reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki samochodowe - nasze przemyślenia, marzenia, pomysły, plany ;)

reklama
Stoke to typowy wózek "galeriowy" (czyli do jazdy po galerii, a nie w terenie) i według mnie do niczego innego się nie nadaje. Gondola najmniejsza, ze wszystkich wózków dostępnych na rynku, zero amortyzacji, bardzo sztywny, przednie kółka bez możliwości blokady, co prawda widziałam w spacerówce starsze dzieci, ale jakoś tak dziwnie ciasno w nim wyglądały. Ma kilka fajnych bajerów, jak waga i to jak się składa, ale według mnie nie jest wart swojej ceny.

Stokke to jeden z najlepszych wózków swiata. ( wg rankingów ) Gondolę ma duża. Chyba większa niż Icandy. Kóła nie maja blokady ale kto blokuje skrętne kolka?? Zdjęcie nie jest z netu, to moja mama na płazy w Debkach czyli nie w galerii. Wózek cudownie dawał radę na piaszczystej plazy. Może nie nadaje sie w góry i na pola , ale ja mieszkam w mieście i raczej po nim sie poruszam.
Jest to to zupełnie inna technologia niż Tako i inne ogromne kolubrynę na resorach . Ale to ze inny nie znaczy ze nie dobry. Naprawdę godny polecenia. Niestety cenę ma do du...

Przytule sie na chwile jesli mozna, ja z kwietniowek 2014 ale jestem wlasnie na etapie zamawiania wozka ;) Jestem na 99% zdecydowana na Stokke Xplory ale chetnie dowiedzialabym sie kilku konkretow od osob korzystajacych z tego modelu. Przy okazji, gdyby ktos byl zainteresowany, w nowej generacji Stokke Xplory V4 sa blokowane przednie kola.

Winki, jesli dobrze rozumiem Sokke dobrze sprawdza sie na piasku, ale mowisz ze na pole i do lasu sie nie nadaje? Ciezko sie po nierownej powierzchni prowadzi, czy chodzi o slaba amortyzacje?
W jaki sposob iCandy przewyzsza Xplory?

Ja wam powiem tak. Jak kiedyś zaczynałam pracę w sklepie z wózkami to od razu się zakochałam w Stokke. Po kilku miesiącach pracy, rozmów z klientami zmieniłam całkowicie zdanie. Gondola jest mała i kropka, wymiary: 70x25x20 cm to jakaś masakra. Brak blokady w skrętnych kołach powoduje, że wózek chociażby na kostce czy prostej drodze z dziurami, czy po śniegu źle się prowadzi. To, że w nowym modelu jest blokada to plus. Amortyzacja nie przydaje się kiedy jeździmy wózkiem po galerii, ale wszędzie indziej jest niezbędna dla wygody dziecka, a chyba o to chodzi najbardziej. Wiem tylko, że wiele osób korzystających z tego wózka miało wiele zastrzeżeń.

Ostatnia edycja:
reklama
Mea, a powiedz mi czy tą bazę do maxi-cosi można też zamontować do starszego samochodu? Wiem, że auta po 2006 juz mają isofix w standardzie, ale w moim chyba nie ma tych zaczepów :( Znasz jakieś rozwiązanie w takim przypadku?

Do góry