reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki samochodowe - nasze przemyślenia, marzenia, pomysły, plany ;)

Oglądałam dzis trochę wózki na allegro i powiem tak. Teutonia w ogóle mi się nie podoba, ale jak byłam w ciąży z chłopcami to z wózków bliźniaczych brałam pod uwagę tylko teutonie. Miała najlepsze komentarze wśród podwójnych wózków i należy do jednych z najlżejszych. Emmaljunga też do mnie nie przemawia swoim wyglądem, ale jedo jest całkiem fajny i poważnie zaczęłam się nad nim zastanawiać. No i w sumie jeszcze nad tako, jako bliźniaczy go całkiem skreśliłam, ale pojedynczy wpadł mi dziś w oko model tako laret WÓZEK TAKO LARET OSTATNIA SZTUKA WYPRZEDAŻ (3708840751) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. może dlatego że uwielbiam kolor fioletowy? :-D hmm nie no ogólnie taki zgrabniutki mi się wydaje i co najważniejsze można dokupić adaptery do fotelika maxi-cosi (w pierwszej ciąży zdążyłam kupić jeden fotelik i teraz będzie dla tego maluszka)

reklama
ja nie doczytalam o tych adapterach do mc ... napewno do tako sa ??
juz ci mialam pisac ze fioletowy to strikte dla dziewczynki ale ten fiolet chyba niekoniecznie ...

..... No i w sumie jeszcze nad tako, jako bliźniaczy go całkiem skreśliłam, ale pojedynczy wpadł mi dziś w oko model tako laret WÓZEK TAKO LARET OSTATNIA SZTUKA WYPRZEDAŻ (3708840751) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. może dlatego że uwielbiam kolor fioletowy? :-D hmm nie no ogólnie taki zgrabniutki mi się wydaje i co najważniejsze można dokupić adaptery do fotelika maxi-cosi (w pierwszej ciąży zdążyłam kupić jeden fotelik i teraz będzie dla tego maluszka)
Jejjjjjuuu tekla on jest niesamowicie podobny do mojego 'vector fx' Masakra :)
WÓZEK VECTOR FX 3w1 ED-RE-MA NOWOŚĆ 2012 GRATISY (3696738636) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

14013b.jpg

TACO:
m19183_1.jpg

------------------------------------------------
Niewiem czy fiolet nie jest odpowiedni dla chlopczyka, ja swoj kupowalam myslac o uniwersalnosci.
Chyab fiolety wpadajace w liliowy nie pasuje, ale takie bardziejw granat sa ok.

Ja sie zastanawiam najbardziej nad Jedo, bo to nic innego jak podrobka Emmaljungi, a na Emmaljunge sie nie zdecyduje, bo tu w Danii wszyscy maja te wozki i jak widze jakie one sa wielkie to mnie to przeraza. Jak bym wsadzila do bagaznika to prawie nic wiecej sie nie zmiesci. Zapewne Jedo jest gorszej jakosci niz Emmaljunga, ale ma naprawde duzo pozytywnych opini. Nie ktorzy narzekaja na spacerowke. A prawda jest, ze w spacerowce dziecko bedzie jezdzilo dluzej niz w glondoli, dlatego jeszcze sie zastnawiam. Mea jak sie sprawia Twoja spacerowka od Jedo?
W Skandynawii wlasnie sa te Emmaljungi uzywane przez wiekszosc bo tu dzieci jezdza w gondolach bardzo dlugo, bo gondola jest wielka i dzieci spia w tych wozkach zawsze na dworze i tez zlobkach czy u niani. Ja nie bede potrzebowac tak wielkiego wozka, Jedo by mi wystarczyl w zupelnosci, ma tez spora gondole. Zastanawiam sie tylko nad ta spacerowka czy wytrzyma tak do 2 lat?!

