reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

Sudokrem używa się po każdej zmianie pieluszki a na pewno co drugą.Smaruje sie pachwiny i przy odbycie,jest ponoc bardzo wydajny.

reklama
mnie siostra meza radzila, ze na pupe linomag, a sudocrem tylko doraznie na jakies powzne problemy. spytam jeszcze w szkole rodzenia jak bede miala temat o pielegnacji niemowlat :D

Mnie siostra radziła właśnie sudokrem.Co rodzina to inne zwyczaje,nigdy nie będzie tak żebyśmy wszystkie używały tego samego.

Ja wózek już upatrzyłam,czekam tylko na nowe kolory,żebym mogła wybrac.Koszt 495 zł,tylko nie pamiętam jak firma,ale mało znana.Ma wszystko nosidełko,gondole.Mozna zrobic spacerówke,ma osłonę przeciw deszczową i moskitierę.Jest lekki i budka cicho się zamyka. :laugh:

Hello, rodziłam w maju, kupiłam sobie bomba wózek, ale niestety mamy małe autko i nie możemy sie zapakować, musiałam albo zmienić samochód albo kupić mniejszy wózek, więc kupiłam juz spacerówkę (polecam Peg Perego Venezia). Sprzedaje swój wózek, Peg Perego gondola, spacerówka i fotelik 0-13 kg, wszystko w jednym kolorze, granat z białym, bardzo wygodny dla dziecka, olbrzymia gondola co sprawdzi się zimą, duże pompowane koła, gratis parasolka i pokrowce na koła. Moja siostra rodzi w listopadzie i ma identyczny wózek bo wiadomo, ze dziecko zimaąbedzie grubo ubrane i przykryte wiec musi się mieścić i mieć wygodnie w gondoli.Cena 1400 za wszystko do uzgodnienia, odbiór Warszawa, Skierniewice, Łowicz, zdjęcia dodam jutro. tel 0 603 399 577 Agata

Agutko! Tylko się nie denerwuj ale spróbuj położyć na materacyk w oryginalnej foli prześcieradło i poleż na nim choć z godzinę. Nie wiem czy to takie przyjemne.

Jeśli chodzi o sudokrem to też na szkole rodzenia położna mowiła, żeby nie przesadzać i używać cieńką warstwę tylko w razie problemów - odparzenie, a na codzień lżejsze kremy. Jeśli zaś chodzi o zasypki to sugerowała je na upał ale dawkowanie w ten sposób, że na rękę wysypujesz trochę i później robisz z waty taki puszek i tylko lekko go "moczysz" w tym pudrze i "opylasz" newralgiczne miejsca - zgięcia. Mam nadzieję, że ktoś zrozumie co miałam na myśli bo coś mi ciężko to wyrazić było ::)

reklama
My kupiliśmy wózek u przedstawiciela firmy Tako w Bielsku -Białej. Ceny są dużo niższe, np. Voyager na allegro i w sklepach widziałam w granicach 930zł, a tam był za 790zł. Podobno istnieje również możliwość doboru własnych kolorów. Polecam.

Do góry