reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki - przegląd dotychczas używanych przez Grudniowe Mamy

A jak to Quinny Zapp Xtra sie na wiejskich drogach sprawdza? Bo mi sie wydaje ze ma male kolka to jakby nie pasuje mi na wertepy?
Tak zupelnie bez sciemy jaka spacerowke bys mi polecila przy zalozeniach:
1) ze ma sie sprawdzic na dzirawym wiejskim starym plytowym chodniki i na polnej drodze
2) ladny a nawet wypasiony desig, dziewczynskie kolory (takie jak bexa cube)
3) wygodny dla dziecka (nawet wiekszego)
4) wygodny dla mamy, lekki w poworzeniu nim
5) w miare nieduzy po zlozeniu (to srednio wazne bo mam duzy bagaznik)
Bez limitu ceny.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Aha, Baby Merc Q9 kosztuje 1060 zl z fotelikiem, bez fotelika 960 zl.

Coto Baby dalismy 3 lata temu jakies 200-300 zl, ale sa tez drozsze i teraz ladniejsze modele ;)

Reszta wozkow cos kolo 400-600 zl.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wreszcie się dowiedziałam co za wózek dostałam [emoji23] [emoji23] [emoji23] dopiero po wypraniu tapicerki mogłam odszukać model [emoji23] [emoji23] [emoji23] Link do: Wózek Emmaljunga Smart Duo Combi - e-swiatdziecka.com.pl

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja nie mam chodnika w ogóle [emoji12] zapp mój dawał radę ale półroczniaka bym tam nie wsadziła. Tzn wsadziłabym ale nie na spacer na pole [emoji23]
Jak masz chodnik, nawet dziurawy to źle nie jest.

Mi ze spacerówek, takich lekkich i fajnych dla starszego dziecka to podobają się następujące:

Quinny Zapp Xtra 2
Maclaren Techno XLR
Greentom
Bugaboo Cameleon
Bugaboo Bee

Pewnie jeszcze by się coś znalazło ale nie jestem w temacie [emoji6] Tylko z tych powyższych to jeszcze jakoś amortyzowany jest Maclaren. Sama go miałam, jeździłam po polu, po lesie. Pojechał z nami w góry i na trasach spacerowych sobie super radził. No i to jest pełnowymiarowa spacerówka składająca się jak parasolka [emoji6]

fajne. design nalfajniejszy ma greentom i oba bugaboo. maclaren wiem ze dobry i od poczatku mu sie przygladam. quinny ma fajny design ale jakos jednak 3 kola to dla mnie poki co to o jedno za malo.
joli faktycznie slaba kolorystyka:(
musze nabrac wprawy w poworzeniu gondola to moze bede umiala wybrac spacerowke.
apropo's powoli jakos zaczynam akceptowac ta gondole co ja dostalam. jednak nie jest czarno bura tylko czarno srebrna.
1473968572830.jpg

Załączniki

• 1473968572830.jpg
    1473968572830.jpg
    38,4 KB · Wyświetleń: 477
A ja ze spacerówek polecę Valco Baby snap 4 tylko dla Ciebie wersję z pompowanymi kołami- będzie super amortyzowal dziury. Lekki zwinny , ja sobie bardzo chwale:) w standardowej wersji waży tylko 6.2 kg. Co do kolorów- za mało:p

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja ze spacerówek polecę Valco Baby snap 4 tylko dla Ciebie wersję z pompowanymi kołami- będzie super amortyzowal dziury. Lekki zwinny , ja sobie bardzo chwale:) w standardowej wersji waży tylko 6.2 kg. Co do kolorów- za mało:p

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
wyglada ciekawie jak dla mnie tylko nie ma obracania przod-tyl tzn. ze dziecko jedzie tylem ale buzia do mamy. Czy ta opcja jest wazna?

reklama
wyglada ciekawie jak dla mnie tylko nie ma obracania przod-tyl tzn. ze dziecko jedzie tylem ale buzia do mamy. Czy ta opcja jest wazna?

Jest ważna na początku u malutkiego dziecka. Z takiej opcji pokorzystasz tak do roku max. Potem dzieci wolą świat oglądać [emoji5]

Do góry