reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki - przegląd dotychczas używanych przez Grudniowe Mamy

Super ! Życzę samych długich spacerów i ekstra spania dla malucha :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
mi wlasnie ostatnio kolezanka nagadala ze ona to nie widzi zebym ja tak faktycznie codziennie dlugie spacery robila... ona mowi ze malo chodzia. ze jej sie nie chcialo... no sama nie wiem... nie za bardzo mi sie chce ale myslalam ze to mus i zupelnie koniecznie trzeba codziennie przynajmiej 1 dlugi (2 godz?) spacer zrobic??? mus? ile kora chodzila z doswiadczonych mam? i do jakiego wieku?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
mi wlasnie ostatnio kolezanka nagadala ze ona to nie widzi zebym ja tak faktycznie codziennie dlugie spacery robila... ona mowi ze malo chodzia. ze jej sie nie chcialo... no sama nie wiem... nie za bardzo mi sie chce ale myslalam ze to mus i zupelnie koniecznie trzeba codziennie przynajmiej 1 dlugi (2 godz?) spacer zrobic??? mus? ile kora chodzila z doswiadczonych mam? i do jakiego wieku?

ja bede wychodzic regularnie, nie wyobrazam sobie kisic maluszka w domu

Zimą długi spacer to 40 min. Wiosną jesienią godzina - półtorej. Latem do bólu ;)
Najlepiej chodzić codziennie ale jak leje lub jest wietrznie to dawałam sobie spokój.

cb7wugpju04jz4q8.png

Latem rzeczywiście do bólu, ale nawet zimą minimum 1x2 godzinki pomimo śniegu i mrozu, czy ulewy nawet. Ale ja spacerowy typ. Pierworodna wózkowa i nie zamarzła nawet przy -20st, drugorodna chustowa to się nawet nie martwiłam że będzie jej zimno [emoji6] a jak mi się łazić nie chciało albo miałam robotę w domu to wystawiałam maluszka w wózku na tarasie. Dla dziecka jest zdrowo spać na dworze. Starsza to po roczku na obie drzemki na dwór szła. Rano spacer a po południu na tarasie w wózku.

Latem rzeczywiście do bólu, ale nawet zimą minimum 1x2 godzinki pomimo śniegu i mrozu, czy ulewy nawet. Ale ja spacerowy typ. Pierworodna wózkowa i nie zamarzła nawet przy -20st, drugorodna chustowa to się nawet nie martwiłam że będzie jej zimno [emoji6] a jak mi się łazić nie chciało albo miałam robotę w domu to wystawiałam maluszka w wózku na tarasie. Dla dziecka jest zdrowo spać na dworze. Starsza to po roczku na obie drzemki na dwór szła. Rano spacer a po południu na tarasie w wózku.

U mnie to samo .
Zawsze dlugi spacer byl. Uwielbialam to.
A jak w domu nawal pracy byl to na podworko w wozku jak spalo I tylko zagladalam przez okno z kuchni.

Teraz tutaj tez mam gdzie chodzic pelno pieknych parkow [emoji7] juz sie doczekac nie moge .

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie to samo .
A jak w domu nawal pracy byl to na podworko w wozku jak spalo I tylko zagladalam przez okno z kuchni.

Teraz tutaj tez mam gdzie chodzic pelno pieknych parkow [emoji7] juz sie doczekac nie moge .

mam nadzieje ze polubie spacery. w zimie i na wiosne bede jeszcze w miescie ale mam ladne osiedle ze starymi drzewami i mam taka ladna trase w wawozie kolo bloku. a w lecie jak sie przeprowadze na wies to gorzej bo w sumie tylko jedna ulica i troche miedzy domkami... ale z mama sie bede wymieniala... ewentualnie moze do roweru i przyczepki sie wtedy przekonam?

Mój mały nienawidził spacerów. Zawsze darł się w niebogłosy parę minut po wyjściu. Żeby zasnął w wózku nie było szans. A chusta nam jakoś nie leżała. Więc nie spacerowaliśmy długo. Jak nam się udało dobrnąć do godziny, to był cud.

Mój mały nienawidził spacerów. Zawsze darł się w niebogłosy parę minut po wyjściu. Żeby zasnął w wózku nie było szans. A chusta nam jakoś nie leżała. Więc nie spacerowaliśmy długo. Jak nam się udało dobrnąć do godziny, to był cud.
No tak ale przeciez wiesz ze moja Zosia bedzie kraina lagodnosci:))) tak ja mamusia sobie wymarzyla! poerwszy test bedzie przy urodzinach bo mimo terminu na 6.12 ja zaplanowalam xe urodze sn pod koniec listopada (najlepiej w Andrzejki). Ciekawe czy sie Zosia da zaprogramowac?:)))

reklama
U mnie to samo .

oj ja tez czekam na spacerki :D moj Tomek tez :)

Do góry