reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

Na początku to na krótko, ale z tych pierwszych pampersów dziecko baardzo szybko wyrasta - nie ma co robić zapasów - mi pamiętam, że zostały jeszcze niewykorzystane.

reklama
A na opkowaniach pisze na ile kg są te pieluchy?? więc które kupić na początek?

co do pampersów jestem na bieżąco ( Anka dopiero od miesiąca przestała w nie sikać :D )
więc mówię, bo przeliczyłam wszysko..
pampersy wychodzą najtaniej ze wszystkich pieluch w przeliczeniu na sztukę - ale tylko jeżeli kupuje się je w JUMBOPACKACH Z TEGO CO PAMIETAM TYCH newBORNóW ZESZłO NAM DWIE PACZKI..
kupowałam też huggiesy , ale Ance odparzała się w nich pupa - wiele mam ( nawet na bb w dziale polecam/odradzam) odradzają huggiesy..
fajne są jeszcze pieluchy z Biedronki ( NAPRAWDĘ sama byłam zdziwiona ich jakością) ale tylko pieluchy DADA.. choc ponoć ostatnio ich jakośc się zepsuła..
jednak i tak najtaniej i najwydajniej mi zawsze wychodziły pampersy - może drogo wychodzi na raz wydawać te 39 czy 40 zł ( za jumbopacka w promocji) ale taka paczka wystarcza na 1-2 tygodnie ..
pamiętajcie, że na poczatku dziecko się co 2-3 godziny przewija więc naprawdę te pampersy newborny na poczatek sa najlepsze..
potem wart5o popróbować innych (np pożyczyć czy kupic po małej paczce innych rodzajów) żeby zobaczyć czy można używac tych tańszych..
aaa i te bordowe z rossmana tez są OK..

Podpisuję się pod agamamaani
tak jak pisałam nie uzywałam,ale wiem,że hugissy wcale nie są dużo tańsze.Poza tym opłaca się te duże paczki.

a ja nie wiem co miało oznaczać twoje porównanie wagi dzidziusia do wagi jego kupki!??

reklama
cóż pozostaje mi powtórzyć za Tobą

"mycha12 chyba masz problem z rozumieniem pewnych rzeczy!"

...i tym miłym akcentem końcżę tę dyskusję z Tobą :)

Do góry