reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

mju - ja tez mam ta komode z Ikei i rzeczywiscie jest w takim dziwnym kolorze. ale jest za to super wygodna :) ja rozwiazalam ten problem tak - wszystkie inne mebelki mam w kolorze jasnej sosny i lozeczko tez amierzam kupic w takim kolorze. a komoda bedzie w innym kolorku. trudno - i tak nasze dzieci nie beda na to uwagi zwracac :D

reklama
Ja mam jeden przewijak na łóżeczko nakładany - myślę że nie będzie mi przeszkadzał bo łóżeczka są duże a jak na początku dzieci będą chciały spać w jednym to na drugim założę go i problemu nie będzie. Drugie miejsce do przewijania urządziłam w łązience na pralce - bo duża - i tam będziemy kąpać maluchy więc na pewno drugie miejsce się przyda. Co do sudocremu - to na szkole rodzenia położna mówiła, żeby używać bardzo cieńką warstwę i dopiero wtedy gdy coś rzeczywiście będzie się działo bo on bardzo wysusza, zaś doraźnie stosować coś lżejszego. Ja zdecydowałam się na serię Penaten i tam jest właśnie taki krem do stosowania przy każdej zmianie pieluszki - nazywa się ochronny.

Ja np. stosowałam najzwyklejszy Linomag i tyeż zdawał egzamin. Sudocremu używałam tylko w wyjątkowej sytuacji (jak Krzyś miał biegunkę i na pupci - w roweczku- były nawert takie krosteczki).

Hej dziewczyny!!!
Widzę, że ciagle coś kupujecie dla swoich maluchów. Ja muszę kupić kosmetyki i ubranka oraz pampersy nie mówiąc już o rzeczach dla mnie do szpitala. Ja mam przewijak nakładany na łóżeczko i myślę, że taki mi wystarczy.
Jak znosicie te upały bo ja już szczerze wysiadam.

Baska,ja wlasnie tez musze sie zabrac za kupowanie czegos dla siebie do szpitala,ale jakos nie moge sie zmobilizowac,bo zawsze kupie cos innego - cos dla Zuzi. :D Cos czuje,ze bedzie ladnie rozpieszczona przez ta swoja mame. :p Moj przewijak tez jest nakladany na lozeczko i tez uwazam,ze taki w sam raz wystarczy. :D A o upalach nawet nic nie mow... ::) :p

Z tym kupowaniem dla siebie do szpitala ;D :D ;), wiem cos o tym ;D; wszystko dla dziecka juz jest tylko same dla siebie nie potrafimy się zebrac żeby kupić to co potrzeba. ;) :laugh:
Ale ja powiedziałam sobie, że jutro już wszystko muszę mieć, jadę na zakupy i wszystkie pierdółki szpitalne zamierzam wreszcie zakupić. ;D

Ja jeszcze dla dziecka musze dokupic sporo rzeczy, z tych tzw drobiazgow, np kosmetyki, i zamierzam sie za to lada dzien wziasc. A dla siebie nic nie mam, ale jutro mam wizyte w poradni K, wiec chyba juz bede wiedziec co mam kupic!

A moj maz stwierdzil, ze dzis popoludniu, a raczej pod wieczor, pora skrecic lozeczko, aby stalo sobie i wietrzalo(bo strasznie czuc go drewnem, ale lepsze to niz lakier, nie?) i abysmy mogli przyzwyczaic sie do nowego rozkladu mebli! Bedzie jakies 30 cm od naszego lozka. Tak wiec czeka nas male przesuwanie mebli, a raczej naszego ogromnego wyra, a w sobote prawdopodobnie drugie, wieksze, bo bedziemy chyba skrecac komode, ktora mam zamiar dokupic jutro!
Juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze lozeczko w calosci i przymierze na nie nakladany przewijak! Ciagle sie martwie, czy bedzie pasowal i czy bedzie bezpieczny, bo jest on na wieksze lozeczko.

reklama
Miju niedawno widziałam w jakimś programie jak polecano te na paski,ponoć lepeij amortyzują ;)

Do góry