reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki samochodowe - nasze przemyślenia, marzenia, pomysły, plany ;)

emotion sa foteliki 0-18 ale ich raczej nie polecam - anna pisala wyzej czemu ... po prostu ona sa srednie z jednym wyjatkiem

Fotelik samochodowy BeSafe iZi Kid X3 - nastrojowe indygo - 66 BS530166 | Markusia - zabawki dla dzieci i akcesoria dla niemowląt

ale na niego trzeba miec kaaaasy :) przy tym jest zdecydowanie i bezapelacyjnie najlepszy ... dziecko najpierw jezdzi tylem do kierunku jazdy a jak juz ma za dlugie nozri i zaczyna mu przeszkadzac oparcie moze jezdzic przodem ... ma zdecydowanie najlepsze wyniki w testach bezpieczenstwa i przeszedl taki specyficzny test pieciu ... o tym pozniej !!

jak nie chcesz wydac az takiego majatku to jest wlasciwie kilka fotelikow (max 2-3) ktore bym ci polecila ... ale zaczne od tego ktory uwazam za fenomen w swojej klasie (wylaczajac powyzszego besafea ktory jest poza konkurencja)
Maxi-cosi Tobi !!!
Fotelik samochodowy Maxi-Cosi Tobi 2014 Ewozki.eu - Hartan, Wózki wielofunkcyjne - wózki spacerowe - wózki dziecięce - wozki dzieciece - wózki dla dzieci - wózek dziecięcy - foteliki samochodowe- fotelik samochodowy

jest rewelacyjny z kilku powodow
1. najwyzsze wyniki w testach bezpieczenstwa !!
2. drugi ktory przeszedl test pieciu (test dotyczacy uderzenia od tylu - z pieciu fotelikow tylko dwa sie nie zlamaly !!!! besafe i tobik !!)
3. ma mozliwosc polozenia dziecka jak w kolysce ale zdecydowanie jest w niej wiecej miejsca niz w nosidelku !!
4. ma banalny ale rewelacyjny system utrzymywania pasow - wkladasz dziecko i pasy sa zawsze na gorze - nie szukasz ich gdzies pod dzieckiem ... dla mnei fenomen po dzien dzisiejszy
5. do spania do dzis mozna go polozyc i jest wygodny nawet dla 4-latka ... zaglowek sie podnosi i fotel rosnie razem z dzieckiem !!
6 dokupilam do niego pokrowiec z frotki - na lato nie ma nic lepszego i dzieki temu piore pokrowiec zamiast tapicerki fotela !!!

jeden mankament - trzeba go zmierzyc do pasow samochodowych bo wymaga dlugiego pasa a nie w kazdym aucie pasuje !!!!! u nas do starej laguny byl problem zeby go zapiac !! no i przekladanie go z auta do auta to jest kosmos !!! ja mam drugi fotelik w drugim samochodzie bo tobik jezdzi na stale w mondeo :)

jeszcze nowszym modelem od tobi jest Maxi-cosi Pearl i dla ambitnych cos rewelacyjnego
Maxi Cosi 2Way ZESTAW Pebble + 2Way Pearl + 2Way Familyfix 2014 Ewozki.eu - Hartan, Wózki wielofunkcyjne - wózki spacerowe - wózki dziecięce - wozki dzieciece - wózki dla dzieci - wózek dziecięcy - foteliki samochodowe- fotelik samochodowy
taki zestaw zalatwia sprawe na okolo 4 lata :) a jest mega dobry i mega praktyczny !!! (no i w testach nic go nie pokona!!!!)

moze pomyslicie ze ja jakas nawiedzona na maxi-cosi ale oni naprawde maja najbezpieczniejsze foteliki do 18 kg ... potem juz przegrywaja z kiddy czy casualplay ... nawet z chiccko ...

w temacie wozkow i fotelikow to moge wam polecic ten sklep
Teutonia, wózki dziecięce, spacerowe, wielofunkcyjne
ja ich mam pod reka ale ceny maja naprawde dobre i wybor ... a do tego maja sprzedawcow ktorzy znaja sie na temacie co jest imho bardzo wazne !!!

mea dzięki za te informacje, bardzo nam pomagasz, mi Pan w sklepie własnie polecał maxi coi tobi, na pewno go kupię, niezależnie od tego który wózek wybiorę, bo na pewno wybiorę wózek z adapterem. :)

reklama
Dla mnie BeSafe też jest numer jeden ale cena :sorry: ... a na MaxiCosi nie jesteś nawiedzona, one są po prostu super i do tego cena jeszcze do zaakceptowania :tak:

mea dzięki za te informacje, bardzo nam pomagasz, mi Pan w sklepie własnie polecał maxi coi tobi, na pewno go kupię, niezależnie od tego który wózek wybiorę, bo na pewno wybiorę wózek z adapterem. :)

weronika Tobi jest od 9 kg !! dla dziecka powyzej 6 miesiaca zycia ... adaptery sa do maxi-cosi cabrio i cabriofix !!! ale one tez sa rewelacyjne !! i polecam do nich zakupic baze samochodowa - takiej wygody i bezpieczenstwa nigdy za pomoca pasa sie nie uzyska!! a jak masz jeszcze isofix w samochodzie to juz wogole!!!

