reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki - przegląd dotychczas używanych przez Grudniowe Mamy

Hej
A może wie ktoś coś więcej na temat wózka Recaro citylife? Spodobał mi się a na internecie kompletnie nie ma opinii na jego temat ;/ wiem ze fotelik świetnie wypada w testach ale co do wózka nie wiem nic szczególnie chodzi mi o amortyzacje :) jakby ktoś coś wiedział to będę bardzo wdzięczna :)
ma kubelkowa spacerowke a ja takim mowie nie. wygladaja slicznie ale trudno mi uwierzyc ze sa wygodne dla dziecka. takie "plytkie" pod pleckami... ewentualnie jako druga "parasolke" podrozna moglabym kupic ale jak widze jak starsze dzieci to ledwo stopy mieszcza na tym trojkatnym dole to trudno jakos mi uwierzyc ze im wygodnie. chociaz ten model ma trochw szerszy ten stopien na nogi bo nie jest trojkolowka (ktorej dodatkowo mowie nie bo boje sie o jej wywrotnosc).

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
ma kubelkowa spacerowke a ja takim mowie nie. wygladaja slicznie ale trudno mi uwierzyc ze sa wygodne dla dziecka. takie "plytkie" pod pleckami... ewentualnie jako druga "parasolke" podrozna moglabym kupic ale jak widze jak starsze dzieci to ledwo stopy mieszcza na tym trojkatnym dole to trudno jakos mi uwierzyc ze im wygodnie. chociaz ten model ma trochw szerszy ten stopien na nogi bo nie jest trojkolowka (ktorej dodatkowo mowie nie bo boje sie o jej wywrotnosc).

Mam Quinny Zapp Xtra jako wózek na wypady a teraz kupuję Zapp Xtra 2. 3 kołowe nie są bardziej wywrotne, są świetnie wyważone (dla starszej miałam Bebe Confort High Trek I też był genialny nawet w terenie, dla młodszej Quinny Moodd 3 i tez super się prowadziło). Zapp np nie jest wcale jakiś maleńki, moja 3 latka się w nim spokojnie mieści (jak wsiądzie dla zabawy - ma 96cm i 13kg). Podnóżek wielki nie jest ale może być. Jak jeździła sporadycznie rok temu to nie narzekała jakoby było jej niewygodnie, a to kubełek. Aczkolwiek maleńkiego dziecka na wożenie po kilka godzin dziennie bym nie włożyła. Co innego na wakacjach na lotnisku czy sporadycznie do uśpienia.

A ja wczoraj byłam w Bobo Wózkach i obmacałam Tako Moonlight Omega [emoji5] jestem zachwycona! Świetnie wykonany, a amortyzacja powala na kolana. Gondola nie jest mała a budę można super zabudowa w razie niepogody. Spacerówka też spora, podnóżek z ekoskóry (łatwość czyszczenia), buda duża. Jestem zdecydowana na niego, ale odpuszczam sobie nowy a idę w używkę - na moje wiejskie drogi szkoda nowego.

Mam Quinny Zapp Xtra jako wózek na wypady a teraz kupuję Zapp Xtra 2. 3 kołowe nie są bardziej wywrotne, są świetnie wyważone (dla starszej miałam Bebe Confort High Trek I też był genialny nawet w terenie, dla młodszej Quinny Moodd 3 i tez super się prowadziło). Zapp np nie jest wcale jakiś maleńki, moja 3 latka się w nim spokojnie mieści (jak wsiądzie dla zabawy - ma 96cm i 13kg). Podnóżek wielki nie jest ale może być. Jak jeździła sporadycznie rok temu to nie narzekała jakoby było jej niewygodnie, a to kubełek. Aczkolwiek maleńkiego dziecka na wożenie po kilka godzin dziennie bym nie włożyła. Co innego na wakacjach na lotnisku czy sporadycznie do uśpienia.

A ja wczoraj byłam w Bobo Wózkach i obmacałam Tako Moonlight Omega [emoji5] jestem zachwycona! Świetnie wykonany, a amortyzacja powala na kolana. Gondola nie jest mała a budę można super zabudowa w razie niepogody. Spacerówka też spora, podnóżek z ekoskóry (łatwość czyszczenia), buda duża. Jestem zdecydowana na niego, ale odpuszczam sobie nowy a idę w używkę - na moje wiejskie drogi szkoda nowego.

