reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki samochodowe - nasze przemyślenia, marzenia, pomysły, plany ;)

reklama
ksiazki na spacerze ?? chyba tylko w pierwszych 3 miesiacach ... ale wtedy za zimno bylo zeby gdzies usiasc !!!! moje dziecko bylo po prostu zbyt ciekawskie zeby w wozku siedziec dlatego chusta byla jedyna opcja ... teraz chce polaczyc chuste i kije - zobaczymy co z tego wyjdzie !!!

A u mnie Lili nawet do tej pory jak jej się coś ubzdura to mówi mama wóziu no i sama sie do niego pcha, może siedzieć i kilka godzin, byle by się poruszał do przodu bo o staniu w miejscu może zapomnieć. Przyszło jej to ponad miesiąc temu ale sądze, że wpływ miały na to wakacje gdzie prawie nie używaliśmy wózka i wszędzie chodziła na nóżkach

Ewika teraz i zuza chetnie w wozku:-) mamy schowany wyciagnelismy ostatnin na wszystkich swietych bo duzo ludzi duzo chodzenia itd. I nawet na sekunde nie zeszla

Baardzo mi się podoba ten VECTOR i chyba też jestem na TAK - albo jakis bardzo podobny. Marka dla mnie jest na drugim miejscu, najwazniejsze żeby spacerówka była funkcjonalna i wygodna. Moje koleżanki mają dziecki z maja i czerwca i obydwie we wrzesniu już przesiadły sie na spacerowkę, a ze w ich wozkach spacerowki były beznadziejnie płytkie, sprzedały wózki. Tak wiec kupując wózek i patrza na gondole która wystarczy na 3 miesiace to bzdura. Moją córę która tez urodzila sie latem, zimą woziłam już w parasolce - mój wózek był beznadziejnie ciezki i 3 pietro bez windy bylo bariera nie do przeskoczenia. Również szybko sprzedałam ten wózek i zainwestowalam w super parasolke bebe conforct która służyła mi 3 lata.
Teraz juz jestem o wiele mądrzejsza i patrzę przede wszytski na funkcjonalną wersje spacerową.
teraz jest tez nowy 'vector iq' [troche inaczej buda wyglada]
ja jestem ogolnie bardzo zadowolona.
Ma fotelik do 13 kilo - takze moja dlugo w nim mogla jezdzic [wagowo dalej 'ciezko' kwalifikuje sie do kolejnego, tylko wzrostem za duza]
A jak dziecko malusie to ma specjalna wkladke i pdusie pod pupe[dla noworodka].

a jak wasze dzieciaki lubilly jezdzic autem ?? moja do dzis uwielbia ...
Moja w sumie lubi,
Jak podroz se bardzo przeciagala to bylo ciezko, zloscila sie.
Gdy naprzyklad byl upal a my stalismy w korkach to pod koniec juz bylo ciezko [jak np. do zakopanego jechalam zamiast 1,5-2 h to ponad 3]
Albo jak ogolnie podroz dlugo trwala [z irlandii do polski] to juz 'koncowke' sie pozlaszczala. Ale ogolnie to spoko.

Mea, znawczyni fotelikow powiedz mi jakie rozwiazanie proponujesz mojej Niusce?
Ma 13 miesiecy i wzrostowo nie miesci sie do nosidelka [glowa juz wystaje], ale z drugiej strony wagowo 8,900.. [no teraz moze juz 9 kilo] Wiec niby okej do kolejnego. Jaki fotelik kupic najlepiej? Taki 0-18 ? Co mozna i tylem i przodem? Czy moge juz dawac ja 'tylko' do fotelika 9-18?

emotion_sickness ja się wypowiem, że nie ma dziecka, które do 13kg będzie jeździło w foteliku tzw.do 13kg. No chyba, że ma wielką nadwagę. To jest zwykły chwyt marketingowy. Prawda jest taka, że jak dziecku wystaje główka z fotelika to on jest już za mały i niebezpieczny. Trzeba zmienić na nowy. Najlepszy dla takiego malucha jest taki gdzie dziecko jedzie jeszcze tyłem do kierunku, ale później można go obrócić. Nie wiem czy koniecznie wybierać teraz takie od 0-18kg, najlepiej po prostu przymierzyć dziecko i zobaczyć czy jest mu wygodnie, czy leży spokojnie, ale też czy można zapiąć pasy prawidłowo (tzn. czy nie jest za luźno). I jeszcze jedna sprawa im większy zakres wagowy (bo są foteliki i od 0-25kg) tym jest gorszy zgodnie z zasada jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego!

reklama
Moja w sumie lubi,
Jak podroz se bardzo przeciagala to bylo ciezko, zloscila sie.
Gdy naprzyklad byl upal a my stalismy w korkach to pod koniec juz bylo ciezko [jak np. do zakopanego jechalam zamiast 1,5-2 h to ponad 3]
Albo jak ogolnie podroz dlugo trwala [z irlandii do polski] to juz 'koncowke' sie pozlaszczala. Ale ogolnie to spoko.

Mea, znawczyni fotelikow powiedz mi jakie rozwiazanie proponujesz mojej Niusce?
Ma 13 miesiecy i wzrostowo nie miesci sie do nosidelka [glowa juz wystaje], ale z drugiej strony wagowo 8,900.. [no teraz moze juz 9 kilo] Wiec niby okej do kolejnego. Jaki fotelik kupic najlepiej? Taki 0-18 ? Co mozna i tylem i przodem? Czy moge juz dawac ja 'tylko' do fotelika 9-18?

emotion sa foteliki 0-18 ale ich raczej nie polecam - anna pisala wyzej czemu ... po prostu ona sa srednie z jednym wyjatkiem

Fotelik samochodowy BeSafe iZi Kid X3 - nastrojowe indygo - 66 BS530166 | Markusia - zabawki dla dzieci i akcesoria dla niemowląt

ale na niego trzeba miec kaaaasy :) przy tym jest zdecydowanie i bezapelacyjnie najlepszy ... dziecko najpierw jezdzi tylem do kierunku jazdy a jak juz ma za dlugie nozri i zaczyna mu przeszkadzac oparcie moze jezdzic przodem ... ma zdecydowanie najlepsze wyniki w testach bezpieczenstwa i przeszedl taki specyficzny test pieciu ... o tym pozniej !!

jak nie chcesz wydac az takiego majatku to jest wlasciwie kilka fotelikow (max 2-3) ktore bym ci polecila ... ale zaczne od tego ktory uwazam za fenomen w swojej klasie (wylaczajac powyzszego besafea ktory jest poza konkurencja)
Maxi-cosi Tobi !!!
Fotelik samochodowy Maxi-Cosi Tobi 2014 Ewozki.eu - Hartan, Wózki wielofunkcyjne - wózki spacerowe - wózki dziecięce - wozki dzieciece - wózki dla dzieci - wózek dziecięcy - foteliki samochodowe- fotelik samochodowy

jest rewelacyjny z kilku powodow
1. najwyzsze wyniki w testach bezpieczenstwa !!
2. drugi ktory przeszedl test pieciu (test dotyczacy uderzenia od tylu - z pieciu fotelikow tylko dwa sie nie zlamaly !!!! besafe i tobik !!)
3. ma mozliwosc polozenia dziecka jak w kolysce ale zdecydowanie jest w niej wiecej miejsca niz w nosidelku !!
4. ma banalny ale rewelacyjny system utrzymywania pasow - wkladasz dziecko i pasy sa zawsze na gorze - nie szukasz ich gdzies pod dzieckiem ... dla mnei fenomen po dzien dzisiejszy
5. do spania do dzis mozna go polozyc i jest wygodny nawet dla 4-latka ... zaglowek sie podnosi i fotel rosnie razem z dzieckiem !!
6 dokupilam do niego pokrowiec z frotki - na lato nie ma nic lepszego i dzieki temu piore pokrowiec zamiast tapicerki fotela !!!

jeden mankament - trzeba go zmierzyc do pasow samochodowych bo wymaga dlugiego pasa a nie w kazdym aucie pasuje !!!!! u nas do starej laguny byl problem zeby go zapiac !! no i przekladanie go z auta do auta to jest kosmos !!! ja mam drugi fotelik w drugim samochodzie bo tobik jezdzi na stale w mondeo :)

jeszcze nowszym modelem od tobi jest Maxi-cosi Pearl i dla ambitnych cos rewelacyjnego
Maxi Cosi 2Way ZESTAW Pebble + 2Way Pearl + 2Way Familyfix 2014 Ewozki.eu - Hartan, Wózki wielofunkcyjne - wózki spacerowe - wózki dziecięce - wozki dzieciece - wózki dla dzieci - wózek dziecięcy - foteliki samochodowe- fotelik samochodowy
taki zestaw zalatwia sprawe na okolo 4 lata :) a jest mega dobry i mega praktyczny !!! (no i w testach nic go nie pokona!!!!)

moze pomyslicie ze ja jakas nawiedzona na maxi-cosi ale oni naprawde maja najbezpieczniejsze foteliki do 18 kg ... potem juz przegrywaja z kiddy czy casualplay ... nawet z chiccko ...

w temacie wozkow i fotelikow to moge wam polecic ten sklep
Teutonia, wózki dziecięce, spacerowe, wielofunkcyjne
ja ich mam pod reka ale ceny maja naprawde dobre i wybor ... a do tego maja sprzedawcow ktorzy znaja sie na temacie co jest imho bardzo wazne !!!

Do góry