reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

Renee ja mam jedną ścianę taką żółciótką jak Twoje ;) no i nie mam np.ochraniacza na całe łóżeczko tylko część przy główce i karuzelki i tylu pierdółek na łóżeczko,czyli u mnie to będzie dopiero normalnie ;D

reklama
Wiesz Edi jak oglądałam na internecie, jakie są cuda dla dzieci i łóżeczka full wypas i pościele takie, że oko bieleje i w ogóle szał macicy ;D, to to nasze jest po prostu bardzo skromne ;) ;D. A te pierdołki przywieszane na łóżeczku zrobiłam sama,co zresztą widać ( ;D ;D ;D ;D) ochraniacz na całe łóżeczko z kolei przysłała mi ciotka, mam jeszcze jeden tylko na główkę w kolorze drugiego kompletu pościeli ;) ;D Ale dzidzi jakieś cudeńka nie będą robiły różnicy, najważniejsze żeby jej było w łóżeczku milutko, cieplutko, pełno w brzuszku i sucho w pieluszce, no nie??? ;D ;D

Renee faktycznie jest tak, ze na necie te zdjecia łóżeczek, pościeli i innych dodatków są śliczne i cieszą oko jak niewiem, ale te ceny!! ::) proszę cię! :p ja kupiłam narazie jedną pościel, drugą musze kupić w najbliższym czasie

Renne śliczne łóżeczko.Moje stoi już ,ale narazie jest w nim nasza pościel.Mąż stwierzdił ,że za wcześnie je rozłożyłam.

Widzę, że w pampersy to chyba tylko ja się tak zaopatrzyłam ;) kupiłam ostatnio 3 paczki jumbo (po 98 szt) new born 2.

Łóżeczko też mam już rozstawione. Ja kupiłam takie turystyczne (dość szerokie..prawie 80 cm bo chcę chłopaków razem trzymać ;)) do tego materac, kołderki, poduszki, 4 komplety pościeli w misie ;) ...rożki, ręczniczki z kapturkami...sudokrem, oliwka Linomag, mydełko bambino, proszek dzidziuś, podkłady takie do łózeczka i dla mnie chyba do szpitala ...takie do położenia na łózku, dwa foteliki do samochodu...mama kupiła koszulki, kaftanki, śpiochy, czapeczki ...

nie mamy jeszcze wózka i ten zakup zrobimy dopiero po tym jak wrócę ze szpitala...u nas i tak nie ma takich wózków więc...żadna różnica...

i ciągle widzę jak Was czytam, że nie mam masy rzeczy :-[ spirytus 70%, wanienka, cążki, gruszka, butelki, laktator, sterylizator, pieluchy tetrowe, flanelowe...kobietki co jeszcze?.......a smoczki kupujecie? jakie?...też patrzyłam w sklepie nie są najtańsze...

Aga_Mazury spoko! moim zdaniem masz juz prawie wszystko, a przynajmniej najważniejsze rzeczy ;) no wanienkę też musiałabyś już kupić. A co do smoczków to ja kupiłam jeden uspokajający który można stosować od urodzenia ;)

Aga nie przejmuj się . Teraz takie czasy, że wszystko mozna w sklepie dostać i jak będzie Ci coś potrzebne to zawsze Ci to ktoś kupi. A co do smoczków to ja kupiłam silikonowy firmy NUK (Krzys też z takich korzystał) - ma kształt brodawki ułozonej w buzi maluszka. A co do ich stosowania to ja pierwszy raz podałam Krzysiowi jak miał prawie miesiąc, bo wsześniej jakoś nie było potrzeby - napewno nie brałam go do szpitala.

reklama
Ja też mam jeden smoczek,był dołączony do butelki Aventu.
A z tym laktatorem to ja bym się wstrzymała ;) co do pieluch to w Twoim przypadku Aga tych pieluch będzie schodzic co niemiara ;D

Do góry