reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wózki-zmiany wózkowe co mam i co planujemy kupić

Confi dziękuję za obszerny pis wózeczków. No już i tak zdecydowaliśmy z M że nie kupimy tego SI, zbyt wiele minusów jak na tą cenę, a szkoda, bo jest piękny.
Twój typ już mniej mi się podoba, choć koła są widać solidne... bardziej w tej firmy podoba mi sie już z osobnymi rączkami, no ale to raczej wada wózeczka, bo jak sama pisałaś jedną ręką się nie poprowadzi... eh... no i skłaniam się do tego co kupiła Ankzoc no ale do póki nie zobaczymy go na żywo wraz z M to na pewno go nie kupimy.
Daj znać jak już kupisz to cacko :-) czekam na zdjęcia wraz z Damiankiem, on jest taki fajniusi... :-D
Pozdrawiam

reklama
a czy ja wiem czy jest aż taka różnica...

539puh.jpg

o7ip9u.jpg

Kasica a widziałąś Topaza na żywo? Ja porównywałam i Topaz przy Callisto wygląda jak wózek dla lalek...ale to jest moja opinia. Gdyby nie było Callisto to być może bym go kupiła bo patrzyłam na niego w pierwszej kolejności

Witajcie :) Jeśli mogę się wtrącic ;) Jak już rozmawiacie o spacerówkach to polecam Peg perego Aria OH. Rewelacja - ja go mam i jestem bardzo zadowolona. Jest lekki (ok 5,5 kg), składa się jedną ręką, ma wygodny uchwyt do przenoszenia, w komplecie dopinany koszyczek na soczek/butelkę, folię p.deszczową i osłonkę na nóżki. Z zalet wymienię jeszcze pasy... są luźne, nie opinają dziecka, ma dużo swobody i do tego są bezpieczne, zaletą jak dla mnie jest jeszcze tacka z przodu z wgłębieniem na kubeczek. Łatwiej dostępnym zamiennikiem jest Mamas&Papas Aria, tylko że ten już nie składa się jedną ręką. Acha no i rzecz ważna - Cena :) Ja za swoją Arię dałam 589 zł w tamtym roku.

Ewelina975 ale Aria ma nieregulowany podnóżek :-( i uważam, że dla takich dzieci jak nasze (majowych) to bardzo ważne by nóżki nie wisiały, to zdecydowanie za wcześnie.
Confi no dla mnie różnica w wyglądzie jest kolosalna :-)

Ewelina...mnie się Aria zwyczajnie nie podoba.

Okruszku
, nie będę przeciez nikogo na siłę przekonywać. Mam zdanie takie a nie inne gdyż miałam okazję porównać te wózki i w starciu z Callisto Topaz wypada bladziutko, jednak nie twierdzę ,że jest wózkiem złym, gdyż nie jest. Moim głównym kryterium były pojedyncze koła...jeśli komuś to nie przeszkadza to Topaz jest dobrym wyborem. W ogóle uważam ,że Cybex robi fajne wózki za rozsądną cenę :tak:

Kasica
..no opinia użytkowników bezcenna. Ja niestety nie mam takiej i bazuję na własnych odczuciach i porywie serca ;-)
Opinię dostałam od pawimi ,ale ona miała tyle wózków i do każdego miała jakieś ale...gdybym miała się tylko na tym opierać to żaden wózek nie jest idealny. Mam nadzieję ,że będziesz zadowolona i koniecznie pokaż zdjęcia Sanki w nowym nabytku :tak:

reklama
ja się tu nie udzielam, bo ja jakoś nie myśle o zmianie wózka. jakie wy wózki macie teraz? dlaczego chcecie zmieniać? bo może i ja powinnam.
ja mam taki:
do1_22.jpg

miałam bardzo podobny (taki sam typ, trochę inny model) przy Mikołaju i jeżdził w nim do jakigoś 2,5 roku potem praktycznie już tylko chodził. (o tak wogole to mam znajomą która ma syna w tym samym wieku co Mikołaj i woziło go w spacerówce do 4 i pół roku życia!!!!!!!!) szok.
no dobra wracając do temtu czemu zmieniacie wózki?

Do góry