reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

Agutko te materacyki tylko piankowe nie są polecane bo gdy taki materacyk jest zrobiony z samej pianki to na długo nie wystarcza bo się odkształca pod wpływem ciężaru dziecka, które cały czas przybiera na wadze i wtedy jest to dla niego niezdrowe ;)
Ja kupiłam piankowo-gryczany, który wygląda tak, ze pierwsza warstwa to łuska gryczana a potem jest piankowy materacyk

reklama
Mycha,ale ja jestem samotna przyszla mama i tylko na taki mnie stac. Nie moge sobie na drozszy pozwolic,bo jest wiele innych rzeczy jeszcze,ktore Zuzia bedzie potrzebowac. A czy nie jest polecany. Wiesz dla mnie to glupota i sadze,ze w sklepie tylko tak chca kase wyciagnac od ludzi. Ale to moje zdanie. Bo kiedys byl tylko jeden rodzaj wozka,jeden rodzaj materacyka i jakos ludzie przezyli. Poza tym dzidzia nie wazy 100kg,zeby materacyk mogl sie znieksztalcic. ;)

Agutko ja cię rozumiem jak najbardziej. Akurat ja zapłaciłam za materacyk 43zł na allegro. Mówiły mi o tym znajome, czytałam też na ten temat i tak wyszło ;) ale faktycznie tak jest że kiedyś nic nie było i było OK ;)

No to wychodzi na to, że ja za swój materacyk grubo przepłaciłam-80 zł!
Agutko ja mam pianko-kokos. Rozumiem Cię doskonale, ludzie kupują to, na co ich stać i to wcale nie oznacza, że Twojej Zuzi będzie się gorzej spać na zwykłym materacyku ;) ;D A wózek kupuję taki jak Ty, maksymalnie do 600 zł, nie stać mnie na wózki za powyżej tysiaka. ;)

Renee,no to rzeczywiscie niezle zaplacilas za ten materacyk... ::) Jesli chodzi o wozek,to,gdyby nie moja mama,to Zuzia nie mialaby zadnego... Odlozyla mi na niego pieniazki z rozliczenia z PITow z tamtego roku. :) Wiec sie zaparlam i poszukalam taniego,drobnego i takiego,co mi sie w spacerowke przerobi. :) I znalazlam. :D

Niestety im bardziej "urozmiacony" materacyk tym ciekawsza cena.Ja za swój w ob. roku dalam ok.73zl a jest to kokos-gryka,nie wiem czy dobry bom jeszcze nie sprawdziła.

Edi! Ponoć najlepszy. Ja też kupiłam takie maluchom, głównie dla tego że mam sama problemy z kręgosłupem i chcę dla dzieci jak najlepiej a poza tym mam duże łóżeczka, które będą im służyły z 5-6lat więc dobry materac też powinien tyle wytrzymać. Ale swoją drogą wydałam już na te moje maluchy straszne pieniądze a jeszcze tyle drobiazgów do kupienia....

ja dopiero w tym miesiacu zakupilam materac; przyszly chrzestny fundnął mi taki kojeccc ze maz rozlozyl lozeczko i wyniosl na strych :) i zostalam z kojcem; musialam zamowic materac na wymiar 105;75 zaplacilam cos ponad 50 zlotych u producenta; a nie mowcie mi o wydatkach niby wszystko mam wlasnie oprocz drobiazgow ale ja policzylam te drobiazgi typu: nozyczki, szczoteczka, patyczki, waciki do pepka, gruszka, ehh za takie drobnostki kolo 100 tez wyjdzie; macie dziewczyny kupiony laktator??? bo nie wiem czy juz kupowac czy po urodzeniu dziecka?

reklama
Dzikuska,
wstrzymaj się jeszcze bo nie wiesz czy ten laktator będzie Ci potrzebny.A jak będzie to laktatorów w sklepach,aptekach i na allegro dostatek ;)

Do góry