reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki samochodowe - nasze przemyślenia, marzenia, pomysły, plany ;)

A ja lubie jaskrawe kolory :-) I wcale gorsza sie nie czuje:-) ale wozka takiego nie bede miala bo przeciez mezu tez bedzie spacerowal:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Pamietam wtamtym roku jak bylam na urlopie w Polsce,
niby to snieg, niby roztop.
Wiadomo odsniezaja ulice, odsniezaja chodniki.. a co zostaje miedzy chodnikiem a ulica... I sprobujcie sbie z takim wozkiem jak stokke przejsc przez pasy 8-) Nieraz tak 'zaboksowal' mi wozek mimo ze mial ladne duze kola i byl szeroki ze trza bylo go wpodnosic nad snieg i przenosic. To taki by stanal i sie nie ruszyl juz do wiosny ;)

Wiecie co ,nie wierze co sie zrobilo z opini o jednym wozku. Juz mnie przekreslilyscie zupelnie. Generalnie zlewam to ale mi troche przykro.
Zadna z was nie ma takiego wozka ,wiec naprawde nie macie pojecia o czum mowicie. Stokke ma ogromne tylkne kola i tylko troche mniejsze przednie. Dziecko siedzi duzo wyzej ,wiec blizej mamy ,a dalej od spalin i pylu.Ale ja was i tak nie przekonam bo wg was Polska to jakies zadupie ze zlymi ulicami, chodnikami ,aura i w ogole wszystkim. A ja mieszkajac w Szwecji mam wspaniale chodniki ,wieczne slonce ,.no i oczywiscie poruszam sie tylko po galeriach ,nie dbajac o dobro i wygode dziecka.

Coz mnie mam o czym dyskutowac. By byc z wami w zgodzie trzeba narzekac na Polske ,wiecznie na brak kasy i kupowac wozek koszmar.
Szkoda,ze jestescie takie ograniczone. Anna pierwsza mnie zzaktakowala. A czy spredawczyni w sklepie nie jest ekspedientka? Czegos tu chyba nie rozumiem. Podejrzewam ,ze wiedza ekspedienki Anny odganiczyla sie do wyciagniecie wozka z kartonu i narzekaniu na szefa. Bo skad mialaby miec jakakolwiek inna? Szczegolnie ,ze nie ma jeszcze dziecka.

Winki a mi sie wydaje ze koniecznie chcesz przekonac nas do swoich racji. Nie uwazam ze Moj wozek to jakis koszmar. Nie kazdemu musi sie podobac twoj wybor. Podoba ci sie to miej taki jak chcesz ja osobiscie za darmo bym go nie chciala bo dla mnie jest brzydki ale to kwestia gustu z czym sie nie dyskutuje. A anna wcale na ciebie nie naskoczyla. I to ze nie ma dzieci nie znaczy ze ma siedziec cicho I ze nie moze miec racji!

Niestety w polsce tak bywa ze nie zawsze sa pieniadze. Wole kupic tani wozek I ladny a reszte pieniedzy przeznaczyc na cos innego dla dziecka.

Jesli chodzi o 'doswiadczenie sprzedawcow' - to ja idac do sklepu z wozkami [i akcesoriami] nieaz slyszalam pytanie ekspdienta/tki jak sie wozek sprawdza czy jestem zadowolona itd.

winki nie traktuje tego jako atak - ze wszyscy przeciw tobie.

Tak samo jak ty wyrazilas opinie, tak samo kazdy inny,
sama napisalam co napisalam bo tak mysle i wiem co przezylam rok temu.
Poza tamtym pobytem w Polsce mieszkalam w Irlandii [zjechalam koncem lata tego roku]
Wiem jakie tam sa warunki 'dogowe' pogodowe jak wygladaja wozki.
Tam naprzyklad znowu moj sie nie sprawdzal [nie zawsze] bo mimo ze wozek naprawde super to na tamte warunki byl za szeroki.

W kazdym miejscu, sa inne warunki i inne rzeczy sie sprawdza.

A teraz prosze o
ZAMKNIECIE JUZ TEMATU TEGO WOZKA
bo nie ma co sie klocic.

Ostatnia edycja:
winki Przesadzasz i to dosc mocno, nie mozesz nikogo oceniac tylko dlatego, ze ma inne poglady. Skoro dla Ciebie ten wozek jest praktyczny i fajny to super, ciesz sie, ale nie oceniaj nikogo kto uwaza ze ten wozek nie jest taki super, jak uwazasz Ty. Mi tez sie ten wozek nie podoba i w zyciu bym go nie kupila, mimo ze jak Ty to piszesz nie jestem "ograniczona" stac mnie na ten wozek, ale za zadne skarby bym go nie chciala. Wole kupic tanszy wozek a zarazem wygodnieszy dla dziecka, bo to jest dla mnie najwazniesza, wygoda mojego dziecka. Nie slyszalas zeby ktos narzekal na ten wozek? To wpisze sobie w google i bedzie tam duzo opini na temat tego wozka, w tym naprawde sporo negatywnych.

a mnie się stokke podoba bardzo, ale dopiero po obejrzeniu go na żywo wypowiem się na jego temat :) nie kłóćcie się dziewczyny, trochę więcej wyrozumiałości, przecież o gustach się nie dyskutuje :) pamiętam kiedy ja napisałam że podoba mi się emmaljunga też byłam lekko przyatakowana, a przecież ma prawo mi się podobać wózek i za 8000 tyś zł i jesli będę chciała to go kupię i nie uważam że któś powinien się do tego wtrącać, to moje przecież pieniądze :) jeśli ktoś chce kupować tańszy wózek lub używany też ma prawo i nie widzę nic w tym złego. Wymieniajmy się opiniami technicznymi ale nie osądzajmy innych, że są biedni czy rozrzutni bo to już ich osobista sprawa.

Otóż to Weronika, więc Winki nie ma prawa pisać, że jesteśmy ograniczone i że zazdrościmy jej tego wózka, bo tak nie jest. Każda ma swoje poglądy i gusta i nie ingerujmy w to.:tak:

Dziewczyny prosze bez klotni:-p.Wiadomo kazda ma prawo napisac o swoich upodobaniach o tym jaki chce wozek itd.
Piszac cos trzeba tez liczyc sie ze inne forumowiczki napisza swoje zdanie.
Nie podobalo mi sie slowo ,,ograniczone" i uwazam,ze takie pisanie jest pozbawione kultury i dobrego smaku.
Jesli chodzi o narzekanie na polskie chodniki,drogi i odsniezanie to zgadzam sie z dziewczynami.U mnie snieg to czasem graniczy z cudem.W ostatnia zime jak spadl to szybko lecielismy na sanki bo zaraz go nie bylo.Chodniki sa tu rowne a w Pl czasami dziury i kamienie.Jak Julka jeszcze w wozku jezdzila i polecialam do Pl to moj wozek ledwo dawal rade na tych nieodsniezonych ulicach....
Dlatego kazda z nas ma inne potrzeby i oczekiwania od wozka itd.
Kupujmy tak,zeby to nam sie dobrze prowadzilo ten wozek i co wazne aby dzieciaczek byl bezpieczny i mial wygodnie.

reklama
Do góry