reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

To kto faktycznie płaci i zasiłek chorobowy (po 33 dniach), i  zasiłek rehablilitacyjny i macierzyński zależy od wielkości zakładu - te duże robią to same rozliczając się z zus a tylko pracownikom małych bezpośrednio zus płaci.

Nie mogę zrobic zdjęć bo nie mam baterii. Muszę dziś kupić bo w końcu w drodze do szpitala będziemy szukać....

mam jeszcze pytanie: kupowałyście do wanienek jakieś gąbki albo leżaczki lub coś podobnego?? Bo ja nie wiem czy kupić? Gąbki nie za bardzo lubię ale wiem że są wygodne...

reklama
Ja mam taka gąbkę,ale już słyszałam,że na nich to full bakterii ::) :p a taką foczkę ma mój bratanek i się świetnie sprawdza,ale dopiero od 4-5 miseiąca.Zobaczymy,pożyjemy.Może wystarczą nasze rączki,albo łapy męża :laugh:

Ja nie mam narazie nic do wanienki. Gąbki nie kupię bo słyszałam ze tam dopiero bakteri jest pelno. Moze tetre bede podkladać zobaczymy albo kupię jakiś leżaczek bo foczka to raczej za twarda dla niemowląt

Margolis pisze:
To kto faktycznie płaci i zasiłek chorobowy (po 33 dniach), i  zasiłek rehablilitacyjny i macierzyński zależy od wielkości zakładu - te duże robią to same rozliczając się z zus a tylko pracownikom małych bezpośrednio zus płaci.

Nie mogę zrobic zdjęć bo nie mam baterii. Muszę dziś kupić bo w końcu w drodze do szpitala będziemy szukać....

mam jeszcze pytanie: kupowałyście do wanienek jakieś gąbki albo leżaczki lub coś podobnego?? Bo ja nie wiem czy kupić? Gąbki nie za bardzo lubię ale wiem że są wygodne...

Ja nie mam ani jednej butelki ani smoczka...i nie mam sił już chodzić po sklepach...i tak praktycznie wszystko kupiłam na allegro (zaczynając od łóżeczka na pieluchach tetrowych kończąc;))

Jesooo martwię się tym zasiłkiem rehabilitacyjnym bo mi zaczął się niby 7 sierpnia a decyzji nadal nie mam, mało tego dzwonił do mnie wczoraj ZUS, że nie dostali dokumentów (mam potwierdzenie nadania, znowu gdzieś pogubili czy jak)...uświadomiłam Pani, że ja naprawdę nie mam sił nigdzie chodzić i jeździć po 40 km ...na zawołanie po to samo zaświadczenie....

Margolis i teraz co?...mój zakład pracy jest wielki i to on mi płacił i teraz co nie zapłaci bo nie ma decyzji Zus...czy jak to będzie...bo zaczynam się martwić...:(

baska pisze:
Mycha - czemu ZUS ci płaci. Już masz zasilek rehabilitacyjny, bo mnie caly czas placi Zakład pracy a Zus bedzie placił na macierzyńskim

Basiu za pierwszy msc zwolnienia płacił mi pracodawca, za następny płaci mi ZUS. A to faktycznie zależy od tego jaki duży jest zakład pracy. Zus w tym msc musi mi zapłacić zasiłek chorobowy no a następny to już macierzyński ;)

Margilsku ja kupiłam leżaczek do kąpieli
http://www.allegro.pl/item111212111_lezak_kapielowy_dla_niemowlat_.html
czytałam ze te gąbki do kąpieli gromadzą bakterie i bród. A foczki bywają nie wygodne podczas mycia dziecka bo ciężko mu się myje pupę, którą maleństwo opiera na tej foczce i tak czy tak trzeba go z tej foczki podnieść itd Wydaje mi się że leżaczek to najlepsza opcja, ale wiesz jak to jest inne dziewczyny na pewno będą chwalić foczki a jeszcze innee gąbki itd

Zamówiłam w końcu wózek na allegro ;D ale się cieszę!! oszczędzaliśmy na niego bo nie jest tani, ale się cieszę ;D

Ja chciałam kupić właśnie taki leżaczek jak ten, na którego Mycha dała namiary, moja siostra takiego używała i jest bardzo fajny, niestety u mnie w sklepach nigdzie takiego nie było i już byłam skłonna nie kupować żadnego, ale mąż stwierdził, że ten z gąbki majątku nie kosztuje (chyba 11zł) więc możemy go kupić a jakby co, to po prostu nie będzie się go używać. Gąbki niestety nigdy dobrze się nie wypłucze, tak jak materiału, dlatego nie jestem do niego przekonana, ale.......zobaczymy ;)

Aga! Nie chcę Cię martwić ale mi nie zapłacili dopóki nie dostali decyzji. Na szczęście długo to nie trwało.

Leżaczek fajny, chyba kupię.

W Rossmanie jest promocja pampesrów 1- 44szt. 20,99zł a 2 - 78szt. -36,99zł czy jakoś tak.

reklama
mycha12 pisze:
Zamówiłam w końcu wózek na allegro ;D ale się cieszę!! oszczędzaliśmy na niego bo nie jest tani, ale się cieszę ;D

a jak mogę wiedzieć to na co się zdecydowałaś??

co do ZUsu.. mi też przysłali decyzję 3 tygodnie za późno.. przez ten czas z oszczędności żyliśmy.. ale jak tylko dostałam decyzję dostałam kase od razu na konto..

Do góry