A jak to Quinny Zapp Xtra sie na wiejskich drogach sprawdza? Bo mi sie wydaje ze ma male kolka to jakby nie pasuje mi na wertepy?
Tak zupelnie bez sciemy jaka spacerowke bys mi polecila przy zalozeniach:
1) ze ma sie sprawdzic na dzirawym wiejskim starym plytowym chodniki i na polnej drodze
2) ladny a nawet wypasiony desig, dziewczynskie kolory (takie jak bexa cube)
3) wygodny dla dziecka (nawet wiekszego)
4) wygodny dla mamy, lekki w poworzeniu nim
5) w miare nieduzy po zlozeniu (to srednio wazne bo mam duzy bagaznik)
Bez limitu ceny.

A jak to Quinny Zapp Xtra sie na wiejskich drogach sprawdza? Bo mi sie wydaje ze ma male kolka to jakby nie pasuje mi na wertepy?
1) ze ma sie sprawdzic na dzirawym wiejskim starym plytowym chodniki i na polnej drodze
Bez limitu ceny.

Ja nie mam chodnika w ogóle [emoji12] zapp mój dawał radę ale półroczniaka bym tam nie wsadziła. Tzn wsadziłabym ale nie na spacer na pole [emoji23]
Jak masz chodnik, nawet dziurawy to źle nie jest.

Mi ze spacerówek, takich lekkich i fajnych dla starszego dziecka to podobają się następujące:

Quinny Zapp Xtra 2
Maclaren Techno XLR
Greentom
Bugaboo Cameleon
Bugaboo Bee

Pewnie jeszcze by się coś znalazło ale nie jestem w temacie [emoji6] Tylko z tych powyższych to jeszcze jakoś amortyzowany jest Maclaren. Sama go miałam, jeździłam po polu, po lesie. Pojechał z nami w góry i na trasach spacerowych sobie super radził. No i to jest pełnowymiarowa spacerówka składająca się jak parasolka [emoji6]

Ja nie mam chodnika w ogóle [emoji12] zapp mój dawał radę ale półroczniaka bym tam nie wsadziła. Tzn wsadziłabym ale nie na spacer na pole [emoji23]
Jak masz chodnik, nawet dziurawy to źle nie jest.

Mi ze spacerówek, takich lekkich i fajnych dla starszego dziecka to podobają się następujące:

Quinny Zapp Xtra 2
Maclaren Techno XLR
Greentom
Bugaboo Cameleon
Bugaboo Bee

Pewnie jeszcze by się coś znalazło ale nie jestem w temacie [emoji6] Tylko z tych powyższych to jeszcze jakoś amortyzowany jest Maclaren. Sama go miałam, jeździłam po polu, po lesie. Pojechał z nami w góry i na trasach spacerowych sobie super radził. No i to jest pełnowymiarowa spacerówka składająca się jak parasolka [emoji6]

maclaren mi sie strasznieeeee podoba, jezdzilam u kolezanki i mialam porownanie z peg perego plik tez u niej i jakos tak maclaren mi bardziej podpasowal ;) super wozek

Bez limitu ceny.

Sprawdź joie litetrax air :) nie wiem jak Ci sie kolory spodobają ale opinie ma świetne :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dorzucam hartany na mojej wsi nawet małe kółka dają radę choć teraz bym wzięła wersję z dużymi bez skretu

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Choć to są ciężkie wózki mi by się przydała teraz parasolka lekka i zajmująca mało miejsca w bagażniku No ale pójdę w stronę wózka rok po roku Dostanę od rodziny, ciekawe jak się sprawdzi Jak znajdę nazwę to wam napisze

O ten mój to będzie phil and teds verve, nie spodziewam się szału ale może się przyda

reklama
Bez limitu ceny.

Baby Merc Q9 gondola+spacerowka. Uwazam ze ma fajne wytrzymale kolka, leciutko sie nim jezdzi i ogolnie jest super ;) Zarowno gondola jak i spacerowka. Pompowane duze koła, fajne zawieszenie z regulacja twardosci, wozek jest wysoki z regulowana raczka, i powiem Ci ze pierwszy raz np dobrze prowadzi sie jakis wozek mojemu mezowi bo nie kopie po dole ;) Naprawde goraco polecam ;)

Jesli chcesz samą spacerowke, to polecam firme Coto Baby. Mam od nich spacerowke od przeszlo 3 lat i wozila moje corki (dwie na raz plus zakupy) po mega wertepach (polne drogi, trawa, groble, droga przez las, itd).
Fajne wozki co ogladalam ma tez 4baby oraz Lorelli Bertoni (sa ladne ;)).

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry