reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

Roayano skoro masz problemy z zakupieniam wózeczka w swojej okolicy zamów przez internet. Jest mnóstwo sklepów internetowych, w których nie raz jest taniej niż w takich na mieście.
Na allegro jest duży wybór. Znajdź tylko ofertę sprzedawcy, który ma super sprzedawcę np

http://www.allegro.pl/item116068673_2o2_wozek_trzyfunkcyjny_kortina_wozki_roan.html

(ja u niego kupowałam i było OK! ) i nie obawiaj się. Mozesz się umówić ze sprzedawcą że odbierzesz paczkę za pobraniem, towar mozesz sprawdzić przy kurierze. Nie obawiaj sie zakupów przez net bo to jest już tak powszechne, ze naprawdę nie ma czego się bać ;) :)

Renee laktator przydaje się ponoć już w szpitalu, więc chyba trzeba będzie zadbać o to żeby go przed porodem kupić. Z moich obserwacji co do podgrzewacza to uważam ze się przydaje, bo widzialam u koleżanek, ze często z tego korzystają bo szybko podgrzewa pokarm i jest praktryczny.
Ale na pewno nie kupię sterylizatora. Nie ma takiej potrzeby, bo wystarczy że butle czy smoczki wrzucisz do wrzątku i gra gitara, ale to oczywiście kwestia gustu ;D

reklama
mycha12 pisze:
Leyna pisze:
mycha12 pisze:
Leyna a co do tego proszku dzidziuś - czy można go używać do automatu? bo jak są w składzie płatki mydlane to chyba nie? ::)

można :) bo to jest proszek z dodatkiem płatków mydlanych a nie same płatki :)

Leyna Tzn że prałaś już nim w automacie? :)

prałam :) pościelki, kocyki, ręcziki kąpielowe.... pralka nie wybuchła, nic się nie zapieniło, a wyprane rzeczy ładnie pachną :)

mycha12 pisze:
Renee laktator przydaje się ponoć już w szpitaku, więc chyba trzeba będzie zadbać o to żeby go przed porodem kupić.

a z tym to bywa różnie chyba... moja kuzynka miała laktator i nigdy z niego nie skorzystała. stał na półce. wyrzucony pieniądz. dlatego wydaje mi się, że lepiej się wstrzymać z zakupem do porodu i zobaczyć, czy rzeczywiście będzie potrzebny czy nie. dobry laktator to wydatek przynajmniej 100 zł a jakby miał się nie przydać? w szpitalach z tego co wiem wypożyczają laktatory a jak już się dziecko urodzi to zawsze można wysłać męża lub /kogokolwiek z rodziny żeby odpowiedni sprzęt zakupił.

mycha12 pisze:
Leyna to wypróbuje ten proszek, bo po Jelpie nic nie pachnie :p

Lovela też nie pachnie... a Dzidziuś pachnie dzidziusiowo :) podejrzewam, że to przez te płatki mydlane.

ja myślę, że i tak proszki przejdą chrzest bojowy na zapaćkanych ubrankach dopiero, bo teraz to możemy sobie gdybać, któy lepszy a który gorszy...

Renee29 - fajne są wózki Tako ale są bardzo ciężkie. Oglądałam je w rzeczywistości są z wyglądu fajne ale cieżkie że ho ho...

Baska mi waga nie przeszkadza bo nie mieszkam w bloku żebym musiała go taszczyć na plecach po piętrach ;D

Wiem Agutko, te różowe to po prostu rewelka ;D ;D ;D

reklama
Renee29 - ja też zastanawiam się nad laktatorem. W sklepie powiedziano mi, że na 10 kobiet jedna nie potrzebuje tego laktatora. Ja mam upatrzony Aventu Isis z dwoma butelkami za 129 zł teraz jest promocja i niewiadomo jak długo. Kupię sobie go na początku sierpnia bo wydaje mi sie, że jak wrócę do pracy to on mi sie przyda. Natomiast sterylizatora nie będe kupowała tak jak mycha12(moje zdanie jest na ten temat takie same) natomiast podgrzewacz kupię ale to dopiero pózniej bo on się przydaje.

Mycha12 - powiem ci tak, że jak cię stać na Implast Volant to sobie taki kup. Ja brałam pood uwagę koszty bo trochę za drogo wychodziło żeby go kupić z fotelikiem musiałabym liczyć gdzieś 1600 zł (oczywiście fotelik np. Coneco za 189 zł) a tu Mikado wyglądem przypomina Implast Volant a mam go z fotelikiem za 1095 zł. Natomaist bez fotelika sam wózek kosztuje 950zł. Moi rodzice i tak nam go kupili ale nie chciałam ich już naciągać na większy koszt bo nie widziałam sensu. Popatrz oba te wózki mają podobny stelaż z trzema kołami na budzie Mikado jest napis Oxford a na budzie Implast jest napis Volant. Srodek jest taki sam oba mają też przewiewne budy i dużo cech wspólnych. Tylko Mikado troszkę jest cięższy od Implasta ale tylko trochę.

Mam pytanie ile macie kompletów pościeli do łóżeczka bo ja jeden z ochraniaczem i zastanawiam się nad jeszcze jednym.

Do góry