzie model Husky, Lupo czy Dotty, bo to i tak jeden i ten sam stelaż, tylko różnią się wykończeniem. Chcę wersję z 2018 roku, w jakimś neutralnym kolorze, bo chcemy ten wózek wykorzystać dla naszych potencjalnych kolejnych dzieci.
Przeglądam co jakiś czas oferty sklepów i czekam aż się pojawi w jakiejś dobrej promocji egzemplarz spełniający moje kryteria.

Mam zamiar chodzić z wózkiem po leśnych i polnych drogach, po płytach betonowych itd., więc ważne dla mnie jest, że to właśnie taki traktor :D a od 2018 chyba wszystkie te modele mają torbę z materiału, a nie z siatki i poprawiony uchwyt torby (to były główne zarzuty do tych wózków).

Jeśli dziecię nie będzie protestować, to mam zamiar wrzucić do tej torby na dole dużą michę i latać z wózkiem na grzyby :p

[emoji123]
received_2233373296722737.jpeg

O właśnie, właśnie, my też go chcemy, bo jest taką terenówką:D
Dzięki za odpowiedź, wychodzi na to, że chyba dobrze wybraliśmy brykę dla nas ;)

Jeśli chodzi o składanie, to na pewno w modelu z 2018 składa się stelaż razem ze spacerówką, gdy jest ona przodem do kierunku jazdy. Byłam w sklepie, macałam, składałam i działa. Może wprowadzili to dopiero rok temu? Co roku robią jakieś poprawki w tych wózkach i głównie dlatego chcemy kupić jakąś przecenioną nówkę z 2018, bo pewnie będzie ciężko o używkę z tego rocznika.

Spoko! U nas bylo 3 miesiace bo tak sie darl, ze nie dalo rady[emoji23][emoji23] przesiadl sie do spacerowki .. ale nie siedzial w niej tylko lezal na zupelnie plasko. Ja tylko mowie. Przeciez nie kazalam Ci dziecka wozic w spacerówce. Tylko mowie ze spacerowki z 2w1 sa zazwyczaj ogromne.. wiec warto na to zwrocic uwage. Tyle.
U nas moze z 10 razy byla w gondoli i za kazdym razem byla to masakra. Skonczylo sie na szybkich spacerach w nosidelu. Nawet nie wiem czy moze z 5 razy zaliczyla drzemke w wozku [emoji15]

U nas moze z 10 razy byla w gondoli i za kazdym razem byla to masakra. Skonczylo sie na szybkich spacerach w nosidelu. Nawet nie wiem czy moze z 5 razy zaliczyla drzemke w wozku [emoji15]
Kurcze, miałam wizję, że będę kilometrówkę z wózkiem robić, a tu mnie sprowadziłyście na ziemię, że jak dzieć nie polubi wózka, to nic z tego :oops:

reklama
Kurcze, miałam wizję, że będę kilometrówkę z wózkiem robić, a tu mnie sprowadziłyście na ziemię, że jak dzieć nie polubi wózka, to nic z tego :oops:
Ee nie nastawiaj się tak źle [emoji6] moi wszyscy lubili jeździć i spać w wózku, a ostatni wręcz uwielbia do dziś a ma 2 lata [emoji12] także nie musi być wcale źle, a z gondoli musiałam przesadzać w spacerowke bo się nie miescili

Do góry