reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki ,łózeczka dla naszych pociech

Czarna nic nie szkodzi ;-). Ja tego wózka nie widziałam na oczy. W środę będziemy koło hurtowni dziecięcej, to wpadniemy i zobaczymy jakie są propozycję. Ja od początku myślałam o toledo. Atlantic ma moja siostra. U mnie ciężar to nie problem, bo mogę zostawić wózek na klatce schodowej albo w garażu. Z tego co wiem one są trochę szerokie i nie wjedzie się do każdego sklepu. X-lander jest chyba bardzo do tych dwóch podobny.

reklama
sa_raatak o ten mi chodziło, ale M dowiadywał się w hurtowniach i sklepach, nie da się go zobaczyć bo sciagają tylko na zamówienie, a ja wole z neta sama zamówić bo taniej, wiec czeka nas wypad do wrocka by go zobaczyć

tutaj w świnoujściu na pęczki x-landerów i mutsy
a juz zatrzęsienie jest implastów!!!
każdego modelu i we wszystkich kolorach normalnie:szok:

ppatqa może poszukaj sklepów dziecęcych i podzwoń czy mają na stanie
dosyć często widze je w sklepach:tak:

czarna a może sie jeszcze znajdzie mieszkanko jakieś cacy zanim sie rozdwoisz

Już to zrobiłam i wszędzie mówia ze to za drogi wózek i po co taki, a w jednym sklepie sprzedawal facetktóry twierdzil że fotelik to fanaberia, bo i tak dziecko nie chce w nich siedziec w aucie

jak to fanaberia?????
co za typ:angry: przeciez tu chodzi nie tyle o wygode co o bezpieczeństwo!!

ja jak Olivier był mały to woziłam go na zmiane w foteliku i w gondoli

musisz do jakiegoś większego sklepu się udac tam napewno będą mieli:tak:
albo spróbuj na allegro znaleźć
może ktoś w Twojej okolicy sprzedaje to byś mogła się umówić na obejrzenie

A mnie sie nie podobaja te wozki z takimi dziwnyki kolami i z taka dziwna spacerowka ze dzidzia
tam lezy zamiast siedziec :-(.Mnie sie podobaja zwykle wozki wielofunkcyjne a normalnymi 4 kolami duzymi :-)

Sa_raa kto wie moze uda sie zmienić ale ta mozliwosc bardzo sie oddala:-( od prawie miesiaca nie ma zadnych ofert:baffled:

Dorotka ja też lubie proste wózeczki ale mam jakieś tam swoje doświadczenie i wiem co mi bardziej odpowiada. Wiele osób chwali sobie skretne podwójne kółeczka, dla mnie to zgroza:baffled: Dlatego jak skrętne to takie cos jak Toledo itp;-)
A co do śmieszności to widziałam nad morzem wózek (tylko nie znam nazwy jak znajde foto to wam pokaże) wyglądam jak bocianie gniazdo. :szok:na kółkach

no niestety moja okolica ma małe sklepy, a w hurtwniach buuu, zostanie nam wrocek, ale to nie kłopot, tam studiowalam i nie aż tak daleko

reklama
Byłam wczoraj w Bydgoszczy w hurtowni dziecięcej i w sumie taki wózek jaki mi by się chciało, to chyba tylko w Erze dostanę ;-). Jak spacerówka montowana przodem i tyłem, to fotelika nie da się zapiąć. X-lander cholernie ciężki, ale fajny. Kadex mi się nie podoba. Widziałam Cosmo na żywo i rzeczywiście ten wózek jest dla bardzo niskiej mamy :sorry2::laugh2:, bo schylając się żeby włożyć lub wyjąć dziecko można sobie kręgosłup nadwyrężyć (mam 160cm wzrostu, a koniec gondoli sięgał mi chyba do półdupka :sorry2:), a poza tym śmieję się, że zimą cały wózek śnieg zachlapie - zdecydowanie odpada. Przyjrzałam się V3 i on ma dużą gondolę z podnoszonym oparciem, a ta spacerówka-kubełek nie wygląda tak źle, bo jak sobie wyobraziłam w niej mojego siostrzeńca (teraz ma 8 m-cy), to spokojnie byłoby mu wygodnie. Tylko jak wsadziliśmy do niej naszą córkę, to "zonk" takie duże dziecko nie ma co zrobić z nogami :baffled:. Więc wybór padanie pewnie na Toledo lub Atlantic.
Polecam jako ciekawostkę wózek głeboko-spacerowy chyba (nam pan pokazał głęboki, a spacerówka była wystawiona do kupienia osobno, ale w komplecie chyba też są), polskiej firmy Patti. Głęboki wózek z gondolą waży 8kg :szok:. Fakt, że ma piankowe koła, ale całkiem spore. Tylko gondola jest taka wąziutka, że dziecko w śpiworze w mroźny dzień trzeba by upychać jak do ciasnej walizki :-D. Myślę, że to dobre rozwiązanie dla mam dzieci letnich. Mankamentem jest kubełkowa sportówka też wybitnie mała :baffled:

Do góry