Fotelik samochodowy Maxi Cosi Cabrio Fix 0-13 kg model 2014 Ewozki.eu - Hartan, Wózki wielofunkcyjne - wózki spacerowe - wózki dziecięce - wozki dzieciece - wózki dla dzieci - wózek dziecięcy - foteliki samochodowe- fotelik samochodowy
pebble tez sa dobre i pasuja do wszystkich adapterow i do bazy
Fotelik Maxi Cosi Pebble 2013 / 2014 Ewozki.eu - Hartan, Wózki wielofunkcyjne - wózki spacerowe - wózki dziecięce - wozki dzieciece - wózki dla dzieci - wózek dziecięcy - foteliki samochodowe- fotelik samochodowy

to jest elita w temacie

a potem wplasnie pearl albo tobi ... ale te juz po 9 kg

Dla mnie BeSafe też jest numer jeden ale cena :sorry: ... a na MaxiCosi nie jesteś nawiedzona, one są po prostu super i do tego cena jeszcze do zaakceptowania :tak:

ja wlasnie na to zawsze patrze zeby byl zachowany stosunek ceny do jakosci i bezpieczenstwa ... besafe kasuje bezpieczenstwem ale jest dla tych co moga sobie na to po prostu pozwolic ... ja mimi schizy musze patzrec na cene dlatego kupilam tobi !!!

jeszcze taka uwaga co do kupna fotelikow
NIE KUPUJCIE FOTELIKOW UZYWANYCH
jesli juz macie kupic uzywke to tylko i wylacznie ze zrodel co do ktorych jestescie w 200% pewne ze fotelik nie jest powypadkowy !!!

druga sprawa - porzadne firmy takie jak maxi-cosi besafe cybex kiddy itp maja akcje bezplatnych wymian fotelika jesli bral on udzial w wypadku !!! pytajcie o to sprzedawcow bo w razie (nie zyczyc nikomu) nawet mala stluczka moze uszkodzic fotelik zapewniajac przy tym pelne bezpieczenstwo ale fotel do niczego sie wtedy nie nadaje !!! trzeba go wtedy bezwzglednie wymienic albo atestowac (co nie raz jest drozsze od kupna drugiego)

No moja dopiero jak glowka zaczela wystawac to ja przesadzilam.
Az mi sie cisnienie podnosilo jak widzialam zadowolona matke wkladajaca 4-5 miesieczne dziecko do 'dwojki', bo 'w barkach' za duze dziecko...

Ja jak bylam w 2 sklepach [w irlandii jeszcze] to mi powedzieli ze najwazniejszym punktem do przeniesienia dziecka jest waga, ze skoro dziecko ma 8-8,500 [wtedy tyle miala] to NIE MA MOWY o daniu jej do fotelika 9-18 .. ?
Wiec teraz skoro nie wazy jeszcze 9kg, [i mozliwe ze szybko nie dobije] Musialam bym z zasady kupowac gorszy [bo wiem ze jak wiekszy przedzial wagowy to gorsze foteliki] fotelik.

Tez lubie maxi cosi, tysiace razy slyszalam ze to najlepsze foteliki.
Tez mi sie wydaje ze sam fakt ze nie robia 'multi grup' [typu 0-18, 9-36] juz o czyms swiadczy.

Mi tez polecaly gdzies dziewczyny fotelik 'Maxi Cosi Priori'
Ogolnie to sobie pierwsze i tak musze samochod kupic :D Bo nie bedzie do czego mierzyc :D

priori ma jeden spory mankament (poza slabymi testami niestety) a mianowicie nie ma dodatkowej ochrony glowy !!! w tobi zaglowek jest tak skonstruowany ze przy uderzeniu leci za glowka i nie ma tego efektu cofania czyli jak glowka leci to od razu jest przytrzymana na zaglowku !!! podobnie przy uderzeniach bocznych jest lepsza ochrona

Maxi Cosi Tobi | Testy ADAC | www.e-foteliki.pl - YouTube

nie do konca to dobrze widavc na tym filmie ale widac jak ten fotelik jest stabilny ... wlasciwie nic go nie ruszy !!!

weronika Tobi jest od 9 kg !! dla dziecka powyzej 6 miesiaca zycia ... adaptery sa do maxi-cosi cabrio i cabriofix !!! ale one tez sa rewelacyjne !! i polecam do nich zakupic baze samochodowa - takiej wygody i bezpieczenstwa nigdy za pomoca pasa sie nie uzyska!! a jak masz jeszcze isofix w samochodzie to juz wogole!!!

