reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

Dzikuska, też się zastanawiałam nad laktatorem i nie wiem czy go nie kupię dopiero jak będę chciała wracać do pracy. Zobaczy się ;) ;D

reklama
Ja mam materac gryko-kokos dalam za niego 69 zł. ale jak się sprawdzi to się zobaczy jak dzidziuś będzie na nim spał. Bo jak dla niemowlaka materac obraca się tak zeby spało na kokosi a jak jest dziecko już takie co się przekręca to przwraca się materac na gryka :laugh: Niewiem szczerze mówiąc jaki materac jest nie polecany a który dobry. W sklepie sprzedawca powiedział, ze poleca gryka-kokos więc taki kupiliśmy, zeby dziecko nie miało problem,ów z kręgosłupem. Daliśmy z mężem już tyle kasy a jeszcze nam trzeba parę rzeczy. Za same drobnostki typu: nozyczki, termometr do wanienki, szczotka do włosów, myjka, smoczek, gruszka do nosa zapłaciliśmy jakieś ponad 70 zł. Sama kołdra i poduszka bez pościeli kosztowało nas 100 zł bo jest jakieś z kukurydzą przeciwalergiczne i przeciwpotowe itd.

Co do laktatora to jeszcze nie mam ale zamierzam kupić bo te dwie butelki z Aventu i tak będą mi potrzebne a mówią że na 10 kobiet jedna kobieta nie potrzebuje laktatora.

Nakrętka - łóżeczko superowe niezły pomysł :) Dzidziusiowi będzie wygodnie i bedzie czul się bezpiecznie :laugh:

Dzieki dziewczyny :)
Mam nadzieję, że Dzidziusiowi też się spodoba. Jedyne co mnie martwi, to materacyk piankowy - wygląda na dość cienki. Na wszelki wypadek kupiłam od razu dwa :D

A ja wczoraj dostałam laktator ręczny od szwagierki z USA. Fajny i przynajmniej jeden wydatek odpada ;)

A dziewczyny mnie się przypomniało jak wczoraj kładłam się spać (na temat tego dostawianego
pół- łózeczka) że przecież moje łóżeczko też tak mogę zagospodaroiwać, bo po pierwsze jest na kółkach i mogę nim manewrować po całym mieszkaniu wedle potrzeby, a po drugie ma opuszczany bok. Więc spokojnie mogę przewieźć je do sypialni, postawić przy naszym łóżku i opuścić bok ;D ale fajnie!!! ;D

A co do zakupoów to jednak dobrym spodobem jest zacząć kupowanie wcześniej, ja tak zrobiłam i teraz mam spokój. ;)

A ja niepamietam,czy sie chwalilam,ze dostalam ostatnio od swojej chrzestnej maly,rozowy rowerek 4-kolowy dla malej Zuzi. :D Tzn. dla takiej gdzies 3 letniej. :D

Dziewczynki dlatego szybko decydujcie się na drugie dzidzie, bo to już taniej wychodzi :)
Ja teraz prawie nic jeszcze nie kupiłam, tylko 3 kąpleciki ubranek.
Wózek jest, łóżeczko jest, ciuszki są. Potrzeba tylko pieluchy i kosmetyki no i sama niewiem co jeszcze? Takie same drobnostki tylko.

Megi, no dokładnie. Ja jeszcze jakiś ładny kocyk dokupię, bo tamte to już sprane albo Julka jeszcze używa. A z większych wydatków to tylko ten wózek musiałam kupić.

reklama
Dziewczyny jesli chodzi o kocyki w Macro sa sliczne kocyki w aniolki po 10 zł :) oczywiscie sa tez takie po wiele wiecej ::) .. ale ten jest duzy, mieciutki i slodki ;)

Do góry