reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, foteliki itp.

Ja mam maxi cosi city - kierowaliśmy się ceną i bezpieczeństwem. Wkurzyła mnie postawa sprzedawcy w jednym ze sklepów, który stwierdził, że fotelik z pewnością będzie pasował do samochodu i w związku z tym nie pozwolił nam przymierzyć go. Żeby było śmieszniej na stronie tego sklepu było napisane, żeby nie kupować fotelika bez przymierzenia. Stwierdziłam, że łaski nam nie robi i kupiliśmy w innym sklepie - dużo taniej.

reklama
Amaliee ja nawet nie ze wzgl na męczenie sie ale na bezpieczeństwo wole bazę, tzn na tych dniach malucha mówili ze az 80% pasów jest złe zapiętych wiec jak mam
Wydać kupę kasy po to by i tak nie było 100% bezpieczne to po co? Ja to jestem cykor... Musiałabym ze 100 razy pod okiem fachowca zapiac i 100 razy usłyszeć ze dobrze to zrobiłam zeby miec pewność.

Rozumiem ze nie znacie fotelikow o ktore pytałam ?

Emka ja mam romera dla Dominika ale to z innej grupy wagowej.

Mogę napisać, że wydaje się być lepiej wykonany niż maxi cosi tobi i teraz rodic airprotect Neli.

Dobrze zamontowany jest według mnie stabilniejszy i wygodniejszy niż foteliki maxi cosi.

Ale nie wiem jak to się ma do tych z grupy 0

Teraz modne się stają Recaro(niemiecka firma, co robią siedziska do damolotów czy samochodów również), szczególnie na zachodzie Polski bo jest tam ta firma. Mój kuzyn pracuje i mówi, że poleca z czystym sumieniem, bo ich jakość jest bardzo dobra. To prawda o tym co pisała któraś o sfałszowanych testach ADAc W nIEMCZECH, niestety. Romer też dobra firma niemiecka. Wszystko zależy jak sobie fotelik wyobrażamy i jak nam po prostu podpasuje. Niektórzy polecają wsadzać lalkę bobasa i wpinać w samochód fotelik a będziesz widzieć, czy akurat w tym foteliku i w twoim samochodzie dobry jest kąt nachylenia, czy można jakoś dogodnie ustawić... Tu niestety dużo zależy też od samochodu.

Emka najpier trzeba miec auto z isofixem ;) my nie mamy, wiec chyba zostaja wylacznie pasy do wpinania fotelika.

O romer slyszalam ze dobre sa :) ale to wszystko w sumie

są dwa rodzaje bazy. Baza na isofix i baza na pasy. Działają tak samo z fotelikiem (czyli nie musisz opasywać tego fotelika pasami- upierdliwe to strasznie). Jak nie masz isofixa to możesz kupić bazę i na stałe ją omotać pasami i wtedy wpinać sam fotelik w dwie sekundy. Nie wiem czy każda firma to ma ale maxi cosi na pewno.

Em Ka my mamy Recaro Young Profi Plus ale z bazą i sobie chwaliliśmy, w sklepie porównywaliśmy z Maxi Cosi i nam lepiej podpasował, jedyne co to troszkę się jej główka pociła latem, ale nie wiem czy w innym byłoby inaczej. Niby do 13 kg ale gdzieś znalazłam wpis, że max do 18 miesięcy i tyle Wera jeździła, w sumie nie przymierzaliśmy jej teraz, jeszcze nie ma 13kg ciekawe czy by weszła... 2012-07-25-055.jpg tu wyjście ze szpitala

Załączniki

• 2012-07-25-055.jpg
    2012-07-25-055.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 60
Aiwpa, super slodziak z Wery :)

my mamy cybexa aton 2 z bazą isofix. Jest z przedziału wagowego 0-13. Ola dzisiaj waży 11 kg, więc generalnie mieści się w przedziale wagowym, a tak na prawde w grudniu przeszlismy do fotelika 9-18 romera king plus) i jest idealnie. Wiec te przedzialy trzeba brac orientacyjnie ;)
To zdjecie z pierwszej jazdy w drugim foteliku :) Zobacz załącznik 631806

reklama
Do góry