reklama
ciesze sie ze wybralam dobry proszek :laugh:teraz powiedzcie mi kochane jakich kosmetykow bedziecie uzywac :ja chcialam kupic jonhsons baby ale siostra powiedziala ze wiekszosc niemowlat ma na nie uczulenia (na starsze dziecko tak na male nie) :-[poradzila mi firme bambini co o niej sadzicie :pisalam sobie liste wtszlo mi z 10 kosmetykow a ona mi ze starcza 4 oliwka,mydelko,krem na odparzenia i krem na kazda pogode.+oczywiscie chusteczki nawilzajace.jak myslicie powinno byc cos jeszcze?
Mija, ja mam tylko kupione mydełko, żadnych żeli do mycia czy szmponów nie myślę kupować,( a w każdym razie nie dla takiego maleńkiego dziecka) bo najzwyklejsze mydełko jest podobno najlepsze także do mycia główki. Oliwki nie kupowałam, jak stwierdzę, że mała ma suchą skórę to kupię ale moja siostra niczym tam dzieciaków po kąpieli nie smarowała. Krem na odparzenia Sudocrem owszem muszę kupić, ale to zakup aptekowy a nie sklepowy, dlatego jeszcze nie kupowałam ;D; no i krem ochronny też wypada mieć zwłaszcza jak będziemy wychodzić na spacery, a we wrześniu z pogodą może być różnie. A chusteczki kupiłam z Nivei, mydełko mam Bambino i kremik chyba też kupię Bambino ( widziałam w sklepie zestawy mydełko+kremik).
R
rouż
Gość
Renee29, dobrze ze wspomnialas o tym czy warto kupowac juz teraz jakies zele do mycia czy szampony dla naszych maluszkow, bo bardzo nurtowal mnie ten problem. Tez mi sie wydaje, ze na poczatek(pierwsze tygodnie) wystarczy zwykle mydelko. I skoro fiirmy Johnson baby nie polecacie, to tez zakupie albo bambino albo nivea. Musze porownac ceny.
A krem na odparzenia to Sudocrem-wiem, ze jest najlepszy! Sama go stosowalam dla dzieci gdy sie opiekowalam maluchami znajomej. Jego mozna tez kupic w Rossmanie.
Edi, ja mysle, ze spokojnie mozesz wyprac ciuszki w proszku Bobas, skoro go juz masz, a pozniej w razie jakis problemow mozesz go zawsze zmienic. Ja tez widzialam, ze jest on zatwierdzony przez IMiD i tez sie nad nim zastanawialam. Ale na razie widzialam go tylko w malych opakowaniach. Ja na poczatek czesc rzeczy wypiore w mleczku Lowella bo mam probke, a reszte w Dzidziusiu lub Bobasie-zalezy ktory bedzie tanszy i w wiekszym opakowaniu
A krem na odparzenia to Sudocrem-wiem, ze jest najlepszy! Sama go stosowalam dla dzieci gdy sie opiekowalam maluchami znajomej. Jego mozna tez kupic w Rossmanie.
Edi, ja mysle, ze spokojnie mozesz wyprac ciuszki w proszku Bobas, skoro go juz masz, a pozniej w razie jakis problemow mozesz go zawsze zmienic. Ja tez widzialam, ze jest on zatwierdzony przez IMiD i tez sie nad nim zastanawialam. Ale na razie widzialam go tylko w malych opakowaniach. Ja na poczatek czesc rzeczy wypiore w mleczku Lowella bo mam probke, a reszte w Dzidziusiu lub Bobasie-zalezy ktory bedzie tanszy i w wiekszym opakowaniu
baska
<mamusia Kamilka i Julci>
Ja na początek też bede stosowała tylko mydełko bo czytałam w czasopismach ze właściwie się myje tylko samą wodą niemowlaka a co dwa dni mydełkiem sie myje.Kupię mydło serii Bambino, husteczki nawilżające też Bambino i krem sudocrem chyba i oliwkę też Bambino. Zastanawiam się nad proszkiem Lovela albo Dzidziuś.
cleo28
Fanka BB :)
Mydelko zdecydowanie wystarczy do mycia babaskow przez jakiś czas, Co do mycia co drugi dzien mydłem to sie nie zgadzam. Noworodki i niemowlęta nie mają jeszcze ukształtowanego dobrze układu termoregulacji i pocą sie czasami bardziej niż dorosli a wiemy jak to jest niemiło być upoconym. Tak więc ja zamierzam myć mydełkiem codzienie, zresztą tak robili z moja córeczką w szpitalu. Co do producenta chemi dla babasków to zależy jaki to będzie produkt: chusteczki - nivea, mydło - bobas, krem do pupci oczywiscie - sudorcem, krem ochronny do buzi - nivea, oliwkę J&J, proszek - Lovela.
Edi co do proszku Bobas, napisałam, to co zapamiętałam z innych wątków, że dziewczyny polecały Dzidziusia a Bobasa niekoniecznie, chociaż na pewno jest zatwierdzony bo inaczej nie wypuściliby go na rynekedi pisze:A ja zakupię oliwke bambino,bo mydela i kremik mam.
A ciuszki wypiore w proszku Bobas bo taki mam i zupelnie nie wiem dlaczego on ma byc gorszy od innych,skoro jest polecany przez IZMiD
reklama
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
A ja narazie z kosmetykow mam chusteczki Bambino,zasypke Johnssona i zel do kapieli z oliwka juz w nim zawarta tez Johnssona. A proszek to Cypisek.
Podziel się: