reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

reklama
A ja dziś kupiłam przewijak na łóżeczko! Chciałam jeszcze kupić kocyki ale nie było ładnych... Trzeba będzie jeszcze poszukać...

Margolis - to ty już po zakupach dzisiaj. Ja jeszcze nigdzie nie wychodziłam. Przewijak już mam a kocyk też ale muszę kupić jeszcze jeden do wózka :) ale to dopiero w sierpniu. Muszę wogóle sobie kupić koszulę do szpitala, kapcie, majtki jednorazowe i pieluchy poporodowe albo podpaski.

co sadzicie o proszkach dla dzieci jakie sa najlepsze?ja kupilam dzidzius narazie do reszty rzeczy spisuje ceny i bede porownywac gdzie taniej

Ja już do szpitala wszystko prawie mam - oprócz właśnie majtek... chciałam kupić je na allegro u timura00 jeszcze z paroma drobiazgami ale coś chyba na urlop pojechał.

I ja nareszcie jestem juz po wiekszych zakupach! Od razu mi lzej!

Kupilismy wozek Roan Kortina(i juz go mamy w domku) w trzech kolorach bezu, gladko-krateczkowy(700zl, tesciowa fundowala. Ja widzialam za 650zl, ale ona sie uparla, ze ten bedzie lepszy bo sprzedawca stwierdzil, ze ma lepszy material-jej wybor, jej pieniadze ;D, nie bede sie klocic bo wozek jest sliczny)+ folia przeciwdeszczowa do wozka-fajna bo okrywa caly wozek(16zl)
i
Lozeczko sosnowe, najprostsze ale sliczne, tez z wyjmowanymi szczebelkami i 3 poziomami 120x60(90zl)+materacyk w misie piankowo-kokosowy(55zl). Jeszcze jest nieskrecone i stoi w sypialni w kartonie, ale moze dzis lub jutro maz skreci, aby wywietrzalo bo mocno pachnie drewnem, i aby zobaczyc czy przewijak bedzie pasowal, bo mamy taki na lozeczko 140x70 i troche mnie to martwi.
i
Fotelik(nosidelko, lezaczek) samochodowy czerwono-granatowy-sliczny(140zl)
i
Wanienka zieloniutka 100cm(25zl)+ wklad gabkowy w ksztalcie misia do wanienki z 2 gabeczkami do mycia(10zl)
i
2 przescieradelka frotta(15.99zl/szt) w kolorze zielonym-choc posciel mam w innym kolorze(kremowa we wzorki), ale za nic nie moge znalezc pasujacych przescieradel, wszystkie sa w bardzo intensywnych kolorach
i
2 okrycia kapielowe z kapturkiem 80X80, jedno seledynowe drugie blekitne(18.99zl/szt).

To na razie tyle. To chyba te najwieksze zakupy, a przed nami jeszcze tyle innych rzeczy d kupienia dla dziecka! I dla mnie do szpitala! Ale takie zakupy to wielka frajda!! ;D

mija79 temat proszków do prania już obgadałyśmy na forum, ale nie powiem ci na którym wątku bo już mi sie one mylą ;D, w każdym razie stwierdziłyśmy, że przeżucamy się na Dzidziusia, bo jest tani i dobry (czyli dobrze wybrałaś ;) ;D), większośc z nas chyba kupiła Jelpa (ja też), ale drożyzna jak cholera. ;) Ja następnym razem kupuję duże opakowanie Dzidziusia! ;D

Royanno, fajnie, że masz już tyle rzeczy, ale ja tymi zakupami się wcale nie nacieszyłam, jakbym mogła sobie ubranka na niunie powybierac to tak, to bym miała radochę a tak to czuje niedosyt zakupowy ;D ( ubranek mam dużo po dzieciakach siostry ;)), chociaż nie powiem wybieranie np. pościeli też było miłe ;)

mnie juz siostra pytala sie kiedy moze mi dac ubranka po swojej corce,poczekam do sierpnia i wtedy zaczne je zbierac i kupowac reszte rzeczy.dzidzius jest najtanszy teraz kupilam 1,2kg za 7,5zl

reklama
Renee29, ja sie tez ciesze, ze te wieksze zakupy mam juz za soba! Moge spokojniej spac ;D Jakbym poszla do szpitala wczesniej, to wiem, ze najwazniejsze rzeczy mam, a reszta(drobiazgi, ale mam zrobiona liste) zostalaby juz na glowie mojego Cinka. Ja to bym bardzo chciala podostawac rzeczy od kogos, ale u nas w rodzinie jest obecnie brak malych dzieci, wiec musimy sobie radzic sami. Dobrze, ze rodzice nam pomagaja, i jedni i drudzy. Czesc ubranek juz mam, bo moja mama jak byla w Niemczech to coroz cos w promocjach wypatrzyla(nawet na wzrost 74-80!!) ale musze jeszcze sporo kupic, bo brakuje mi spioszkow i kaftanikow(mam za to 5szt body na kr rekaw), tak wiec jeszcze bede miec radosc z zakupow!

A do szpitala jeszcze nic nie mam-bede w srode na kontroli to moze sie dowiem, co musze miec.

Proszku jeszcze nie kupilam(bo nie mam jeszcze komody na rzeczy dziecka-chyba ja w tym tygodniu zamowimy, a jakbym juz miala proszek to bym chciala wszystko poprac!), chcialam kupic te drozsze, ale jak mowicie, ze dzidzius jest dobry i tani, to zaczne od niego, w razie czego zawsze bede mogla zmienic, a nie bedzie mi szkoda wyrzuconych pieniazkow! ;D Acha, wdzialam jeszcze, ze jest tani BOBAS, firmy Henkel-ciekawe, czy jest dobry, bo ogolnie ta firma ma b.dobre srodki chemiczne! Slyszalyscie cos na ten temat?

Do góry