reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

Matko, dziewczyny, Mycha, przecież to byl żart, naprawde tego nie zrozumiałaś?

Wiecie co, w ciąży kobiety są nad wraźliwe wiec bez nerwów, pożartować można :)

reklama
Cleo ja nigdy nie miałam problemów z żartowaniem nawet na własny temat, ale kilka postów "temu" Aga sie uniosła bo pisząc post do niej po prostu pomyliłam imiona i napisałam Margolis zamiast Aga i od tego czasu nasza koleżanka z Mazur na moje posty dziwnie mi odp.(tak jakby ona była już doświadczona mamusią - jeżeli się mylę to przepraszam) Wiec ja kolejny raz powtarzam że jak najbradziej znam się na żartach , ale po prostu wychodzę z siebie gdy ktoś dodaje głupie komentarze i tyle!! ;)

acha a co do piluszek to dziewczyny nie kupujcie ich za dużo. Dzieci maja bardzo często uczulenia na te jednorazowe. Pozatym ja nie korzystalam wogóle z tych bebyborn bo jak przeważnie wie kazda mama dziecko malusie trzeba i powinno sie pieluszkować. Jako że zakładanie 3 pieluch wg mnie nie ma sensu robiłam tak (za przyzwoleniem lekarza ortopedy) kupiłam od razu paczkę pieluszek o rozmiar wiekszy od tego new born i w środek - w czasie pobytu malej w domku - wkladałam tetrówkę. Dzieki temu dziecko miało nóżki słicznie szeroko a sama jednorazówka niestety tego nie da. Jest to moze co prawda bardziej pracochłonne niż sama jednorazówka bo trzeba częściej sprawdzać ale jak się jest w domku to nie ma żadnego problemu. Wiem ze i tym razem zrobię tak samo. Acha a co do firm to moja mała miała uczulenie na każde inne pieluszki niż orginalne papmaery i tylko takie kupowaliśmy w makro albo auchan i nie wychodziło aż tak tragicznie drogo.

mycha12...nie wymyslaj na swoje potrzeby jakis teorii spiskowych...bo to smieszne...daj spokój..nie umiesz żartować, nie znasz się na żartach i właśnie dziś to POKAZAŁAŚ (być może masz taki dzien, nie wiem, nie dociekam i nie będę)...zrobiłaś problem tam gdzie go nie było...GRATULUJĘ!

Ok dzięki!! tylko przypominam ze to ty ostatnio się skarżysz na złe samopoczucie, płacz itp ale OK! nie ma już tematu!! ;)

hej, baby :D koniec kłótni :D

co do szerokiego pieluszkowania to się nie zgodzę.. nie pieluszkuje się noworodków do ukończenia pierwszego miesiąca życia..
i dodam,że ja inaczej pieluszkoawłam ( jak mi moja pediatra mówiła) to tą tetrową ( lub lepiej flanelowa pieluszkę zakładałam NA pampersa - .. w sumie nie wazne jak ale chodzi o spełnienie odpowieniej funkcji :D

tez chciałam kupować większe pieluszki ale z tego co pamiętam u nas się to nie sprawdziło.. bo kupka wypływała bokiem ... fuj..
naprawde pampersy w jumbopackach wychodzą najtaniej.. zazwyczaj ok.60 groszy za pieluszkę.. zresztą weźcie kalkulatorki i policzcie.. tylko podkreślam te pieluchy mają być w JUMBOPACKACH.. inne się nie opłacają zupełnie..

reklama
Agamamaani nie wiem kto ci powiedziala że się nie pieluszkuje ale już w szpitali gdzie rodzilam neonatolog kazala nam - żeby nie bylo ze tylko mi- pieluszkować nasze maluszki. Poza tym nasza pierwsza wizyta u ortopedy odbyła sie jak mala miała 10 dni i lekarz również potwierdzil mi koniecznosć pieluszowania dziecka. A to jak i czym sie to robi to nie ma znaczenia, najważneijsze aby nóżki były szeroko. Dzięki temu w 3 miesiacu na koniecznym dla każdego niemowlaka usg bioderek Zuzia miala bardzo dobre wyniki.

Do góry