reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, foteliki itp.

reklama
Amalie, no nie wiem czy się sugerować jedną opinią znajomej która uznała, że foteliki Maxi Cosi są marne. Coś jej ewidentnie nie podpasowało ale generalnie rzecz biorąc to są to chyba foteliki najbardziej popularne i to jak wiadomo nie ze względu na niską cenę. W Norwegii np. fotelik Maxi Cosi jest totalnym numerem 1 bo są uznane za najbezpieczniejsze i najbardziej funkcjonalne. :tak:

To nasz nowy wozek, wczoraj zamowilismy. Oby sie dobrze sprawował.

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1403942304.925896.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1403942304.925896.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 63
NO już sie konsultowaliśmy w spr Maxi Cosi własnie.
Ale znajoma mi przed chwila pisała, że to marne foteliki :|
Ja byłam przekonana ze to jedne z lepszych wlasnie!

Może wy doradzicie? Znacie jakieś dobre str z testami fotelików?

co masz na myśli pisząc "marne", bo trzeba by argumentami jakimiś rzucić.
foteliki romera tez są chwalone z tego co kojarzę.

Ja przetestowałam na Mai trzy foteliki, maxi cosi cabrio dla mnie była najwygodniejszy. Mała dobrze w nim leżała, nie pociła się, z tego co wiem w testach też sobie radzi, dużo moich koleżanek go ma i żadna nie narzekała. Wiem, że gorsze opinie były o modelu maxi cosi city, sam tez go oglądałam, trochę czytałam opinii na necie i dziewczyny narzekały, że dziecko się poci w nim i źle leży.

Mój Cabrio co teraz kupiłam nie ma 'śliskiej" tapicerki, tylko bawełnianą, więc mam nadz że z poceniem się nie będzie tragedii.

Mi się też zawsze wydawało, że maxi cosi mają super foteliki, sama się przymierzałam do jak dobrze pamiętam cabriofix :) ale myśmy dostali razem z wózkiem fotelik mutsy traveller więc sprawa fotelika sie rozwiązała :)

reklama
Amaliee fotelki Maxi Cosi są jednymi z najlepszych, a cabriofix z bazą jest do tej pory najbezpieczniejszym fotelikiem. Dostał 5 gwiazdek w testach adac.

Fajnym modelem jest też Pebble :) mi bardzo się podobał i nawet go zamówiliśmy. Bezpieczny a dla mnie wydawał się wygodniejszy niż cabrio.
)
Dwa cabriofixy to jedne z największych fotelików z grupy 0-13kg co oznacza możliwość dłuższego przewożenia dziecka tyłem do kierunku jazdy. Co do pocenia w foteliku to u nas oboje dzeci się pociło. No ale z wrześniowymi maluszkami nie będzie raczej tego problemu, do kolejnego lata wększość z nas przesiądzie się na foteliki z wyższej grupy wagowej.

My obecnie zostaliśmy zmuszeni do zakupu fotelików Be Safe izi sleep z bazą isofix. Otrztmał on 4* w testach. Po południu wstawię jakieś zdjęcie podglądowe.

Dobrymi fotelikami są też romery. My obecnie dla Dominika takiego posiadamy :)

Ps. Zerknęłam teraz na tabele testów adac to foteliki, które otrztmały 5* są z bazą isofix i jest to: britax, recaro, romer, peg perego i właśnie maxi cosi.

Ostatnia edycja:
Do góry