reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki, wózeczki...

młodaMama1987
szczerze, to cieżko jest mi podjąć jakąś decyzje, bo to Nasze 1 dziecko ...
ale juz wiem, że z kupnem wózka będzie ciężko :(

reklama
ja mialam ten najzwyklejszy wozek co wklad z nosidlem byl wtedy byla taka moda powiem ze dla dziecka wygodny duzy szeroki wiele zakupow przewiozlam jednak dla mnie bylo minusow raczka byla za nisko pomimo regulacji choc mam 170 to jak obcas zalozylam niestety juz nie wozilam jej tylko z kims szlam aby pchal wozek niestety bo byl za niski i kregoslup bolal, poza tym to cholernie ciezki byl nawet nie wiem ile on wazyl dlatego teraz patzre na to waga wysokosc raczki i szerokosc dla dziecka ale niestety idealow nie ma i dlatego bedzie ciezko z kupnem

mutsy ma naprawdę mała spacerówkę? Kurcze moja koleżanka go ma i nie narzeka....
zalezy dla jakiego dziecka bo ja mam na mysli dziecko nawet 1.5 roczne moja niestety dlugo korzystala z wozka i nie byla malym dzieckiem (dluga a szczupla) a korzystalismy nawet do 3 lat teraz posiadam auto wiec nie wiem jak to bedzie tym razem wiecej nim sie poruszam niz pieszo nawet na spacery wyruszam za miasto wtedy bylo inaczej

a teraz zinnej beczki wozek bo taki to odrazu bym kupila jestem w nnich zakochana jednak niestety cena mi na to nie pozwala :-(
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: Silver Cross klasyczny wózek KENSINGTON - retro styl

no ale jakbym miala kupe kasy chate ogromna to co innego hihi:-D bo to nie jedyny by byl wozek w posiadaniu mym :)

Ostatnia edycja:
jedno wiem , napewno będę prosić o pokazanie wersji gondoli i spacerówki , żeby później nie było zdziwienia ...klient nasz pan, więc myślę, że problemu z tym nie będzie
chciałabym też , żeby gondola była w miarę duża, żebym nie musiała dziecka w zimie wozić w spacerówce, jak będzie miało 5-7 msc . Bo nie wiadomo jakie duże urośnie :)

jedno wiem , napewno będę prosić o pokazanie wersji gondoli i spacerówki , żeby później nie było zdziwienia ...klient nasz pan, więc myślę, że problemu z tym nie będzie
chciałabym też , żeby gondola była w miarę duża, żebym nie musiała dziecka w zimie wozić w spacerówce, jak będzie miało 5-7 msc . Bo nie wiadomo jakie duże urośnie :)
dokladnie bo trzeba jeszcze doliczyc niestety spiwor kombinezon i co?? okazuje sie ze polroczne dziecko placze bo niewygodnie mu jednak wielkosc to priorytet nie tylko model ladny dla oka :) mam nadzieje ze trafimy na swoj ideal :)

powiem CI, że oglądam te wózki i naprawdę nie ma takiego modelu, który spełniałby wszystkie oczekiwania. trzebaby było skleic conajmniej z 3 wózków to co mają najlepsze i stworzyć jeden.
już chciałabym wiedzieć, jaki chcę, gdzie go kupię, ile kosztuje itd ...
ale chyba jeszcze trzeba będzie poczekać dłuuuugo

ja będe miala dla trzeciego po drugim na szczescie bo dobry mi sie trafił i spełnił moje oczekiwania ale chyba wezme od przyjaciółki na pierwsze miesiące i tylko na spacer po parku ten tradycyjny drugi będzie tez uzytkowany jak bede szla na zakupy bądz samochodem bedziemy sie poruszac
cookies a jaki masz wozeczek moze ty nam cos podpowiesz

ja mam po córci, sprawdził się najbardziej jako spacerówka, podnóżek z materiału który łatwo utrzymać w czystości, duzy kosz, i miejsce tez spore dla dziecka jak sie położy, wprowadzeniu wózka też byłam zadowolona i co najwazniejsze składa sie jedną ręką rewelacja i nie jest cięzki strasznie,
3w1! Wózek wielofunkcyjny Quattro Tour Deluxe 2010 + fotelik z bazą 0-13kg Logico S Graco - Bobomarket.pl

a drugi będę miała dla odmiany tradycyjny ale tylko po parku
Głębokie - Wózek ROAN Marita LUX (głęb. + spacer.) kolor: 19-sk - ROAN

reklama
hej dziewczyny!
Wpadam po dłuższej przerwie, ale że mam fioła na punkcie bobo-bryczek to zajrzałam od razu na wątek wózkowy :-)

Moje pierwsze dziecię miało 3 wózki:
1. z komisu, w pięknym złoto-beżowym kolorze, na pompowanych kołach. To była w zasadzie spacerówka z wkładką która imitowała gondolę. Wózek dla córci był wygodny, bo jednak takie koła robią swoje. Niestety do auta strasznie ciężki i kiepski w składaniu. Koło zaczęło odpadać po 2 miesiącach więc zmieniliśmy.
2. Komplet firmy bodajrze PERFECT czy jakoś tak.
Gondola - boska! Wielka, wygodna - cudo!
Koła pompowane - poezja, wózek pływał. Niestety to był trójkołowiec - nigdy więcej! Koło się blokowało i w ogóle były jaja na podjazdach ...
Poza gondolą i powietrzem w kołach - ten wózek to porażka...
Spacerówka chyba dla zminiaturyzowanego gatunku ludzkiego - moja 7-miesieczna córcia w kurtce ledwo mieściła się na szerokość, a głowa nie miała oparcia, bo było ono tak krótkie!!
Wózek ciężki jak cholera!! koszmar
Do tego wielki i ledwo mieścił się do bagażnika combi!
3. GRACO. Nie pamiętam nazwy modelu, ale szukałam lekkiej, taniej spacerówki. Zapłaciliśmy za nią chyba 450zł...
Lekka - rzeczywiście. Niekomfortowa regulacja położenia oparcia, ale oprócz tego chyba byliśmy niego najbardziej zadowoleni.
Na pewno sprawdzi się jeszcze jako dodatkowa spacerówka u drugiej córci :-)

No a dla maleństwa mamy mojego wymarzonego JANE'a NOMAD'a :-) W kolorku który mi utkwił już wiele lat temu - Marine!
Historia fascynacji Nomadem rozpoczęła się w pierwszej ciąży - podobał mi się strasznie, bo najlżejszy w swojej klasie, wielka spacerówka, gondola nie mała, porządny, świetnie się go prowadzi jedną ręką, zwrotny i wogóle - cudo.
Nie było nas wtedy stać na niego, teraz zresztą tez ( w 2007 kosztował komplet 3000zł, aktualnie ok 4500zł).
A że weszły teraz nieco zmienione modele, które mnie sie już tak nie podobają - poszukałam używki.
Znalazłam Nomada, model i kolor który mi się tak podobał przed laty :-) W fajnym stanie. Kosztował nas 1000zł. Gondola +spacerówka + fotelik + dwa śpiworki zimowy i letni.
Już się nie mogę doczekać wycieczek z Nomadem ;-0

Do góry