reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki - przegląd dotychczas używanych przez Grudniowe Mamy

Moją mamę też teraz świat niemowleco-porodowo-dzi eciecy co chwilę zaskakuje....
Bo 30 lat temu to było tak i tak....
;)
Pełen szok
30 lat temu a wyobrazcie sobie co bylo w stanie wojennym 36 lat temu!!! :) na szczescie mama czyta internety i sie dala namowic zeby wyciac w plecach dziury w spiworku i bedzie Zosia w pasach przypieta!

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Swoją droga przeciez wszystko się zmienia, idzie na przod. Nie wyobrażam sobie przewiezc Frania na kolanach :) chyba wolalabym na pieszo wrocic do domu :)

Ja sie ostatnio dowiedzialam od mojej ginekolog ze podobno warunkom odebrania dziecka ze szpitala po porodzie jest posiadanie fotelika samochodowego... słyszałyście cos takiego?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sie ostatnio dowiedzialam od mojej ginekolog ze podobno warunkom odebrania dziecka ze szpitala po porodzie jest posiadanie fotelika samochodowego... słyszałyście cos takiego?

I to chyba już od kilku lat mają takie wymagania, w każdym szpitalu :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Ale to jest i tak nic w porownaniu do tego co moja mamuska ostatnio do mnie wypalila :errr: a mianowicie , kuzynka dala mi w spadku spiworek do wozka, taki z barankiem czy misiem w srodku.. nadajacy sie tez na sanki itp. (ogolnie nie podoba mi sie on.. ale nie chcialam juz mamie robic przykrosci i pow ze ok wezme..) no i mama do mnie mowi "Olaaa Ty bedziesz mogla mala w tym ze szpitala przywiezc do domu!" yyy wiec pytam jej ale jak?? jak mam wsadzic ten spiwor do fotelika samochodowego bo przeciez dzidzi musi byc zapiete pasami itd.? a ta do mnie OBURZONA na maxa ze czy ja jestem madra zeby takie male dziecko w pasy zapinac i w fotelik? :errr::oo::errr::oo: no przeciez rozwalila system.. zatkalo mnie w pierwszym momencie i staram sie jej wytlumaczyc ze dziecko od 1 dnia MUSI byc zapiete w pasy jadac autem!! ale co do czego i tak nie dala sobie przetlumaczyc.. no zalamala mnie.. i caly czas mi gada porownuje ze ona to mnie w kocu przywiozla na kolanach :rolleyes2: i tak w wielu sprawach wraca do czasow - no prawie 30 lat temu :/ czasami mam wrazenie ze ona sie w czasie zatrzymala i nic nie idzie na przod... brrrrrr dobrze ze nie widzimy sie na codzien bo bybyl armagedon... nie zgadzamy sie prawie z niczym. a tak na marginesie bys musiala widziec jej reakcje na to ze teraz w szpitalach nie kapie sie dzieci tylko dopiero w domu i ogolnie nie kapie sie codziennie.. tzn lepiej jest co drugi dzien... kooooooochana byla a takim szoku ze pow ze musi zapytac znajomej poloznej bo ona w to w zyciu nie uwierzy i ze mi odbilo juz calkiem :-D
hehe az moj Tomek to przeczytal i mowi jak ja bym posluchal swojej mamusi to by Natan do chaty caly nie dojechal :D

Tak ;) u nas w szpitalu Cie nie wypuszczą bez fotelika. Musisz go wnieść na noworodki i pielegniarki ubieraja dziecko i osobiscie zapinaja w fotelik, reguuja pasy odpowiednio i sprawdzaja czy fotelik nie jest uszkodzony ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak ;) u nas w szpitalu Cie nie wypuszczą bez fotelika. Musisz go wnieść na noworodki i pielegniarki ubieraja dziecko i osobiscie zapinaja w fotelik, reguuja pasy odpowiednio i sprawdzaja czy fotelik nie jest uszkodzony ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

To muszę Wam powiedzieć, że się trochę dziwię... moja koleżanka nie ma samochodu, rodzi w marcu... raczej sie wózkiem będą poruszać :) wiec fotelik to od wielkiego dzwonu będzie w użytku :)

reklama
To muszę Wam powiedzieć, że się trochę dziwię... moja koleżanka nie ma samochodu, rodzi w marcu... raczej sie wózkiem będą poruszać :) wiec fotelik to od wielkiego dzwonu będzie w użytku :)

To dziewczyna ktora lezy obok mnie w pokoju... mowi ze ona nie kupuje fotelika bo po co [emoji55] [emoji29] ze wyniesie mala w jakims koszu ktory wyscieli kocem... [emoji55]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry