reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

Hej!
A my byliśmy w sobotę obejrzeć wózki. Niby bylismy wcześniej zdecydowani na Roana Maritę ale tyle się tu naczytałam o Fokusie, że chciałam porównać. No i wynik taki, że zostajemy jednak przy Roanie. Teraz jeszcze tylko kwestia wyboru koloru... i zamówienia bo czeka się ok miesiąca. Bardzo nam się podoba taki sztruksowy ale obawiam się, że będzie bardzo nie praktyczny - trzeba go bedzie cały czas prać, jednak z takiego materiału "wózkowego" łatwiej usunąć jakieś plamki nawet mokra ściereczką.
Chciałabym, żeby to był jednak kolor uniwersalny bo planujemy (chyba, że poród wywoła u mnie jakąś straszną traumę) jeszcze dzieci a ciężko juz teraz ustalić jakiej będzie płci, żeby potem nie wozić chłopczyka w różowych kwiatuszkach ;D

reklama
agutkaZG, a jaki wozek sobie upatrzylas? Jakiej firmy?

Dziewczyny, a jakie kosmetyki zamierzacie sprawic swoim pociechom? Jakich firm? Ja myslalam o Nivea, ale moj maz jest przeciwny poniewaz uwaza, ze to firma owszem jest dobra, ale wyspecjalizowala sie w kosmetykach dla doroslych, i twierdzi, ze jak bedziemy kupowac to firmy Johnson&Johnson. W sumie sa w podobnej cenie, wiec to chyba bez roznicy.

Wiem tez, ze wiekszosc z Was juz prala ubranka dla dzidziusiow a ja nadal mam dylemat-kupic proszek Jelp czy Lovelle(ale raczej mleczko bo jest wydajniejsze)? Jak tak dalej pojdzie, to dzidzius sie zjawi a ja nadal nie bede miala nic wypranego! A dzis znow od kolejnej osoby dowiedzialam sie, ze u nas w szpitalu wymagaja pelnej wyprawki dla dzieci-ubranek na pobyt w szpitalu tez!

Royanna, Nivea robi dobre kosmetyki też dla dzieci.
A J&J podobno bardzo często uczulają i ogólnie mają b. złą opinię. Ja się na nie nie zdecyduję na pewno, bo mnie też uczuliły... (kupiłam sobie kiedyś płyn pod prysznic dla siebie).

Royanno, ja wyprałam ciuszki w Jelpie, ale jak mi się skończy, a skończy się szybko, bo to mała paczuszka, to zamierzam kupić Dzidziusia-jest dużo tańszy i dziewczyny chwaliły go na forum. Jelp jest mniej więcej w tej samej cenie co Lovella. Ale tak naprawdę, to jakiego proszku ostatecznie będziemy używać dopiero dzidzia zdecyduje, bo nigdy nie wiadomo, może okazać się , że akurat na Dzidziusia ma uczulenie a na Jelpa nie, tak więc dosłownie i w przenośni wszystko wyjdzie w praniu. ;D :D

A co do Nivei, ja kupiłam chusteczki do pupci z Nivei-moja siostra je też używała, bardzo ładnie pachną i dzieciaki nie miały po nich jakiegoś uczulenia czy czegoś takiego. Nie uważam, żeby była to firma specjalizująca się tylko w kosmetykach dla dorosłych. Jeśli wypuszczają na rynek serię kosmetyków dla dzieci, to muszą one być przystosowane do skóry dziecka. Poza tym, muszę przyznać, że nie zamierzam trzymać się sztywno jednej marki, mam zamiar wypróbować produkty różnych firm, żeby mieć porównanie i ostatecznie zostać przy tych, które wydadzą mi się najlepsze, i które oczywiście będą małej pasowały. Np wiem, że muszę znaleźć jakiś dobry, tańszy odpowiednik pampersów, żeby się nie ruinować co miesiąc ;) ;D(dziewczyny na forum chwalą sobie bordowe pieluszki z Rossmana) Jedno wiem na pewno nie kupię więcej Huggiesów (chociaż mała jeszcze ich nie wypróbowała ;D), ale jestem prawie pewna, że będą w użyciu beznadziejne (kilka osób na forum podziela moją opinię) :)

Basiu więc dzwoniłam dzisiaj na Mikulczycką i owszem mają te wózki na stanie ale nie powie mi telefonicznie za ile, mam przyjechać i można ponegocjować. Jak ja tam pojade , a kobita rzuci mi cenę taką jaką biorą za te wózki w każdym sklepie (a jeden mam taki pod nosem) czyli 1400-1450 zł to ją uduszę :p A chcę Implasta Volant 3 zieloniutki kolor. Ja znalazłm go na necie w cenie 1349zł. :)
http://www.juniorek.com.pl/images/volantziel1.jpg
http://www.juniorek.com.pl/images/volantziel5.jpg

Agutko to poszalałaś dzisiaj sobie z zakupami dla małej ;)

Royanno co do kosmetyków to ponoć najgorsze tj najbardziej uczulajace są właśnie te z Johnson&Johnson. Ja kupiłam wszystkie kosmetyki z Nivei, a wcześniej tez robiłam wywiad w tej sprawie, nieprawdą jest że Nivea nie ma doświadczenia w kosmetykach dla dzieci ;)
Co do proszku to narazie prałam ciuszki dla małej w Jelpie ale przeraża mnie jego cena ::) za małe pudełko ponad 7 zł przesada. A ile kosztuje proszek Dzidziuś?

mju pisze:
No i wynik taki, że zostajemy jednak przy Roanie. Teraz jeszcze tylko kwestia wyboru koloru... i zamówienia bo czeka się ok miesiąca.

ja czekałam na Maritę ponad miesiąc :( a fotelika do tej pory nie ma, a minęło już 5 tygodni :(

reklama
Leyna dzięki! ;)

Renee pewnie ze jest różnica i to jaka! ::) a słyszałyście coś więcej na temat tego proszku?jest polecany?

Do góry