reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

kurcze to faktycznie zupełnie inaczej wszystko..
u nas pierwsza wizyta u ortopedy była w 3cim miesiącu i wogóle nie było mowy o USG bioderek.. lekarz nam mówił, że to męczarnia dla dzieci i robi się tylko jak jest konieczność.. uwierzyłam, bo żadne dziecko z moich znajomych nie miało robionego USG bioderek... ::)
czyli co miasto to inne zwyczaje :D

reklama
Hej! Ja też będę kupowała Pampersy new born ale u mnie jedynki - te co wchłaniają i pierwsze kupki - w paczkach po 44 szt. kosztują nie całe 23zł.

Agamamaani nie wiem jaki lekarz uznał ze usg jest meczące dla dziecka, przecież to kwestia 5 minut, maleństwo jest rozebrane do pasa w dół, smarowene żelem i cyk-cyk głowicą przejechane i sprawdzone. Moje wszystkie koleżanki miały to robione swoim dziecią. Może to dlatego ze Trójmiasto ma lepszy sprzęt i te badania robi sie standartowo.

O i jak spokojnie ;)

To bardzo tanio Margolisiu,bo ja w ub.roku kupowalam za 25 i to tez bylo tanio :)

Ja już chyba bede miała dla małego prawie wszystko, ciuszków już mam full, koszyczek do spania, wózek przyejdzie do mnie za tydzien ;) firma angielska, COSATTO, model RIGA, to spacerówka z funkcja gondoli, granatowy + krateczka granatowo-biała, jak dla chłopaka przystało. ;)
Dojedzie tez do mnie fotelik samochdowy MAMAS&PAPAS, tez angielski, tazke bardzo sie cieszę, zwłaszcza,że to wszystko bardzo taniuśko zakupiliśmy, u nas nie ma mowy na takie tanie zakupki :) POZDROWIONKA

a ja nie kupuję jeszcze nic dla Synka.Póki co mam tylko dwie butelki-któe zresztą dostałam w prezencie.Postanowiliśmy, że wszystkie zakupu zrobimy najwcześniej na początku września.

Ja prawdopodobnie bede sama bez meża w wakacje, więc teraz załatwiamy, i dla mnie tez lepiej póki brzuch mi nie ciąży i mogę biegać swobodnie, to i te zakupy sprawiaja większą przyjemność nam :)
Za tydzien robimy tez male malowanko naszego pokoju, i chcemy kupic jakś komode, bo one bardzo pojemne są, i na wierzchu zrobić przewijak dla małego, i to by było wszystko chyba :)

Margolis ja też będę kupować New Born czytałam o tych pieluszkach! A co do ceny papmersów to chyba jest tak że im dziecko większe tym droższe są te pieluchy! ;)

Miska fajnie że już masz komplet rzeczy dla małego. Ja też (oprócz wózka i fotelika bo to zostawiam na sam koniec)mam wszystko!

Aniu25 nie radze zostawiać wszystkich zakupów na sam koniec, bo z tego co opowiadają mi moje koleżanki, które już rodziły robić zakupy w 8-9msc ciązy to bardzo uciążliwe. Mówiły mi że tak samo chciały zostawić wszystko na koniec a potem okazywało się że nie zdażyły kupić tylu rzeczy,że mąż, który zna się na tym tyle co wcale biegał po aptekach i sklepach!! ;)

a ja mam zamiar zrobić zakupy dla małej dopiero po 15 sierpnia czyli praktycznie na koniec ciaży. Zrobilam tak poprzednio i zrobię i teraz. Tak samo będzie z ciuszkami. Wszystkie kartony mam u mamy i dopiero po 15 je przywieziemy, powoli zacznę je prać, prasować i układać.

reklama
Mycha12, nie twierdzę,że mnie nie skusi i za jakiś czas nie weźmie mnie na zakupowy szał dla Syneczka,ale póki co nic jeszcze nie będę kupować.Dużo rzeczy mamy po chrześniaku Męża (m.innymi całą szafę ubranek,wózek)ale na razie one też zostają jeszcze u obecnych właścicieli.A mężulek jako iż jest doświadczonym tatusiem (na razie chrzestnym:) ) na pewno w razie konieczności poradzi sobie z zakupami razem z mamą i teściową.A jak tam Twój test glukozowy?Mnie dopiero to czeka.Pewnie dziś dostanę skierowanie.Jeszcze 4,5 godzinki i zobaczę swojego Malucha,może znów uda się fajną fotkę zrobić.

Do góry