Tekla bardzo fajny ten pojazd, który wpadł Ci w oko.
Jejku dziewczyny Wy juz wiecie na co zwracać uwagę przy wyborze wózka, ja to jestem kompletnie zielona w tej kwestii i powiem szczerze ze podczas zakupu raczej będę się sugerowała Waszymi propozycjami.

mea to taki fiolet uniwersalny :-D Adaptery do tako są. Tez myślałam, że nie ma, ale od razu sprawdziłam jak tylko mi ten powóz wpadł w oko.

Emotion ten vector tez jest piękny i ten fiolet taki ładny, bardziej fioletowy :-)

Baardzo mi się podoba ten VECTOR i chyba też jestem na TAK - albo jakis bardzo podobny. Marka dla mnie jest na drugim miejscu, najwazniejsze żeby spacerówka była funkcjonalna i wygodna. Moje koleżanki mają dziecki z maja i czerwca i obydwie we wrzesniu już przesiadły sie na spacerowkę, a ze w ich wozkach spacerowki były beznadziejnie płytkie, sprzedały wózki. Tak wiec kupując wózek i patrza na gondole która wystarczy na 3 miesiace to bzdura. Moją córę która tez urodzila sie latem, zimą woziłam już w parasolce - mój wózek był beznadziejnie ciezki i 3 pietro bez windy bylo bariera nie do przeskoczenia. Również szybko sprzedałam ten wózek i zainwestowalam w super parasolke bebe conforct która służyła mi 3 lata.
Teraz juz jestem o wiele mądrzejsza i patrzę przede wszytski na funkcjonalną wersje spacerową.

Ja sie zastanawiam najbardziej nad Jedo, bo to nic innego jak podrobka Emmaljungi, a na Emmaljunge sie nie zdecyduje, bo tu w Danii wszyscy maja te wozki i jak widze jakie one sa wielkie to mnie to przeraza. Jak bym wsadzila do bagaznika to prawie nic wiecej sie nie zmiesci. Zapewne Jedo jest gorszej jakosci niz Emmaljunga, ale ma naprawde duzo pozytywnych opini. Nie ktorzy narzekaja na spacerowke. A prawda jest, ze w spacerowce dziecko bedzie jezdzilo dluzej niz w glondoli, dlatego jeszcze sie zastnawiam. Mea jak sie sprawia Twoja spacerowka od Jedo?
W Skandynawii wlasnie sa te Emmaljungi uzywane przez wiekszosc bo tu dzieci jezdza w gondolach bardzo dlugo, bo gondola jest wielka i dzieci spia w tych wozkach zawsze na dworze i tez zlobkach czy u niani. Ja nie bede potrzebowac tak wielkiego wozka, Jedo by mi wystarczyl w zupelnosci, ma tez spora gondole. Zastanawiam sie tylko nad ta spacerowka czy wytrzyma tak do 2 lat?!

nie moge narzekac choc z czystym sumieniem przyznam ze wiecej korzystali z niej wszyscy inni niz ja :) ja po prostu jestem chustowa mama ...
Agata jeszcze w to lato jezdizla w wozku (3,5 roku o zgrozo) bo tak ja tesciowa nauczyla ze zamiast chodzic to ja wozila wozkiem ... jak sie kaplam to natychmiast go schowalam ... no porazka 20 kg dziecko prawie przedszkolak i wozkiem !!!!

reklama
u nas natomiast wózek służył do ok 9 miesiąca, później przez długi czas nie było mowy o wózku, po paru miesiącach wyciągnęłam i jeszcze chwilę woziłam małego do żłobka ale było tylko wycie i przesiedliśmy się na autobus :) a przez te 9 miesięcy to w zasadzie też non stop płacz, od 4 miesiąca już nie chciał w gondoli jeździć od 5 miesiąca przesiadł się do spacerówki ale na półleżąco to też synkowi nie odpowiadało bo chciał na siedząco i płakał, za chwilę zaczął chodzić i już mowy o wózku nie było a o spaniu w wózku to pomarzyć

Do góry