reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, foteliki itp.

reklama
My wczoraj tez mała wycieczkę po sklepach zrobiliśmy...nic nie kupiłam, jestem za to bardziej zdezorientowana niz wcześniej.
Najpierw Włocławek, tam jedynie wózek 3w1 maxi cosi wpadł nam w oko, ale kurcze wydawał mi sie trochę ciężki i wizualnie nie bardzo mi się spodobał. Potem Toruń i na końcu Bydgoszcz...chciałam obejrzeć Bebecary ale nigdzie nie mieli:no:
Mebelki kolejny koszmar, zdecydujemy sie chyba na Meblika bo jakość wykonania, funkcjonalność i bezpieczeństwo naprawdę robią wrażenie.

Choco my nie daliśmy więcej niż 1600zł za oba z bazami.Wyszło nas to taniej niż cabriofix czy pebble z isofixem.

Ja tylko wstawiłam model jaki mam ja. Nie miałam zamieru nikogo urazić. Wiadomo, że każdego z nas stać na co innego.

Ja na fotelikach nie oszczędzałam nigdy. To sprawa bezpieczeństwa dzieci.

Nic się nie stało :) jakbym miałam tyle pieniążków na pewno bym zainwestowała w coś takiego lub podobnego. U nas jeszcze taka różnica, że niedużo jeździmy. Stąd będziemy mieć zwykły maxi cosi cabrio i to bez isofixu :)

Nic się nie stało :) jakbym miałam tyle pieniążków na pewno bym zainwestowała w coś takiego lub podobnego. U nas jeszcze taka różnica, że niedużo jeździmy. Stąd będziemy mieć zwykły maxi cosi cabrio i to bez isofixu :)

u mnie podobnie, wiadomo, że nie każdą stać na wszystko to co najlepsze i najdroższe. Jakbym miała więcej kasy to pewnie, że z tymi bazami to super sprawa, no ale niestety też będę miała bez bazy maxi cosi cabrio.

Amaliee co do sprzedawców "wciskaczy" to byłam w Zielonej Górze w kilku większych z wózkami i w takim najpopularniejszym facet chciał mi koniecznie wcisnąć X-Landera a potem wózek Tako ( jakikolwiek). Jak powiedziałam, że nie interesuje mnie w ogóle asortyment Tako to pan stracił mną zainteresowanie i przeniósł się do innej pary, która też kręciła się po sklepie! czujecie??!!
W drugim sklepie z kolei nie faworyzowali firmy. Powiedzieli, ze chcę Tako to zamówią Tako, chcę Jedo to zamówią Jedo, ale na sklepie nie mieli wiele modeli z tych firm, bo schodzi im najwięcej wózków z Bebetto. Widziałam Lucę, Silvię, Nico, generalnie wszystkie do siebie podobne ;)
Zachwalał te wózki, Camarelo też pokazał i też się fajnie prezentuje, a jak zaczęłam się pytać o reklamacje, to powiedział szczerze, że są do wszystkich wózków. Jak się wózka używa to rzeczy się psują, i jeszcze jedno - im więcej bajerów tym łatwiej popsuć:p
Poza tym zwrócili uwagę, że ludzie nie szanują tych wózków, nie konserwują ruchomych części itd a potem zdziwieni, że coś źle działa, trzeszczy lub się zacina.

reklama
Amalie, no nie wiem czy się sugerować jedną opinią znajomej która uznała, że foteliki Maxi Cosi są marne. Coś jej ewidentnie nie podpasowało ale generalnie rzecz biorąc to są to chyba foteliki najbardziej popularne i to jak wiadomo nie ze względu na niską cenę. W Norwegii np. fotelik Maxi Cosi jest totalnym numerem 1 bo są uznane za najbezpieczniejsze i najbardziej funkcjonalne. :tak:

moja córka jeździ już w trzeciej grupie wiekowej maxi cosi. Nie narzekałam na żaden z nich. Z tymi testami adac to też bym tak strasznie się nimi nie przejmowała bo nie wiem czy słyszałyście o tej aferze u sąsiadów. Okazało się, że foteliki dostawały najlepsze noty od tych, którzy najlepiej zapłacili :/

Polscy producenci też robią dobre foteliki ale ich po prostu nie stać na te ichsze gwiazdki. Ale robią własne testy w polskich placówkach i bezpieczeństwo jest porównywalne. Trzeba się tylko przejść po ich stronach i poczytać.

Trzeba zwrócić jedynie uwagę na to, że nawet gorszy fotelik z bazą będzie bezpieczniejszy od tego z najwyższej półki ale bez bazy.

Do góry