reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

reklama
dla odmiany moja kuzynka co ma bliźniaczki do pewnego momentu usypiała je w jednym łózeczku - bardzo jej się to sprawdzało - obie na raz usypiały, razem jadły ( ona na szczęście miała zawsze do pomocy babcię wiec wszystko mogła robić "podwójnie") pewnie każda mama musi sama zdecydować co zrobić w takiej sytuacji

a ja własnie projektuję mebelki do pokoju mojej Zuzi. Jej pokoik jest malutki i meble muszą stać tylko po jednej stronie. Wczoraj wykonałam już projekt szafy z padstawką a zostało biurko, szafka wiszaca i regał. Cała długosć tych mabalków nie moze przekroczyc 240cm bo sie nie zmiesci na ścianie :( Ciekawe ile będę nas kosztować takie meble na zamówienie? Jak już będę mebelki to czas bedzie na nowe łóżko bo stare jest jeszcze po moich dziadkach ;)

Aga! My będziemy mieli dwa łóżeczka bo nigdy nic nie wiadomo. Jedne bliźnięta lubią spać tylko blisko siebie a inne daleko. Na pewno się jednak to drugie prędzej czy później przyda. A wózek kupiłam na allegro używany ale jeszcze na gwarancji za 1200zł. Szukaj wóżka na giełdzie na bliźniakach i allegro. Można znaleźć naprawdę fajne

wiecie, ze ja za namową znajomych też sie zaczynam ozglądac za wózkami dla blixniaków :) ale raczej za spacerówką taką jedne za drugim gdzie tylne siedzenie można na płasko rozłozyć.. ine wiem jak inaczej będę wychodzić na spacery z Anką i małym Frankiem..

A co myślicie o fotelikach? Jakie są najfajniejsze i w rozsądnej cenie? Chcemy kupić nowe ale już nie wiem jaki? Bardzo podoba mi się Jane Rebel Pro (trochę droga) i Deltim Grillo. Sama jużnie wiem ktoś ma doświadczenie na co zwrócić uwagę? Fajny i tani jest Fotelik Coneco Pioneer 04 ale ma tapicerkę trochę ortalionowatą i nie wiem czy to bardzo źle??

http://boboland.pl/index.php?m=ass&s=aiz1yr10z5tjl63ynh0rbf9qrhsuppgy&id_ass=47448
http://calineczka.pl/sklep/product_...=5105&osCsid=3239011632a68c450ad504d2b4f3c7cb
http://www.tanimarket.pl/go/_info/?id=2898

ja uzywałam deltim grillo - teraz Franio też w nim bedzie jeździł, bo nie minął okres wazności.. mój miał jedną wadę - tapicerkę miał śliską i dzidzia w lecie mi się pociła.. ale nasze dzidziuchy to na następne lato już będą w następnych fotelikach jeździć więc to nie problem..
na te pierwsze foteliki nie ma co przepłacać, bo tylko jakieś 8-9 miesięcy nam posłużą.. lepiej przyoszczędzić i kupić wypasiony ten następny..

Margolisku mi podobają się foteliki z deltima! Ja jednak w związku z tym, że na wózek to chyba zdecyduję się na Roana to też kupie fotelik z Roana-jest on bardzo podobny do Deltima a kosztuje chyba 225 zł. no i można go zamontować na wózek!
W sumie to podoba mi sie wiele rzeczy tylko ceny kosmiczne, dlatego to zależy ile mozesz wydać ;)

Margolis ja też myślę , że nie warto za bardzo inwestować w ten pierwszy fotelik, służyć będzie krótko.Widziałam sporo dobrych fotelików znanych firm, używanych na allegro wiele z nich na gwarancji bo każdy jak tylko dzidzia kończy te 8-miesięcy wyprzedaje się z nich.i kupują już większe.

reklama
ja pierwsze foteliki to też chyba taniutkie kupię (bo z Margolis jednak te wydatki mamy x 2 !!!)...wczoraj powiem Wam, że nawet w bieronce widziałam po 99 zł i nie były najbrzydsze...nie przyglądałam się za bardzo atestom itd...bo jak wiecie ja jeszcze nic nie kupuję...

Do góry