Fotelik samochodowy Maxi Cosi Cabrio Fix 0-13 kg model 2014 Ewozki.eu - Hartan, Wózki wielofunkcyjne - wózki spacerowe - wózki dziecięce - wozki dzieciece - wózki dla dzieci - wózek dziecięcy - foteliki samochodowe- fotelik samochodowy
pebble tez sa dobre i pasuja do wszystkich adapterow i do bazy
Fotelik Maxi Cosi Pebble 2013 / 2014 Ewozki.eu - Hartan, Wózki wielofunkcyjne - wózki spacerowe - wózki dziecięce - wozki dzieciece - wózki dla dzieci - wózek dziecięcy - foteliki samochodowe- fotelik samochodowy

to jest elita w temacie

a potem wplasnie pearl albo tobi ... ale te juz po 9 kg

ja wlasnie na to zawsze patrze zeby byl zachowany stosunek ceny do jakosci i bezpieczenstwa ... besafe kasuje bezpieczenstwem ale jest dla tych co moga sobie na to po prostu pozwolic ... ja mimi schizy musze patzrec na cene dlatego kupilam tobi !!!

jeszcze taka uwaga co do kupna fotelikow
NIE KUPUJCIE FOTELIKOW UZYWANYCH
jesli juz macie kupic uzywke to tylko i wylacznie ze zrodel co do ktorych jestescie w 200% pewne ze fotelik nie jest powypadkowy !!!

druga sprawa - porzadne firmy takie jak maxi-cosi besafe cybex kiddy itp maja akcje bezplatnych wymian fotelika jesli bral on udzial w wypadku !!! pytajcie o to sprzedawcow bo w razie (nie zyczyc nikomu) nawet mala stluczka moze uszkodzic fotelik zapewniajac przy tym pelne bezpieczenstwo ale fotel do niczego sie wtedy nie nadaje !!! trzeba go wtedy bezwzglednie wymienic albo atestowac (co nie raz jest drozsze od kupna drugiego)

mamy isofix mea, mam to szczęscie mieć duży bezpieczny typowo rodzinny samochód terenowy ;) jeszcze raz dzięki za radę

Jestem fanka wozkow. Dlatego mam ich obecnie 4. Dzieci moje przestalo juz w nich jezdzic. Tzn. Mam parasolke chicco w aucie i biore go w niej do centrow handlowych. On mam najwieksza radosc z uciekania ,a to nie na moje nerwy. Teraz bylismy na wakacjach ,to miaoam wozek ale i tak wiecej byl w hotelu. Czyli wozek srednio na 2 lata.
Mam ICandy - uwielbiam go. Ultra lekki ,fajowy, latwo sie skladajacy i fotelik maxi cosi wchodzi idealne. Od sasiadki odkupilam Stokke. Strasznie mi sie spdobal i nie moglam sie powstrzymac. do tego jako spacerowke mam jesze Quinny Zapp Xtra. Polecam Bardzo. W sumie wszystkie 4.

Najwiecej jednak Icandy. No i MUSZA byc skretne przednie kolka.

Bild 1.jpgDSCN4262.jpgIMG_2494.jpg331214_10151087930254519_1604637251_o.jpg

Załączniki

• Bild 1.jpg
    Bild 1.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 110
  • DSCN4262.jpg
    DSCN4262.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 128
  • IMG_2494.jpg
    IMG_2494.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 127
  • 331214_10151087930254519_1604637251_o.jpg
    331214_10151087930254519_1604637251_o.jpg
    51,4 KB · Wyświetleń: 113
Jestem fanka wozkow. Dlatego mam ich obecnie 4. Dzieci moje przestalo juz w nich jezdzic. Tzn. Mam parasolke chicco w aucie i biore go w niej do centrow handlowych. On mam najwieksza radosc z uciekania ,a to nie na moje nerwy. Teraz bylismy na wakacjach ,to miaoam wozek ale i tak wiecej byl w hotelu. Czyli wozek srednio na 2 lata.
Mam ICandy - uwielbiam go. Ultra lekki ,fajowy, latwo sie skladajacy i fotelik maxi cosi wchodzi idealne. Od sasiadki odkupilam Stokke. Strasznie mi sie spdobal i nie moglam sie powstrzymac. do tego jako spacerowke mam jesze Quinny Zapp Xtra. Polecam Bardzo. W sumie wszystkie 4.

Najwiecej jednak Icandy. No i MUSZA byc skretne przednie kolka.

Zobacz załącznik 595340Zobacz załącznik 595341Zobacz załącznik 595342Zobacz załącznik 595343

winki ten biały na plazy to który to jest jak się nazywa, fajny :))

reklama
Do góry