reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, wózeczki...

reklama
Taycia jest ciężki ale to właśnie uroki wózków z dużymi pompowanymi kołami,dla mnie ciężar nie ma zbytniego znaczenia mieszkam na 1 poziomie i mam windę.W prowadzeniu jest lekki i zwrotny ,nie czuje się podobno ciężaru w trakcie prowadzenia.

Lana ten espiro ma dużo negatywnych opinii o tym, że elementy wózka bardzo szybko się zużywają....czytałaś o tym?

Słuchajcie a czy któraś z Was na forum kupiła wózek Tako warrior? A do tych co miały Tako jumpera mam pytanie czy nie okazał się trochę za ciężki?

Ja mam Tako Jumper :-) dla mnie nie jest za ciężki:-)ja go tylko podnosiłam do samochodu więc nie wiem jak bym musiała go wnosić np. na 4 piętro to czy tez bym tak mówiła ;-)

LANA, wizualnie dużo bardziej podoba mi się bebe confort, ale ma bardzo małą gondolę, to że nie można w niej podnieść zagłówka to dobrze, podobno nie jest to dobre rozwiązanie dla maluchów. Mimo, że Espiro nie jest w ogóle w moim typie :)-D) to chyba swój głos oddam na niego;-)

witam,
jako mama 3-latka mogę powiedzieć że wybór wózka zależy od wielu czynników, ja po długiej selekcji wybrałam Delti Leo (gondola, spacerówka, fotelik) starszego syna woziłam w Roan Kortina Lux i byłam bardzo zadowolona niestety zniszczono go gdy któregoś rozu zostawiliśmy go na noc na klatce :-( Mieszkam blisko lasu więc obowiązkowo pompowane duże koła, regulowana rączka bo mój mąż jest dużo wyższy, duża gondola bo zimą trzeba doliczyć koc/śpiworek i metalowy kosz na zakupy. A i dodam że delti ma w gondoli regulowane oparcie, które się sprawdza gdy dziecko zaczyna siadać. Roan nie miał i już pod koniec stycznia zmianialiśmy gondolę na spacerówkę. http://www.dudekdladzieci.pl/detail.php?product_id=169

Ostatnia edycja:
Fajny ten Delti, ale ja już mam tako Warrior i on też ma podnoszone oparcie w gondoli, do tego pompowane koła (na nasze chodniki idealne), wiec chyba wybor trafiony.:-)

to podnoszone oparcie w gondoli.. ktoś stosował w ogóle ?:D Bo ja się na to napalałam jak kupowałam swój a potem nigdy ale to nigdy nie podniosłam :-D. Tylko, że szybko zmieniłam na spacerówkę (6mc)

Jak ja miałam małe dzieci to wtedy jeszcze nie było takich "wygód" i pamietam jak się darła Karola moja bo nie chciała leżeć, więc wkładałam jej poduszkę, a jak zasypiała to musiałam dawać ja do koszyka na zakupy, gdzie podusia upi......liła się na maksa (to był grudzień/styczeń). Teraz mam nadzieję z tego korzystać, choć pewnie szybko włoże spacerówke, która mi się bardziej podoba :-D

reklama
Nikos -ja akurat nie z Krakowa :tak:ale zawsze możesz obejżeć wózeczek w sklepie i może jakiś sobie upatrzysz i wtedy taki sam model zamówić na allegro -napewno wyjdzie Ci taniej.Ja własnie tak robię mąż oglądał interesujący nas wózeczek w sklepie ,pojeździł nim itp. i będziemy zamawiać go na allegro jest 100zł. tańszy ,przesyłka kurierska ,pościel do wózka ,folia ,parasolka -dodatkowo gratis.Koszt gratisów 120 zł.więc naprawde można trafić okazję.My ogólnie zaoszczędzamy 220zł.Gwarancja producenta na 2 lata.
Dziękuję LANA za odpowiedź.

Byłam zdecydowana na wózek Espiro GTX. Byłam w sklepie, chciałam go wypróbować. Jest bardzo ciężki. Dla mnie ważne jest żeby wózkiem łatwo się wjeżdżało na krawężniki.
Espiro nie było to łatwe.

Moja szwagierka ma wózek CHICCO Trio Tour 4 zestaw (3w1) Chicco Trio Tour 4 97 Fuego - opinie o Chicco Trio Tour 4 97 Fuego - Strona 2 - Cokupic.pl
Jest bardzo z niego zadowolona.
Być może jego zamówię właśnie na necie, tam kosztuje około 1700 zł.

Do góry